8 گام برای تغییر شغل
اهداف یا ارزش های شغلی افراد ممکن است در طول زمان تغییر کنند و به دنبال شغل جدید باشند.
در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی جوانب مختلف تغییر شغل و علل آن می پردازیم.
قبل از تصمیم گیری درباره ی تغییر شغل، این نکته حائز اهمیت است که برای ارزیابی وضعیت فعلی خود وقت بگذارید، گزینه های شغلی را بررسی کنید و شغلی را انتخاب کنید که برای شما رضایت بخش تر باشد.
چرا افراد شغل خود را تغییر می دهند؟
دلایل مختلفی وجود دارد که افراد تصمیم می گیرند شغل خود را تغییر دهند. البته این یک تصمیم شخصی است که عوامل زیادی در آن دخیل هستند. در یک نظرسنجی پنج دلیل اصلی تغییر شغل افراد گزارش شده است:
درآمد بیشتر
استرس کمتر
تعادل بهتر بین کار و زندگی
مشکلات کمتر
علاقمندی بیشتر
مزایای تغییر شغل
یک نظرسنجی، گزارش می دهد که اکثر مردم پس از ایجاد تغییر، شادتر بودند و درآمد های بیشتری کسب کرده اند.
۸ گام برای تغییر شغل
این نکات را برای ارزیابی علایق خود، بررسی گزینه ها، ارزیابی مسیرهای شغلی جایگزین و حرکت به سمت حرفه ای جدید، مرور کنید.
1- رضایت شغلی فعلی خود را ارزیابی کنید
یک گزارش روزانه از واکنش های خود به وضعیت شغلی فعلی تان تهیه کنید و بررسی کنید که کدام جنبه های فعلی شغل خود را می پسندید؟
علایق، ارزش ها و مهارت های خود را ارزیابی کنید. نقش های موفق گذشته، فعالیت های داوطلبانه، پروژه ها و مشاغل را مرور کنید تا فعالیت ها و مهارت های مورد علاقه خود را مشخص کنید. تعیین کنید که آیا ارزش ها و مهارت های اصلی شما در حرفه فعلی مورد توجه قرار می گیرد یا خیر؟ ابزارهای آنلاین رایگانی وجود دارند که می توانید از آن ها برای ارزیابی جایگزین های شغلی استفاده کنید.
2- مشاغل جایگزین را در نظر بگیرید
با تحقیق در مورد گزینه های شغلی و بحث درباره ارزش ها و مهارت های اصلی خود با دوستان و خانواده، ایده هایی را برای جایگزین های شغلی در نظر بگیرید. اگر برای ارائه ایده مشکل دارید، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، به شما در تعیین مسیر شغلی مورد علاقه تان یاری می رساند.
3- گزینه های شغلی را بررسی کنید
چندین حوزه ی مختلف را برای شناسایی اهداف شغلی خود، ارزیابی کنید. با جستجوی مشاغل مورد علاقه خود می توانید اطلاعات زیادی در اینترنت پیدا کنید.
به منظور تشخیص بهترین گزینه، از مشاوران متخصص حاضر در دنیای بیزینس کوچینگ، بهره ببرید.
4- اطلاعات شخصی را جمع آوری کنید
تا آنجا که می توانید در مورد آن زمینه ها اطلاعات کسب کنید و برای مصاحبه های شغلی با کارفرمایان، تماس بگیرید. لینکدین یکی از منابع عالی برای یافتن مخاطبین هدف در زمینه های شغلی مورد علاقه است.
5- آن تغییر را امتحان کنید
فعالیت های داوطلبانه و مستقل مربوط به زمینه مورد نظر خود را برای آزمایش علاقه خود مشخص کنید. اگر به فکر انتشار حرفه ای مطالب خود هستید، سعی کنید خبرنامه های مختلف را امتحان کنید.
6- در دوره آموزشی شرکت کنید
فرصت های آموزشی را که زمینه فعلی شما را به حوزه های مورد علاقه تان متصل می کنند، بررسی کنید. با شرکت در سمینارهای یک روزه یا آخر هفته، پشنهادات خود را با گروه های حرفه ای حاضر در جلسه مطرح کنید.
7- مهارت های خود را ارتقا دهید
به دنبال راه هایی برای توسعه مهارت های جدید در شغل فعلی خود باشید که می توانند راه را برای تغییر هموار کند. اگر سازمان شما آموزش های مختلفی را ارائه می دهد، تا آنجا که می توانید در کلاس ها ثبت نام و شرکت کنید.
8- شغل جدیدی را در همان صنعت در نظر بگیرید
نقش های جایگزین را در صنعت فعلی خود در نظر بگیرید. برای مثال اگر برنامه نویس هستید و نمی خواهید به جزئیات برنامه نویسی بپردازید، شغل مدیریت پروژه را در نظر بگیرید.
تغییر مسیر شغلی برای افراد استرس ایجاد می کند. جنی بلیک، متخصص توسعه شغلی و نویسنده، چهار استراتژی هوشمند را ارائه می دهد که بتوانید خود را برای یک تغییر بزرگ به سمت موفقیت آماده کنید.
1- یک بیوگرافی کاری تهیه کنید
ابتدا واکنش های خود را نسبت به شغل فعلی خود در نظر بگیرید. موضوعات و رویدادهای قابل توجه و احساسی که در شما ایجاد می کند را بنویسید. از خود سوال بپرسید، مانند این که “کار من چیست و چرا آن را دوست ندارم؟” به آن پاسخ دهید و سپس پاسخ های خود را ارزیابی کنید. با توجه به یادداشت های خود، تصویری از میزان رضایت شغلی برای شما به نمایش گذاشته می شود.
تعیین کنید که چه مهارت هایی در موفقیت شما نقش داشته اند و چگونه می توانید آن ها را در موقعیت های مختلف مورد علاقه خود به کار گیرید؟
2- بررسی کنید که آیا می خواهید حوزه فعالیت خود را تغییر دهید یا خیر؟
در حالی که در حال کشف چیزهای بیشتری در مورد خود هستید، باید تعیین کنید که چگونه می خواهید مسیرهای شغلی خود را تغییر دهید؟ برای برخی، تغییر شغل ممکن است به معنای شروع مجدد در یک صنعت کاملاً جدید باشد، در حالی که دیگران ممکن است به دنبال شغل جدیدی در همان صنعت باشند.
۳- طوفان فکری برپا کنید
برای آگاهی بیشتر در مورد گزینه های شغلی خود، مشاغل و صنایعی را که ممکن است مناسب مهارت ها و ارزش های شما باشند، مورد بررسی قرار دهید. اگر یافتن شغلی متناسب با نیازهای شما برایتان کار سختی است، از دیگران بپرسید. همچنین می توانید از راهنمایی هایی در قالب مشاوره شغلی استفاده کنید. انجام این مرحله مقدماتی قبل از انجام تحقیقات کامل به شما کمک می کند تا تمرکز خود را محدود کنید.
۴- استراتژی های خود را تنظیم کنید
ایجاد برنامه و استراتژی، به معنای تعریف یک هدف مشخص و نقاط عطف برای تکمیل آن است. در این مرحله، تمام تحقیقات را انجام داده اید و باید بتوانید تغییر شغلی خود را هر چه سریع تر به مرحله ی اجرا در آورید.
قبل از شروع این تغییر، بهتر است یک نام تجاری برای خود برگزینید تا از ابتدا مشتریان و کارمندان، با آن آشنا شوند. همچنین به یاد داشته باشید که هرگونه کارت ویزیت، وب سایت شخصی و اطلاعات تماس را برای نشان دادن نام تجاری جدید خود به روز کنید.
هنگام تعیین جامعه هدف خود، توجه داشته باشید که در چه صنعت و موقعیتی می خواهید کار کنید؟ با متخصصانی که می توانید به آن ها اعتماد کنید، صحبت کنید تا بتوانید شبکه سازی حرفه ای خود را به انجام برسانید. می توانید این کار را از طریق تلفن و پیامک یا حتی یک ایمیل انجام دهید.
علاوه بر این، به دنبال فرصت هایی برای کسب تجربه و کارآموزی باشید. این به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید که آیا صنعت یا زمینه مورد نظر شما با تصوراتتان همخوانی دارد یا خیر؟
اگر مایل به تغییر شغل خود هستید و با چالش های متعددی روبه رو شده اید، با ما درارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید