تاریخچه مبلمان چوبی

امروزه مبلمان چوبی را می توان در هر جایی پیدا کرد.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی تاریخچه طراحی مبلمان چوبی می پردازیم.

بیشتر فضای دکوراسیون داخلی خانه توسط مبلمان پر می شود. مبلمان نه تنها یک شی مورد نیاز در خانه می باشد بلکه نمادی از یک خانه مدرن پر از آرامش نیز هست. بنابراین آشنایی با اصول طراحی مبلمان چوبی بسیار اهمیت دارد.

تاریخچه طراحی مبلمان چوبی

طراحی و استفاده از مبلمان دارای قدمت تاریخی است که در آثار تاریخی و نقاشی ها کشف شده است. دانستن تاریخچه و سیر تکاملی مبلمان چوبی می تواند دید بهتری به ما بدهد. بسیاری از اصول طراحی، ریشه در تاریخ دارند و یک طراح مبلمان باید با آن ها آشنا باشد. پس بیایید با تاریخچه طراحی مبلمان چوبی شروع کنیم.

طراحی مبلمان قرون وسطی

به دلیل کمبود چوب، در آن زمان از سنگ برای ساخت لوازم منزل مانند کمد، تخت، نیمکت و … استفاده می شد. در مجسمه ها و حفاری های اهرام مصر نیز شواهدی از وجود مبلمان دیده می شود.

در دوران رم باستان طراحی مبلمان تحت تاثیر طراحی مبلمان مصری بود که شامل طراحی مستطیلی و خشن میشد و اغلب از مبلمان چوبی خاکستری رنگ استفاده می کردند.

مبلمان چوبی قدیم

طراحی مبلمان چوبی پس از انقلاب صنعتی

با انقلاب صنعتی در قرن 19، جمعیت کارگران در شهرها افزایش یافت و طبقه جدیدی از خریداران مبلمان را ایجاد کرد. انقلاب صنعتی منجر به تولید انبوه مصنوعات چوبی، طراحی‌های جدید و منحصر به فرد سبک‌های مبلمان شد.

پس از همه اینها، سبک های مدرن مبلمان مورد استفاده امروزی، طراحی شد. مبلمان مدرن پس از جنگ جهانی دوم با مواد جدید و توسعه یافته مانند تخته سه لا، فایبرگلاس و پلاستیک ساخته شد. از ویژگی های سبک مدرن می توان به سادگی در طراحی، استفاده از پارچه های ساده، نداشتن نقش برجسته و استفاده از مواد جدید مانند فلز اشاره کرد.

اصول مهم طراحی مبلمان چوبی مدرن

در طراحی مبلمان، طراحان کمتر به مسائل مهندسی و علمی توجه می کنند و بیشتر به زیبایی و طراحی های شیک و مشتری پسند می پردازند. یکی از دلایل این امر، عدم آگاهی طراحان از حداقل مواد مصرفی و ایمنی آن است. به دلیل عدم اطلاعات کافی در مورد سازه مبلمان و عدم حرفه ای بودن طراحان، در اکثر مواقع نتیجه ای جز مبلمان بی کیفیت حاصل نمی شود.

همچنین قابل ذکر است که این موارد از سوی مشتری مورد توجه قرار نمی گیرد و معیار قضاوت مبل، قیمت و شهرت برند سازنده مبلمان چوبی است.

البته این طرز فکر کاملا اشتباه است چرا که سازنده می تواند سازه ای از چوب گردو و کاج که قیمت بسیار بالایی دارند، بسازد، بنابراین قیمت قطعا معیار خوبی برای قضاوت نیست.

با وجود طراحی مهندسی، تولید کننده مبلمان را با قیمت های متفاوت تولید می کند و خریدار بر اساس نیاز خود اقدام به خرید می کند.

اگر درباره ی تولید بهترین نوع و طرح مبلمان متناسب با نیاز مشتری، با چالش هایی مواجه هستید، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، پیشنهادات ویژه ای را برای شما در نظر دارد.

در اینجا به سه اصل مهم در طراحی مبلمان چوبی می پردازیم.

اصل اول: قدرت و دوام

اولین اصل در طراحی مبلمان، ضریب استحکام است. یک صندلی یا مبل باید بتواند وزن افراد سنگین وزن را تحمل کند. طراح مبلمان چوبی باید انواع چوب را بشناسد و با علم مهندسی آشنا باشد. استحکام چوب بسیار مهم است و نکات زیادی در این مورد وجود دارد.

علاوه بر انتخاب چوب مناسب، رعایت اصول طراحی مهندسی نقش زیادی در استحکام مبلمان چوبی دارد. در اینجا به این اصول اشاره می کنیم. هدف از طراحی مهندسی، طراحی سازه به گونه ای است که مقاومت لازم را در برابر بارها داشته باشد.

اصل دوم: زیبایی، راحتی و کارایی

در طراحی مبلمان باید نکات زیادی رعایت شود که 3 ویژگی مهم آن زیبایی ساختار، راحتی و کارایی است. مبلمان علاوه بر استفاده روزمره باعث افزایش زیبایی منزل و تکمیل کننده دکوراسیون منزل می شود، بنابراین مشتری به زیبایی و ظاهر مبلمان اهمیت زیادی می دهد. نکته بعدی کارایی مبلمان چوبی است.

طراحی مبلمان باید به گونه ای باشد که عملکرد مناسبی در محیط منزل یا محل کار داشته باشد و مصرف کننده بتواند در کمال آرامش و راحتی از آن استفاده کند.

اصل سوم: اصل ارگونومیک

همانطور که در بالا ذکر شد طراح مبلمان چوبی نقش مهمی در ساخت سازه دارد و باید با قوانین ارگونومیک و استاتیک آشنایی کامل داشته باشد یعنی مبلمان باید به گونه ای ساخته شود که در صورت استفاده، به بدن آسیبی وارد نکند. از جمله نکاتی که در بحث ارگونومی باید مورد توجه قرار گیرد می توان به عرض نشیمنگاه، ارتفاع آن، ارتفاع پشتی مبل، کفی مناسب، دسته مناسب و جنس رویه اشاره کرد.

در این مقاله سعی شده است اصول اولیه طراحی مبلمان چوبی توضیح داده شود و مسیر طراحی مبلمان مدرن ترسیم شود. تجزیه و تحلیل سازه مبلمان بسیار پیچیده و دشوار است زیرا سازه مبلمان از اتصالات زیادی تشکیل شده و اغلب تحت بارها به صورت غیر خطی نیز تغییر شکل می دهد.

از طرفی شکل هندسی مبلمان به گونه ای است که نمی توان آن را به صورت خطی ترسیم کرد و باید سه بعدی باشد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و با استفاده از کامپیوتر و نرم افزارهای تحلیلی، تحلیل سازه مبلمان، آسان تر و امکان پذیرتر شده و محاسبات دستی کنار گذاشته شده.

اگر مبلمان قدیمی در منزل یا محل کار خود دارید نیز می توانید با عوض کردن روکش و رنگ کردن پایه های آن، جلوه ی ویژه ای به آن دهید. این کار برای شما بسیار راحت و مقرون به صرفه خواهد بود.

با رنگ کردن پایه های مبلمان خود می توانید آن را از قارچ ها و انگل ها دور نگه دارید.

یکی از مهم ترین مراحل در طراحی مبلمان چوبی، طراحی اتصالات آن است که تولید کننده باید نهایت دقت و تلاش خود را در طراحی آن به کار گیرد تا به مرور زمان مبلمان دچار شکستگی نشود.

با رعایت نکات فوق، تولید کنندگان قادرند حداقل استانداردهای لازم را در طراحی مبلمان به کار گیرند تا بتوانند رضایت مشتریان خود را به دست آورند.

اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره ی طراحی های مدرن و پیشرفته هستید، با ما در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید