7 مهارت ضروری برای کوچینگ مدیران سازمان

کوچینگ مدیران مهارتی است که یک کوچ در نقش یک سوپرایزر واقع می شود.

هرگز فکر نکنید کوچینگ مدیران، مهارتی نرم است. در واقع این مهارت، ترکیبی از مهارت های فنی به شیوه ای منحصر بفرد است که نتایج خوبی هم برای رهبران و مدیران کسب و کار دارد. طی این فرآیند، فردی که با نام کوچ شناخته می‌شود، با پرسنل سازمان برای شناسایی و شفاف سازی اهداف اصلی شرکت و طراحی استراتژی‌های مدیریت موثر و کارآمد همکاری و همراهی خواهد کرد. در این صورت، احتمال موفقیت بالا‌تر رفته و دست‌یابی به اهداف بیش از پیش ممکن خواهد بود. در این مطلب قصد داریم چند مهارت لازم برای کوچ های حرفه ای مدیران سازمانی با شما به اشتراک بگذاریم. لطفا با ما همراه باشید:

  • تعلیم و آموزش

    شما در نقش یک کنترل کننده هستید. به طور مداوم، سایرین را در مورد نکات جزئی مالی، حسابداری و مدیریت کسب و کار آموزش می دهید. موقعیت های رهبری مالی در داخل هر سازمان، همواره از سمت کوچ های حرفه ای به سمت مدیران مالی ارتقا می یابند.

کوچینگ مدیران چه اهمیتی دارد

  • مشاوره

    کوچ به‌عنوان مشاور به مدیران می‌گوید که برای حل کردن مشکلاتشان به چه چیزی نیاز دارند. این نقش راه‌حل های آنی را برای چالش‌های موجود که با آن درگیر هستند ارائه می‌دهد، اما معمولا اعتبار طولانی ‌مدت ندارد. آن‌ها این موضوع را که چگونه می توانند به این نتایج برسند یاد نمی‌گیرند. مشاوره قطعاً هدف خود را دارد، اما برای خدمت به اعضا و مراجعین در بالاترین سطح، به ندرت از آن استفاده می شود.

  • مهارت ادراکی

    به معنای توانایی درک پیچیدگی‌های کل سازمان و تصور همه عناصر و اجزای تشکیل‌دهنده کار و فعالیت سازمانی به صورت یک واحد کل یا سیستم بطور ساده تر یعنی، توانایی درک و تشخیص اینکه کارکردهای گوناگون سازمان به یکدیگر وابسته و متصل هستند و تغییر در هر یک از قسمت ها، الزاماً قسمت های دیگر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. آگاهی از این روابط و شناخت اجزا و عناصر مهم در موقعیت‌های مختلف سازمان، مدیر را قادر می‌سازد که به طریقی تصمیم ‌گیری یا اقدام کند که باعث بهبود وضعیت در سازمان و رضایت کارکنان خود را فراهم سازد.

  • یادگیری

    با اینکه شاید شما یک بیزینس کوچ حرفه ای باشید، اما هنوز چیزهایی زیادی برای یادگیری وجود دارند. با آگاهی از اینکه می توانید از سایر اعضای تیم خود رهبری را یاد یگیرید، موفقیت آتی خود را تضمین کرده و متوجه خواهید شد که بسیاری از راه های دیگر برای هدایت استعدادهایتان در سازمان وجود دارند.

  • سوال کردن

    پرسیدن سؤالات قدرتمند و درست به معنای تفاوت بازجویی‌ های یک ‌طرفه با یادگیری پویاست که نقش اساسی در کوچینگ مدیران دارد. سؤالات قدرتمند یک کوچ می تواند باعث شود که یک کارمند به‌ طرف خود مدیر برگردد و خود را به چالش بکشد. سؤالات قدرتمند و درست می‌تواند زاویه دید فرد نسبت به خود را تغییر دهد و موجب شود که فرد خود را از منظری دیگر به تماشا بنشیند که در این شرایط می‌تواند یک راهکار تازه یا یک چالش کهنه و قدیمی را به شیوه ای جدید ببیند.

  • گوش دادن

    از خود بپرسید آیا تابه‌حال در گفتگویی شرکت کرده‌اید که شک داشته‌اید طرف مقابل به آنچه می‌گویید گوش می‌دهد یا شک داشته‌اید پیام شما فهمیده می‌شود یا خیر یا حتی شک داشته‌اید ادامه گفتگو ارزشمند است یا نه. مثل این است که انسان با دیوار صحبت کند و این چیزی است که شما از آن اجتناب می‌کنید.

اهمیت گوش دادن در کوچینگ مدیران

  • خلاقیت در کوچینگ مدیران

    خلاقیت یعنی بکارگیری توانایی‌های ذهنی برای ایجاد یا تبلور یک فکر یا مفهوم جدید که برخی نیز آن را به ترکیب ایده‌ها یا ایجاد پیوستگی بین ایده‌ها تعبیر نموده‌اند. با کمک کمی خلاقیت می توانید به عنوان یک کوچ حرفه ای، از روش های نوآورانه در ایجاد تغییر و تحول مدیران و خروجی گرفتن موثر بهره مند شوید.

امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید. می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ما نیز دیدن کنید. جهت دریافت مشاوره با مربی محمدرضا سلطانی با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید