ارتباط با مشتریان با نرم افزار CRM
یکی از بزرگترین دغدغه های بسیاری از سازمان ها حفظ اطلاعات مشتریان و ارتباط با مشتریان به صورت موثر است.
این کار اگر به صورت دستی و سنتی بخواهد انجام پذیرد بسیار زمانبر خواهد بود پس باید از تکنولوژی کمک بگیرید و سریع ترین و آسان ترین راه را پیدا کنید که از پاک شدن اطلاعات مهم جلوگیری کنید و ارتباط با مشتریان را بهبود بخشید و در هر زمان هر مکان بتوانید به این اطلاعات دسترسی داشته باشید.
درهر کسب و کاری اصلی ترین جزء آن مشتریان است که باعث برقرار ماندن آن سازمان یا کسب و کار هستند.
برای ارتباط بهتر با آن ها شما نیاز به اطلاعاتی از هر فرد دارید مانند: نام، سن، محل سکونت، علایق، تاریخ تولد و… که بتوانید با استفاده از آن ها مثلا با پیامی برای تبریک تولد به مشتری حس خوب بدهید و خودتان را به او یادآوری کنید.
اهمیت مشتریان
شما باید به مشتریان خود اهمیت بدهید زیرا هیچ محصولی بدون وجود مشتری که آن را بخرد درآمدی ندارد، اگر هزینه هایی که برای تبلیغات دارید برای شما مشتری به همراه نداشته باشد شما افزایش درآمد و فروش نخواهید داشت پس قدردان مشتریان خود باشید و برای ارتباط با مشتریان تلاش کنید.
حالا فرض کنید نرم افزاری باشد که تمام این کارها را برایتان انجام دهد، تبریک می گویم این نرم افزار با نام CRM اکنون در دسترس شما است.
در هر سازمان مدیریت 3 بخش بسیار حائز اهمیت است: فروش، بازاریابی و خدمات به مشتریان که نرم افزار CRM هر سه را تحت کنترل می گیرد.
این نرم افزار کمک بسیار مهمی به کارشناسان فروش برای پیدا کردن سرنخ و اطلاعات جدید از مشتریان می کند.
اصلا CRM یعنی چی؟
CRM مخفف کلمه Customer Relationship Management است که به معنای مدیریت ارتباط با مشتریان است.
CRM در هر سازمانی شامل 4 بخش اساسی است:
استراتژیک: این پروسه به افزایش مشتریان و سودآوری سازمان کمک می کند.
عملیاتی: بر نظم کارهای سازمان نظارت دارد و تمام عملیات را از طریق اتوماسیون انجام می دهد.
تحلیلی: این بخش تمام فرآیند ها را از کمی به کیفی تبدیل می کند.
تعاملی: ایجاد رابطه با مشتریان مثلا از طریق کمپین، پیام و….
برای افرادی که قصد سیستم سازی کسب و کار خود را دارند این نرم افزار کمک بسیار بزرگی است و سیستم سازی را برای آن ها تسریع می کند زیرا دیگر بسیاری از کارها از حالت سنتی خارج می شوند و اتوماتیک انجام می شوند و سرعت و دقت نیز بالا می رود.
استفاده از نرم افزار CRM مزایای بسیار زیادی دارد مانند:
صرفه جویی در زمان:
در کمترین زمان ممکن به اطلاعات دست پیدا می کنید و تغییرات کاملا سریع و بدون اتلاف وقت ثبت می شوند و اینگونه ارتباط با مشتریان راحت تر و با دانش بیشتری همراه می شود.
صرفه جویی در هزینه:
شما به جای استفاده از چند نیرو که هر کدام کار مختلفی انجام دهند و با استفاده از نرم افزار CRM دیگر نیاز به نیروهای زیاد ندارید زیرا اکثر عملیات ها را سیستم برای شما انجام می دهد.
بازاریابی و تبلغیات موثر:
از طریق تبلیغات با این نرم افزار مانند ارسال پیامک شما می توانید بازاریابی موثری نیز داشته باشید بدون اینکه نیاز به نیروی بازاریاب داشته باشید.
مدیریت کامل سازمان:
می توانید بر تمام امور به راحتی نظارت داشته باشید و همه چیز را به صورت شفاف بدانید.
اطلاع رسانی خودکار به مشتری:
شما با تنظیم کردن نرم افرار می توانید در روز و ساعت مشخصی اطلاع رسانی خاصی به مشتری داشته باشید و این به تسریع فرآیند ها و سیستم سازی شدن کسب و کار کمک شایانی می کند.
ایجاد بانک اطلاعاتی مشتری:
می توانید با جمع آوری اطلاعات مشتریان در نرم افزار یک بانک اطلاعاتی برای خودتان داشته باشید.
عدم فراموشی پیگیری مشتریان:
هنگامی که کاری را به سیستمی بسپاریم خطای انسانی کاهش می یابد در نتیجه موضوعی فراموش نمی شود و می توانید در ارتباط با مشتریان رضایت آن ها را جلب کنید.
یک نرم افزار CRM خوب باید ویژگی هایی داشته باشد:
کاربری آسان: شما یا نیروهای شما باید بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.
باید دارای قابلیت های شخصی سازی و یا سفارشی سازی باشد.
قابلیت هماهنگ سازی با دیگر نرم افزارهای سازمانی: برنامه باید بتواند با دیگر برنامه های سیستم خود را وفق بدهد و در آن ها اختلال ایجاد نکند.
داشتن دسترسی همراه: شما باید بتوانید حتی از راه دور به نرم افزار دسترسی داشته باشید و نیاز به حضور در محل خاصی نداشته باشید.
امنیت: برای چنین نرم افزارهایی که قصد ساپورت اطلاعات مهمی را دارند امنیت مبحث بسیار مهمی است زیرا اطلاعات مشتریان یکی از دارایی های با ارزش شما است که برای ارتباط با مشتریان اهمیت فراوانی برای شما دارد.
نظم داشتن: تمام اطلاعات به درستی و با نظم دسته بندی می شوند.
مشکلاتی هست که با نداشتن نرم افزار CRM می تواند در سازمان به وجود بیاید مانند: افزایش نارضایتی مشتریان و کاهش یافتن مشتریان جدید که شما با استفاده از این نرم افزار می توانید از این اتفاقات جلوگیری کنید.
استفاده از نرم افزار CRM را به تمام صاحبین کسب و کار توصیه می کنم. قبل از تهیه این نرم افزار شما می توانید با یک فرد متخصص یا یک بیزینس کوچ حرفه ای مشورت کنید تا چالش های کسب و کار شما پیدا شده و اطمینان حاصل کنید که با کمک این نرم افزار چالش ها قابل حل هستند.
برای عارضه یابی کسب و کارتان توسط یه کوچ حرفه ای می توانید با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید