قبل از شروع به کارآفرینی به این 3 سوال پاسخ دهید
هر کس حداقل یک بار در زندگی خود یک ایده میلیون دلاری داشته است و به کارآفرینی فکر کرده است.
قسمت مشکل این است که تصمیم بگیرید که آیا این ایده واقعاً سود دارد یا خیر و می تواند یک تجارت مناسب باشد که شما بتوانید کارآفرینی کنید؟
ما سه سوال مهم را شناسایی کرده ایم که می توانید از خود بخواهید تا تصمیم بگیرید که آیا این مفهوم ارزش پیگیری دارد یا خیر؟
این سوالات می تواند به مواردی کمک کند که من دوست دارم آن را “مثلث موفقیت” بنامم، روشی که به کارآفرینان تازه کار کمک می کند تا تصمیم بگیرند که آیا این ایده خوبی است؟ بیایید با چیزهای واضح شروع کنیم. هر ایده، ایده خوبی نیست و فقط به این دلیل که مادر شما فکر می کند عالی است به معنای عالی بودن آن نیست. بسیاری از ما از ذهنیت “اگر آن را بسازیم، آنها خواهند آمد” رنج می بریم که می تواند به همان اندازه وسوسه انگیز و خطرناک باشد. در ابتدا آسان است که چیزی به نظر یک ایده عالی برسد، اما باید چندین سوال اساسی برای تعیین اینکه آیا ایده واقعا جامع است، مطرح شود:
1. شناخت بازار:
آیا نیازی به این محصول / خدمات هست؟ چقدر این نیاز مهم است؟
در حال حاضر چقدر رقابت در این فضا وجود دارد؟
مشتری احتمالی شما چقدر بزرگ است؟
آیا توانایی منحصر به فردی در ارائه این محصول / خدمات دارید؟
آیا در این زمینه تجربه / اشتیاق دارید؟
آیا روندهایی در بازار / صنعت وجود دارد که ممکن است تولید خدمات شما را بیشتر یا کمتر جذاب جلوه دهد و ایده کسب و کار کوچک شما را بکشد؟
پیشنهاد می کنم بخوانید: 29 نشانه ای که می توانید یک کارآفرین باشید
2. اجرا:
چقدر می توانید مفهوم را اجرا کنید؟ اگرچه داشتن ایده ای کاملاً خوب برای کارآفرینی بسیار خوب است، اما اجرای خوب آن چیز دیگری است. ایده شما در مورد فروش سفید کننده دندان ممکن است یک ایده قابل قبول برای بازار باشد، اما چقدر می توانید آن را اجرا کنید؟ چگونه محصول را تولید می کنید؟ چقدر خوب کار می کند؟ چقدر راحت اعمال می شود؟ چگونه محصول را به بازار عرضه و تحویل می دهید؟ این سوالات و سوالات دیگر موارد مهمی هستند که باید در نظر بگیرید که ایده کسب و کار شما در اجرا نمره خوبی دارد یا نه:
چگونه خدمات عالی به مشتری ارائه می دهید؟
سطح کیفیت محصول / خدمات شما چقدر است؟
با چه کارآیی می توانید محصول / خدمات خود را تولید کنید؟
چه زمانی برای بازاریابی دارید؟
چه برنامه ای برای بازاریابی محصول خود دارید؟
محصول / خدمات شما چگونه تولید می شود؟ آن را امتحان کرده اید؟
بازاریابی محصول چقدر آسان / دشوار است؟
3. سودآوری:
آیا مدل کسب و کار شما سودآور است؟ تا زمانی که یک سازمان غیرانتفاعی را شروع نکنید، بیشتر کارآفرینان امیدوارند که بتوانند سودآور باشند. (اگر سطح سود خود را مدیریت نکنید، به احتمال زیاد کسب و کار شما خیلی طولانی نخواهد بود و سریع ورشکست می شوید.) به عنوان بخشی از این تجزیه و تحلیل، ارزیابی مدل کلی کسب و کار خود مهم است. برای محصول سفیدکننده دندان، آیا باید ساختار قیمت گذاری خود را در نظر بگیرید؟ آیا قلم های سفیدکننده را به صورت جداگانه یا عمده می فروشید؟ آیا فقط قلم می فروشید یا خدمات سفید کننده ای نیز ارائه می دهید؟ کجا می فروشید: به صورت آنلاین، از طریق پزشکان و یا در خرده فروشی ها؟ برای کمک به ارزیابی مدل کارآفرینی و پتانسیل سود خود، این سوالات را در نظر بگیرید:
ساختار هزینه شما چیست؟ هزینه های شما چقدر است؟
برای دستیابی به مشتری چقدر “هزینه” دارد؟
تقاضای پیش بینی شده (کمی) چیست؟
چگونه می فروشید؟ آنلاین، از طریق فروشندگان؟
آیا شما در فروش B2B یا B2C متمرکز هستید؟
آیا به افراد یا گروه ها می فروشید؟ محصولات عمده یا خرده؟
آیا شما محصولات، خدمات یا هر دو را می فروشید؟
این مقاله را از دست ندهید: اصلی ترین تفاوت کارآفرین و مدیر چیست؟
این سوالات جایگزینی برای توسعه یک برنامه تجاری کامل نیستند، اما آنها به عنوان یک راهنمای ساده برای کمک به کارآفرین جوان شروع می کنند تا فرآیند مهم بررسی را انجام دهد.
اگر شما مدیر یا کارآفرین هستید و قصد برنامه ریزی اصولی برای کسب و کار خود دارید وقت آن است که با ما تماس بگیرید. محمدرضا سلطانی، بیزینس کوچ حرفه ای با ابزارهای کوچینگ خود مانند بوم مدل کسب و کار نقشه راه شفافی برای شما ترسیم می کند.
دیدگاهتان را بنویسید