نوجوانان هم کوچینگ دارند؟

“چگونه نوجوانانی شاد و خوشحال پرورش دهیم؟”

این یکی از سوالاتی است که برای همه خانواده ها به وجود می آید. یا اینکه” چگونه کنترل نوجوانان را به دست یک کوچ مورد اعتماد بسپاریم؟” همه والدین دوست دارند نوجوانان خود را شاد، مسئولیت پذیر و ماهر ببینند. نوجوانان باید مهارت های اجتماعی بالایی داشته باشند و بتوانند ارتباطاتی قوی با دیگران ایجاد کنند. باید مشتاق و ماهر در حرفه خود باشند و آشنایی کافی با مهارت های کسب درآمد داشته باشند.
امروزه ثابت شده که بدون داشتن یک کوچ حرفه ای و کارگاه های آموزشی کوچینگ، نه تنها کودکان و نوجوانان، بلکه خانواده های آن ها هم مهارت های لازم برای افزایش اعتماد به نفس و مسئولیت پذیری را نخواهند داشت. نوجوانان ما بایستی بتوانند برای برآوردن رویاهای زندگی خود، انگیزه و اعتماد به نفس خودشان را پرورش دهند. متاسفانه بیشتر نوجوانان، در میانه راه ترسیده و یا ممکن است مات و مبهوت بمانند.
کوچینگ کودکان و نوجوانان، مزایای بسیاری دارد از جمله:

– در مدرسه بهتر عمل می کنند.
– اعتماد به نفس بالاتری خواهند داشت.
– عادات خوب و ایده آل در آن ها افزایش می یابد.
– با انگیزه می شوند.
– آماده تحصیل در مدارج عالی و دانشگاهی می شوند.
– یاد می گیرند که چگونه ارتباط و تعامل بهتری ایجاد کنند.
– نظم و انضباط فردی آن ها افزایش می یابد.
– اشتیاق و اهداف خود را کشف می کنند.
البته اگر حس میکنید فرزند شما مشکل سلامت روانی، رفتارهای نامتعارفانه، بی حرمتی، عصبی و یا حالت های یاغی گرایانه از خود نشان میدهد بهتر است پیش از هرچیز او را نزد یک مشاور ببرید.

کوچینگ نوجوانان چیست؟

لایف کوچینگ برای نوجوانان چیست؟

لایف کوچینگ، نوعی فرآیند کمک به نوجوانان است تا اهداف مشخص و کارهایی را که دوست دارند انجام دهند شناسایی نموده و سپس با کمک یک کوچ، سفری مطمئن برای رسیدن به این اهداف انتخاب کنند.
حالا سوال اینجاست: چرا نوجوانان شما به یک کوچ نیاز دارند؟
خب بیشتر نوجوانان تمایل دارند از چالش های سخت در زندگی خود اجتناب کنند. یعنی چالش هایی که رشد و توانایی آن ها را برای رسیدن به پتانسیل بالقوه خود کاهش می دهند. با داشتن یک لایف کوچ، نوجوانان با این چالش ها روبرو شده و می توانند به آرامی به یک فرد بزرگسال سالم و بالغ تبدیل شوند.

حتما بخوانید : لایف کوچ ، یک نیاز اساسی زندگی

تفاوت کوچینک و منتورینگ برای نوجوانان چیست؟

تمرکز کوچینگ معمولاً بر روی عملکرد و اهداف نوجوانان است. نقش مربی، ارائه بازخوردهایی است که مرتبط با عملکرد هستند. در نتیجه، مربیگری معمولاً در محل کار اتفاق می‌افتد. مربی باید اهداف را برای نوجوان تعیین کند و یا پیشنهاد دهد و همزمان که یادگیرنده به توسعه مهارت‌های جدید می‌پردازد، به طور دوره‌ای عملکرد او را ارزیابی نماید. این کار مستلزم یک رابطه کاری خوب میان کوچ و نوجوان است.

نقش منتور، پرورش توانایی‌ها و استعداد‌هاست. منتورهایی که در حوزه توسعه کار می‌کنند، با تشویق کردن نوجوانان به کار کردن در جهت اهداف شغلی و یا افزایش اعتماد به نفس، به آنان کمک می‌کنند تا توانایی و مهارت‌های خود را کشف نمایند.
ارتباط منتورینگ آفلاین است- به عبارت دیگر منتور یا استاد هیچ قدرت و اختیاری نسبت به فرد یادگیرنده ندارد و روی اهداف شخصی یادگیرنده تمرکز می‌کند. از آنجایی که این رابطه به نفع هر دو طرف است پیوند عمیقی بین آن‌ها شکل می‌گیرد و ممکن است این ارتباط استاد- شاگردی تا آخر عمر به طول بیانجامد.
وقتی نوبت به کوچینگ نوجوانان می رسد، برای اینکه بتوانند به پیشرفت های لازم در زمینه تحصیل، تصمیم گیری یا مسئولیت پذیری برسند بایستی دو نکته را مد نظر گرفت:
– کوچینگ نوجوانان به منظور افزایش انگیزه در آن ها است.
– کمک به نوجوانان برای دستیابی به اهداف معنادار خود در زندگی است.

اولین گام در کمک به نوجوان، تبدیل شدن به یک بزرگسال مسئولیت پذیر است. زمانی که نوجوانان بر پدر و مادر خود تکیه می کنند، نوعی نیروی محرک پشت سر خود دارند اما به محض اینکه به بلوغ برسند، بایستی یاد بگیرند چطور با انگیزه کافی به سمت اهداف خود دست بیایند. بایستی بدانند چه انگیزه های درونی و بیرونی آن ها را تقویت می کند تا به اهداف خود برسند.
گام دوم، آموزش نحوه یافتن هدف و معنا در زندگی نوجوانان است. از آنجایی که شما همواره پشت فرزند خود بوده اید، آنها در واقع هیچ دلیلی ندارند که چرا بایستی مسئولانه در زندگی رفتار کنند.
با این حال، وقتی هدف خود را در زندگی مشخص کنند، خودشان متوجه خواهند شد که چرا بایستی تکالیف خود را از یکدیگر تمییز کنند، تمرکز بیشتری بر روی برخی از امور داشته و انتخاب های بهتری برای خود برگزینند.
با توجه به تمام این توضیحات که گفته شد، به نظر شما اکنون وقت آن نرسیده که برای نوجوان خود یک کوچ انتخاب کنید؟!

برای دریافت اطلاعات بیشتر دیگر مقالات آموزشی ما را نیز مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید