11 ایده برای راه اندازی کسب و کار

سراغ هر کسب و کار که میخوای بری با خودت فکر میکنی که بازار اشباع شده و تو دیگه جایی نداری؟

میدونی چرا اینجوری فکر میکنی؟ چون هنوز نمیدونی که ما چند مدل کسب و کار داریم که خیلی از این حوزه ها یا هنوز بکر هستن و یا به راحتی میتونی با دیگر افراد رقابت کنی.

پس همین الان این مقاله را بخون تا از بقیه عقب نمونی.

شاید برات عجیب باشه اما باید اینو بدونی که ما 11 نوع کسب و کار داریم که هر کدومش هم هزاران زیر شاخه داره و تو میتونی هر کدوم را انتخاب کنی و ازش کسب درآمد کنی.

حالا بریم تا با هم این 11 نوع کسب و کار را بشناسیم:

1. کسب و کار خدماتی:

زمانی که شما در یک حوزه فعالیت دارید که محصول فیزیکی ارائه نمی کنید شما جز کسب و کارهای خدماتی محسوب می شوید. شما در حال ارائه فعالیت هایی در حوزه های مختلف یا مشخصی به متقاضیان هستید.

کسب و کارهای خدماتی با حوزه هایی مانند: حمل و تقل، تعمیرات، آموزش، مشاوره، نظافت و پذیرایی به دیگر افراد کمک می کنند.

کسب و کار خدماتی نیز مثل اکثر کسب و کارها در پلتفرم های مجازی هم رونق گرفته. یکی از عناصر خیلی مهم در کسب و کارهای خدماتی ارائه ارزش و پشتیبانی های حرفه ای به مشتریان هست. این دسته در اقتصاد کشور نقش بسیار مهمی داشته و دارند، کسب و کارهای خدماتی به عنوان سومین بخش از اقتصاد شناخته میشوند.

انواع کسب و کار خدماتی :

خدمات حرفه‎ای: پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، وکالت، معماری، مهندسی عمران

خدمات کسب و کاری: تبلیغات، برنامه ‎ریزی مالی، خدمات پست، پردازش داده و کامپیوتر، مشاوره

کسب و کار خدماتیآموزش، استخدام

خدمات مشاوره‌ای: ازدواج، کاهش وزن، برنامه‌ریزی شغلی، روانپزشکی، توسعه کسب و کار

خدمات حمل و نقل: کامیون، اتوبوس، خدمات تاکسی، خدمات لیموزین، ماشین اجاره‌ای

خدمات شخصی: مراقبت از حیوانات، باشگاه‌های سلامت، آشپزی، سالن زیبایی، آرایشگری، آرایش مو، خیاطی و دوزندگی، استودیوی عکاسی، دلالی املاک، خدمات مراسم تشییع، برنامه‌ ریزی ازدواج

رستوران و اقامت: بوفه‌ های غذا، رستوران‌ های خانوادگی، هتل‌ ها، کلبه یا خانه روستایی

خدمات اجتماعی: خدمات فردی و خانوادگی، مراقبت کودکان در طول روز، مراقبت‌های مسکونی

خدمات تعمیر و نگهداری: محوطه‌ سازی، لوله و برق کشی، تعمیر لوازم خانگی، تجهیزات، خودرو، دوچرخه

2. کسب و کار بازرگانی:

زمانی که شما محصولی رو تولید کردی و تمام بازارهای داخلی رو پوشش دادی میتونی به صادرات محصولت فکر کنی. بعضی وقتا ممکنه محصولی باشه که با وارداتش سود خوبی داشته باشی و این هم میتونه یک حوزه درآمد زایی باشه.

ولی یادت باشه قبل از صادرات حتما بازاری که میخوای محصولت رو بهش صادر کنی تست کنی و مسافت رو هم در نظر بگیر که متحمل ضرر نشی.

برای واردات باید بسنجی که محصولی که وارد میشه چقدر برات سود داره.

کسب و کار بازرگانی

3. کسب و کار تولیدی:

صنعت تولید مدام در حال رشد است و با همین سرعت یا حتی بیشتر به رشد خود ادامه خواهد داد. اگر می خواهید شما هم در این پیشرفت سهیم باشید می توانید وارد حوزه تولیدی شوید یعنی فرآیند ساخت محصول و ارائه آن به بازار.

برای شروع از کسب و کاری با مقیاس بزرگ که نیازمند سرمایه هنگفت باشد استفاده نکنید و برای انتخاب محصول تمام دقت خود را به کار بگیرید تا ضرری به شما وارد نشود. بهترین راه این است که از کاری کوچک و یا حتی در حیاط خانه خودتان شروع کنید و سپس کارتان را گسترش دهید.

انواع کسب و کار تولیدی:

ساخت هدیه های سفارشی

تولید بسته بندی غذا

ساخت تشک و بالش سفارشی

تولید وسایل ورزشی

تولید کالاهای چرمی

ساخت محصولات آرایشی

کسب و کار تولیدی

4. کسب و کار اینترنتی:

به قسمت هیجان انگیز ماجرا رسیدیم، کسب و کاری که بی شک باهاش آشنا هستید : کسب و کار اینترنتی

با پیشرفت های سریع تکنولوژی بشر و کسب و کارها هم باهاش در حال پیشرفتن و شما هم نباید از این قاعده مستثنی باشید. یکی از پردرآمد ترین کارها، کارهای اینترنتی هستن که حتی بدون نیاز به هیچ سرمایه ای می تونید راه اندازی کنید. تنها سرمایه شما یک بسته اینترنتی و گوشی موبایلی که به احتمال 99% الان توی دستتونه هست. به زودی خیلی از مشاغلی که در حال حاضر وجود دارن جای خودشون رو به کسب و کارهای اینترنتی میدن. شما با ارائه محصول یا خدماتی در فضای مجازی میتونید به درآمد عالی برسید.

انواع کسب و کار اینترنتی:

عرضه و فروش کالاها

ارائه خدمات

سایت های آموزشی

راه اندازی سایت خبری و یا تفریحی

مشاور سئو

مشاور شبکه های اجتماعی

5. کسب و کار خانگی:

فکر می کنید حتما باید مکان بزرگی برای شروع کار داشته باشید یا تجهیزات زیادی نیاز دارید؟ اصلا اینطور نیست. شما به راحتی میتونید با انتخاب حوزه دلخواهتون حتی در خانه کاریی که دوست دارید رو انجام بدید و ازش درآمد کسب کنید. با سرمایه خیلی کم، در محیط امن و آرام خانه. چی از این بهتر؟

انواع کسب و کار خانگی:

پخت غذای خانگی

ساخت زیورآلات

ساخت عروسک

ساختن جعبه های کادویی و فانتزی

ساخت شمع

درست کردن ترشی و مربای خانگی

انجام تزیینات رزینی

منبت کاری

ساخت صابون

خیاطی

کسب و کار خانگی

6. کسب و کار تک مالکیتی:

زمانی که فردی تصمیم به راه اندازی کاری می گیرد و هم مدیر و هم مالک کسب و کارِ خودش باشد به آن کسب و کار تک مالکیتی می گویند. مالک این کسب و کارها شامل تمام قوانین و موارد حقوقی نیز می شود و تمام تعهدات و مسئولیت ها به عهده خودش است.

بهترین مثالی که برای این نوع از کسب و کارها می توانم برای شما بزنم مجموعه رشد و توسعه کسب و کار سلطان گروپ است که هم مالک و هم مدیر آن محمدرضا سلطانی، بیزینس کوچ حرفه ای است.

7. کسب و کار شراکتی:

زمانی که مالکین و یا حتی مدیران یک کسب و کار بیشتر از یک نفر باشند کسب و کارِ شراکتی محسوب می شود. گاهی شما برای تامین سرمایه، استفاده از توانایی های ذهنی دیگران و یا داشتن روابط گسترده تر برای خود شریک انتخاب می کنید.

برای انتخاب شریک حتما به نکات و قراردادهای شراکت توجه کنید.

خیلی از کسب و کارهای بزرگ توسط چند شریک اداره می شوند.

8. شرکت سهامی عام و خاص:

شرکت هایی که قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به عموم مردم تامین می کنند و بخشی از سهامشان در دست مردم است سهامی عام نامیده می شوند. مانند:

آبیاری دزفول

نساجی مازندران

بانک دی

شرکت هایی که سرمایه آن توسط اشخاص مشخصی تامین شده و تنها افراد خاصی سهام دار هستند را شرکت سهامی خاص می نامند. مانند:

شرکت صنعتی طراحی ماشین اصفهان

شرکت آسال صنعت سپاهان

شرکت مهندسی سپاهان القا

9. شرکت هایی با مسئولیت های محدود:

در این نوع شرکت هر فرد به میزان سرمایه ای که گذاشته در مسئولیت ها سهیم میشه. در ایران این نوع شرکت ها با حداقل 2 شریک قابل ثبت است. مانند:

شرکت بتن مرکزی اراک

شرکت صنعتی پایاپرس

10. شرکت تضامنی:

این نوع شرکت ها تجاری هستند و بین دو یا چند نفر تشکیل می شود و تمام شرکا در صورت داشتن بدهی مسئول پرداخت تمام بدهی هستند.

کسب و کار تضامنی

11. شرکت تعاونی:

زمانی که افرادی که با یکدیگر هم صنف هستند و یا وجه تشابهی دارند شرکتی را تشکیل می دهند که در تهیه کالاهای مورد نیاز با قیمت های مناسب همکاری می کنند به آن شرکت تعاونی می گویند. مانند:

مصرف کارکنان فولاد مبارکه اصفهان

مرزنشینان بندر امام خمینی

مسکن مهر نوژه

تعاونی خدماتی زیربنای رفسنجان

اتحادیه تعاونی های حمل و نقل خراسان رضوی

تعاونی های مسکن مهر بندرانزلی

اتحادیه شرکت های تعاونی مرتع داری

 

بازهم فکر میکنید که بازار کاری وجود ندارد و یا تمام بازارها اشباع شده است؟ صبر کنید تازه شروع راه است پس به هیچ وجه مقاله های بعدی ما را از دست ندهید.

شما به چه کسب و کاری علاقه دارید یا در حال حاضر در کدام حوزه مشغول هستید؟ تجارب خود را با ما در میان بگذارید و اگر فکر می کنید برای انتخاب و تصمیم گیری مشکل دارید می توانید با ما در ارتباط باشید تا از دانش و تجربه بیزینس کوچ حرفه ای، محمدرضا سلطانی بهره مند شوید و بهترین انتخاب را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید