مدیریت پرسنل چیست؟
مدیریت پرسنل شامل کارهای اداری است که به استخدام و جبران خسارت کارمندان یک شرکت می پردازد.
مدیریت پرسنل به عنوان یک حوزه، هدف آن استخدام و حفظ نیروی کار با استاندارد لازم برای سازمان به منظور دستیابی به اهداف خود است.
در این مقاله که یکی از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ است درباره مدیریت پرسنل و نحوه عملکرد آن بیشتر اطلاعات کسب می کنید.
وظایف مدیر پرسنل چیست؟
مدیریت پرسنل به کارکردهای شغلی مربوط به افراد اعم از استخدام ، پرداخت حقوق یا آموزش آنها اطلاق می شود.
برخی مدیریت پرسنل را دارای دامنه ای با مدیریت قوی تر – متمرکز بر فرم ها و مدارک – می دانند در حالی که مدیریت منابع انسانی به طور گسترده تری در تلاش است تا افراد و فرهنگ سازمان را توسعه دهد.
یا در بخش استخدام جدید، تمرکز یک قسمت ازمدیریت پرسنل مربوط به اطمینان از تکمیل و ثبت صحیح مدارک میباشد، در حالی که بخش دیگرمنابع انسانی اطمینان می دهد که فرد استخدامی جدید به اندازه کافی در مورد وظایف و مسئولیت های خود برای رسیدن به موفقیت متمرکز است و خوب عمل میکند.
کارمندان ممکن است فرصت هایی برای یک ملاقات جدید داشته باشند تا کارمندان جدید با افرادی که در آنجا کار می کنند و همچنین کسانی که در بخشهای مختلف کار می کنند آشنا شوند.
اینکه دامنه مدیریت پرسنل و مدیریت منابع انسانی متفاوت باشد یا شرایط قابل تعویض باشد، اغلب به دیدگاه خود سازمان بستگی دارد.
آژانس های دولتی و سازمان های غیرانتفاعی معمولاً از اصطلاح مدیریت پرسنل برای توصیف وظایف اداری مربوط به مدیریت کارمندان خود استفاده می کنند.
به عنوان مثال، در مورد استخدام در بخش مدیریت پرسنل ممکن است به سادگی داوطلبان و رزومه کاری آنها را با لیستی از مدارک مورد نظر مطابقت دهند، کادرهای موجود در لیست را علامت بزنند. اما در بخشی دیگر از منابع انسانی، استخدام ممکن است توسط متخصصانی انجام شود که درک عمیقی ازاهداف و نیازهای شرکت دارند، استخدام نیروهایی که نه تنها مهارت های لازم را دارند بلکه از نظر فرهنگ نیز بسیار مناسب هستند.
با این حال، مدیریت پرسنل اصطلاحی است که در حال حاضر کمتر مورد استفاده قرار میگیرد و با عبارت “مدیریت منابع انسانی” جایگزین می شود (یا به جای آن استفاده می شود.)
منابع انسانی یک شرکت پرسنل آن هستند {افرادی که کارمندان مجموعه هستند.} بسیاری از شرکتها امروزه دیگر دپارتمان پرسنل ندارند و درعوض دپارتمان منابع انسانی دارند.
مدیریت پرسنل چگونه کار می کند؟
دپارتمان مدیریت پرسنل، سازمانی است که معمولاً مسئول نظارت بر نیازهای اداری کارمندان خود است.
مدیریت کارکنان معمولاً مسئول موارد زیر است:
استخدام
تعیین حقوق و دستمزد
مدیریت مزایا
ارائه پاداش به کارمندان
جهت گیری کارمند جدید {تغییر جایگاه پرسنل}
آموزش و توسعه
ارزیابی عملکرد
در بیشتر شرکتهای مدرن، مدیریت پرسنل به عنوان یک کار تخصصی در نظر گرفته می شود و به یک بخش جداگانه زیر نظر متخصص، تحت عنوان مدیر پرسنل سپرده می شود، که مشاوره و خدمات کارکنان را به سایر بخشها در زمینه امور پرسنلی ارائه می دهد.
مدیران پرسنل مسئولیت بزرگی را در جهت استفاده بهینه از نیروی انسانی با ارائه مشاوره تخصصی به مدیریت در زمینه انتخاب آموزش و توسعه کارکنان، ارزیابی شغل، اداره حقوق و دستمزد، روابط افراد و رئیس برعهده دارند.
یک مدیر پرسنل دارای موقعیت مشاوره ای در یک سازمان است. او یک مامور است که با تهیه پرسنل خوب به مدیران کمک می کند تا مسئولیت های خود را انجام دهند. او در صورت بروز هر مشکلی به کارگذاران و کارگران مشاوره می دهد. او حق ندارد سیاست گذاری کند.
نقش مدیر پرسنل: مدیر پرسنل در بیشترشرکتهای مدرن نقشهای زیررا ایفا می کند.
1. مشاور: ویزیت های مکرر کارمندان مشکل دار، رفع سوتفاهم درباره کارمندان و غیره به مدیر پرسنل سپرده می شود. او به آنها پیشنهادات مناسبی می دهد و مشاوره می دهد، که این موارد در رفع سوءتفاهم ها کمک می کند.
2.انسان دوست: مدیر پرسنل با نگاه مدیریتی و اقتصادی خود در درک تعهدات اخلاقی و زیست محیطی در قبال کارمندانش به طور خاص کمک می کند.
3. سخنگوی شرکت: مدیر پرسنل همه چیز را در مورد مسائل داخلی شرکت می داند، بنابراین، او در موقعیتی است که می تواند به عنوان سخنگوی شرکت یا نمایندگان آن کار کند.
4. نماینده ی رابط: مدیر پرسنل به عنوان رابط بین یک فرد و گروه و همچنین بین کارمندان و مدیریت کار می کند. این یک کانال ثابت ارتباطی بین افراد و گروه ها، کارمندان و مدیریت و بین اتحادیه های کارگری و مدیریت را فراهم می کند. این امر منجر به ایجاد جو صلح آمیز برای شرکت می شود.
5. عامل تغییر: مدیر پرسنل در مورد احتمال از کار افتادن ساختار سازمان موجود، به مدیریت کل توصیه هایی می کند و پیشنهاداتی میدهد. وی پیشنهادهایی را برای برنامه های مربوط به توسعه سازمان و موارد مرتبط ارائه می دهد.
6. حلال مسئله: مدیر پرسنل برای جلوگیری از مشکلات مربوط به مدیریت منابع انسانی، ابتکار عمل را در برنامه ریزی های ضروری سازمان انجام می دهد.
7.برطرف کننده ی مشکلات غیر ملموس: مشکلات مختلفی که به یک یا سایر بخشهای شرکت مربوط می شود اما از نگاه مدیران مربوطه فرار می کند توسط مدیر پرسنل برطرف می شود. این امر به چنین مدیرانی کمک می کند تا به موقع چنین مشکلاتی را شناسایی کرده و آنها را برطرف کنند.
مسئولیت های مدیر پرسنل:
مدیران برجسته مسئولیت های زیر را به عنوان مدیر پرسنل پیشنهاد داده اند:
1. مشاوره مدیران اجرایی درتدوین و اجرای سیاست های مربوط به پرسنل.
2. تجزیه و تحلیل واطمینان از سلامت سازمانی با کمک سوابق کارآیی تولیدی، غیبت از کار، گردش مالی کار، حوادث، فعالیت های داخلی و شکایات.
3. ارائه روش ها و خدمات پرسنلی که در استفاده موثر از تلاش های انسانی برای مدیران مفید است.
4. ایجاد هماهنگی در تمام این فعالیتها که مربوط به جذب کارآمد کارمندان در سازمان است.
5. اطمینان از اجرای یکنواخت و سازگار سیاست های پرسنلی.
6. اطمینان از رعایت مفاد قانون مربوط به رفاه کار توسط کارفرما.
7. حفظ روابط هماهنگ بین کار و مدیریت.
8. تفسیر مشکلات کارگران به مدیریت.
در هر کسب و کاری شیوه مدیریت پرسنل می تواند یکی از عوامل تعیین کننده آینده آن شرکت باشد. برای اینکه بتوانید بهترین بازدهی ها را از کارمندان خود داشته باشید و مدیر عالی باشید می توانید با ما در ارتباط باشید تا از خدمات و تجارب بیزینس کوچ حرفه ای، محمدرضا سلطانی استفاده نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید