سیستم سازی با انجام این اشتباهات شکست میخورد
شما به عنوان یک کارآفرین نمونه، کسب و کارتان را با هر سختی و کم و کاستی راه اندازی کرده اید.
ولی کسب و کارتان تا حدی توسعه یافته که دیگر وقت نمی کنید همیشه و در همه حال در شرکت خود حضور داشته باشید. وقتش رسیده که سیستم کسب و کارتان را مستند کنید. اگر می خواهید موفق باشید، کار خود را گسترش دهید و کسب و کار پایدار داشته باشید، سیستم سازی کسب و کار اقدامی بسیار مهم است.
اما متاسفانه برخی از صاحبان کسب و کار، سیستم سازی را امری بسیار ساده تلقی میکنند. در واقع سیستم سازی سازمان ها هم همانند سایر مقوله ها، قوانین خاص خود را دارد که بهترین راه برای اینکه اطمینان حاصل کنید که مراحل را درست طی کرده اید کمک گرفتن از یک بیزینس کوچ حرفه ای است. قوانینی که بایستی رعایت کرد در غیر این صورت، کسب و کار شما ممکن است با شکست مواجه شود. ما در این مقاله که یکی از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ است چند اشتباه رایج پیرامون سیستم سازی را به شما ارائه میدهیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله، از اشتباهات رایج، حتی جزئی ترین آنها دوری کنید.
عدم تحقیق
مایکل گربر می گوید: اکثر فعالیت ها در کسب و کارها بر اساس آنچه مالک میخواهد انجام میشود نه بر اساس نیازهای کسب و کار!
مطمئن شوید که می دانید کسب و کار شما برای موفقیت و سود بیشتر به چه چیزهایی نیاز دارد.
در مورد بهترین روش های انجام کار- best practice- تحقیق کنید و در خصوص راه حل های نرم افزاری موثر برای کسب و کار در صنعت خود از یک کوچ مشاوره دریافت کنید. تکنولوژی هایی که میتواند به رشد و توسعه سیستم سازی شما کمک کند، در دسترس هستند.
عدم برنامه ریزی
برنامه ریزی نکردن نوعی برنامه ریزی برای شکست است. هنگامی که شروع به سیستم سازی کسب و کار می کنید، چند روز را برای برنامه ریزی کنار بگذارید.
این برنامه شامل موارد زیر خواهد بود:
• تشخیص وظایف و فعالیت های معمول و روزانه
• مشخص کردن استانداردهایی که شما در پایان هر فعالیت از آن انتظار دارید
• توصیف فلسفه پشت هر فعالیت
• پیدا کردن فرد صحیح (شخص مسئول) در کسب و کار برای انجام فعالیت های مورد نظر
• ایجاد قالب برای مراحل در هر فعالیت؛ و بکارگیری آنها برای ایجاد یک راهنمای کاربردی
• چگونگی بررسی و بهبود مستمر فرآیندها
عدم بررسی اهداف و استراتژی ها با اعضای تیم
هر اندازه که بیشتر درمورد منافع سیستم سازی برای کسب و کار و پرسنل خود صحبت کنید، از حمایت بیشتر آنها برخوردار خواهید شد و آنها در فرآیند سیستم سازی مشارکت موثرتری خواهند داشت. اگر در ابتدا کسب و کار خود را با یک یا دو نفر راه اندازی کرده و سپس رشد کرده اید و افراد بیشتری را استخدام نموده اید، ضروری است بین چشم انداز کسب و کار و چگونگی سیستم سازی آن تعامل و ارتباط ایجاد کنید. این موضوع برای پایداری و رشد کسب و کار شما بسیار مهم است.
عدم تلاش به اندازه در هر مرحله
هرگز سعی نکنید سیستم های زیادی را در یک زمان یا سیستم هایی که برای سطح عملکردی کسب و کار بسیار پیچیده هستند، طراحی کنید. این فقط شما را به عنوان یک صاحب کسب و کار بیش از حد تنها میگذارد و حتی بیشتر نا امید می کند همیشه باید واقع بینانه به مسائل نگاه کنید.
ابتدا فعالیت هایی را سیستم سازی کنید که عملیات مربوط به آنها توانایی و تکرار بالاتری دارند. برای مثال اگر یک فعالیت سالی یک مرتبه اتفاق می افتد، زمان خود را برای طراحی سیستم برای این فعالیت صرف نکنید. پس در ابتدا زمان خود را صرف طراحی سیستم برای فعالیت های با تکرار بالا و مواردی که باعث بروز مشکلات جدی هستند نمایید.
عدم آموزش و برنامه کافی در مورد سیستم سازی
شما ممکن است از پیشرفت هایی که با سیستم سازی کسب و کارتان ایجاد کرده اید هیجان زده شوید، اما اگر فکر میکنید که چون یک دفتر عملیات وجود دارد دیگر افراد سازمان شما نیازی به آموزش نخواهند داشت، بسیار در اشتباه هستید و این طرز فکر ممکن است باعث شود سیستم های شما هرگز به درستی اجرا نشوند.
شما باید یکی از اعضای مهم سازمانتان را در جایگاه بروزرسانی و بررسی مداوم عملکرد سیستم ها قرار دهید.
و همچنین سعی کنید تمام دستورالعمل ها و مستندات را به راحتی در دسترس پرسنل خودتان قرار دهید.
اگر فکر می کنید که زمان آن رسیده که کسب و کارتان را تبدیل به یک ماشین پولسازی کنید و با صرف زمان کمتر به درآمد بیشتر برسید همین حالا با ما تماس بگیرید تا با آموزش ها و همراهی محمدرضا سلطانی بیزینس کوچ حرفه ای به اهداف خودتان برسید.
دیدگاهتان را بنویسید