تاریخچه بیزینس کوچینگ و ورود قدرتمند کوچ ها در امپراطوری کسب
تاریخچه بیزینس کوچینگ و کوچینگ کسب و کار از صفر تا صد
اگر بخواهیم در مورد تاریخچه بیزینس کوچینگ صحبت کنیم ابتدا باید سری به روستای قدیمی کالکس در مجارستان بزنیم. زیرا تاریخچه بیزینس کوچینگ از روستایی که مردمانش برای امرار معاش، مشغول به ساخت کالسکه های بزرگتر و راحتر بودند شروع می شود. این مردمان در آن زمان از چنان شهرت بالایی برخوردار بودند که در قرن شانزدهم میلادی کلمه KOCS وارد فرهنگ لغت انگلیس و اروپایی ها گردید.
KOCS پس از ورود به فرهنگ لغت انگلیسی و اروپایی به جابجا کردن مردم از یک نقطه به نقطه دیگر معنا گردید.
حال در زندگی امروزه بیزینس کوچینگ فرایندی است که در آن یک بیزینس کوچ به معنای همراه و مربی به افراد کمک میکند تا از موقعیت کنونی به یک موقعیت فراتر و بالاتر برسند. موقعیتی که شروع آن به تنهایی دور از انتظار و گاهی همراه با ترس می باشد. کوچینگ با وجود اینکه آمیخته ایی از مفاهیم مطالب از نظام های فلسفه، مدیریت، عرفان و روانشناسی می باشد ولی خود به طور متمایز یک نظام است .
شاید اولین شخصی که عقیده داشت دانش در طبیعت افراد است و فقط نیازمند این است مربی با فراهم کردن بستر و ابزار پرسش بنیان فکری و دانسته های شاگردانش را متزلزل کند تا شاگردان بتوانند مفاهیم جدید را خودشان کشف کنند سقراط بود. وی بر این باور بود که افراد به دلیل درگیری های ذهنی و یا تحلیل های نامناسب موضوع و یا حتی فراموشی از این دانش استفاده نمی کنند و نیاز است با پرسش و پاسخ درباره آن گرد فراموشی از روی آن پاک ونتیجه مطلوب حاصل گردد.
در سال 1974 شخصی بنام تیموتی گلوی مربی تنیس با ارائه تئوری گالوی سهم بزرگی در توسعه و رشد کوچینگ گرفت و موفق به گرفتن لقب پدر علم کوچینگ گردید. این تئوری نتایج آموزش تنیس به شاگردانش بود. زمانیکه متوجه شد شاگردانش در مورد چگونه دست گرفتن راکت و یا چگونه ضربه زدن تذکر میدهد، آنها به جای آنکه تمرکزشان را روی بازی بگذارند، تمام تمرکز آنها بر نحوه گرفتن راکت ، نحوه ایستادن و شدت ضربه می باشد و همین موضوع باعث پیروز نشدن آنها میگردد.
سپس در تلاش این شد که با اعتماد به استعداد بازیکنان به آنها فقط بگوید که خودتان تشخیص بدهید باید چگونه بازی کنید. درحقیقت گالوی به آنها یاد داد در طول بازی، ذهن خلاق خود را روشن کنند و ذهن نقادانه خود را خاموش نمایند. این شیوه در کتابی به نام مربی درونی چاپ شد .
تعریف کوچینگ
کوچینگ فرایندیست که در آن یک کوچ (مربی ) کمک می کند تا شخص از نقطه ایی کنونی به نقطه ایی که انتظار دارد برسد .
تعریف کوچ
کوچ به زبان ساده همان مربی می باشد که به افراد کمک می کند تا مسیر رسیدن به هدف شان را شفاف سازی کنند و با واقعیت های کنونی خودشان روبرو شوند. وی در تمام مسیر همراه فرد بوده و کمک می کند تا فرد در انجام اقدامات لازم برای رسیدن به موفقیت کوتاهی نکند. یک کوچ با استفاده از مهارت هایی همچون پرسشگری موثر، گوش شنوا و ارائه بازخوردهای سازنده، فرد را در یافتن پاسخ مشکلاتش یاری می دهد. کوچ بجای قرار دادن پاسخ و یا مطلب تازه در اختیار فرد، سعی می کند که فرد خود پاسخ و مطلب جدید را بیاموزد .
انواع گرایشهای کوچینگ
از گذشته تا کنون کوچینگ در گرایش های متفاوتی ارائه شده که این خدمات نه تنها بصورت حضوری بلکه با استفاده از ابزارهای اینترنتی نیز می تواند بصورت کاملا تخصصی جلساتی برگزار شود و از خدمات گسترده کوچینگ استفاده گردد.
حال با مهم ترین گرایش های کوچینگ آشنا می شویم
- کوچینگ توسعه فردی
- بیزینس کوچینگ
- کوچینگ مدیران و کوچینگ رهبری
- لایف کوچینگ
- کوچینگ عملکردی
- کوچینگ فروش
- کوچینگ سازمانی
- کوچینگ تحصیلی
و بسیار موارد دیگر
فرایند کوچ چگونه صورت میگیرد ؟
یک کوچ اهداف فرد را شفاف سازی کرده و مسیر رسیدن به آن را در قالب SMART تحلیل و بررسی می کند. هدف در این قالب باید قابل سنجش (Measurable)، صریح و مشخص (Specific)، دست یافتنی (Achievable)، واقعگرایانه (Realistic)، دارای چهارچوب زمانی مشخص (Timely) باشد. کوچ پس از بررسی اهداف فرد را کمک می کند که موقعیت خویش را بصورت واقع گرایانه توصیف کند و با واقعیت خود مواجه گردد. پس از بررسی اهداف، بررسی گزینه های پیش رو برای رسیدن به هدف را خواهیم داشت که در نهایت یک سری اقدامات روزانه برای رسیدن به هدف را در اختیار فرد قرار می دهد. کوچ فقط افراد را واقع بین می سازد و با پرسیدن سوالات کلیدی مسئله را برای افراد به گونهای قابل فهم و ساده می کند تا در نهایت خود او همراه با نگرشی که بدست آورده بصورت هوشمندانه و آگاهانه درمورد مشکلش تصمیم بگیرد .
از اینکه مقاله تاریخچه بیزینس کوچینک را مطالعه کردید سپاسگزاریم . شما می توانید از دیگر مقالات بیزینس کوچینک در سایت محمدرضا سلطانی، بیزینس کوچ حرفه ایی استفاه نمایید
دیدگاهتان را بنویسید