نحوه ی بازسازی کسب و کار

اکثر مدیران کسب و کار مدتی بعد از شروع کار، روند یکنواخت و ثابتی را طی می کنند و به فکر بازسازی کسب و کار خود نیستند.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی نحوه ی بازسازی کسب و کارها می پردازیم.

در شرایط بحرانی، سازمان‌ها مجبور هستند خود را با شرایط جدید وفق دهند و برخی حتی مجبورند نحوه عملکرد خود را به طور کامل بازسازی کنند تا بتوانند سرپا بمانند.

همه ی کسب و کار ها در مراحل اولیه برای مشتریان جذاب به نظر می رسند اما پس از مدتی، در روند تکرار و سکون گرفتار می شوند و جذابیت خود را برای مشتریان از دست می دهند. همانطور که یک اتومبیل خراب می شود و نیاز به تعمیر دارد، کسب و کار هم باید بازسازی شود.

فرآیند بازسازی چگونه است؟

زمانی که یک شرکت تمایل دارد تغییرات قابل توجهی در ساختار مالی یا عملیاتی خود ایجاد کند، فرآیند بازسازی اتفاق می افتد. سازمان ها همچنین ممکن است در هنگام آماده شدن برای کمپین فروش، تفویض اختیار و تغییر در اهداف کلی، روند بازسازی را طی کنند.

اگر مشکلات کوچک کسب و کار را تا مدت مشخصی رفع نکنید، پس از مدتی به این روند عادت خواهید کرد و به مرور زمان نیز غیر قابل حل خواهند شد.

چرا شرکت ها تمایل به انجام این کار دارند؟

برای کاهش هزینه ها

برای تمرکز روی توسعه یا تولید محصولات

برای به کار بردن فناوری جدید

برای استفاده بهتر از پتانسیل های موجود

برای بهبود مزیت رقابتی

برای کنترل بدهی ها

بازسازی و کاهش هزینه ها

با استفاده از توصیه های محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، خواهید توانست استراتژی های کاربردی برای سازمان خود را لحاظ کنید تا موفقیت کسب و کار شما تضمین گردد.

مزایا و معایب بازسازی کسب و کار

زمانی که اقتصاد ناپایدار می شود، کسب و کارهای کوچک اغلب در ابتدا اثرات آن را احساس می کنند. همچنین ممکن است باعث کاهش سود یا بهره وری شود. در چنین مواردی، یک کسب و کار کوچک ممکن است بخواهد استراتژی ها و فعالیت های خود را بازسازی کند تا کارایی را بهبود بخشد یا از شکست سازمان جلوگیری کند. این کار دارای مزایا و معایبی از نظر هزینه، سازماندهی و کارایی، بهره وری و روحیه کارکنان می باشد.

مزایای استفاده از این فرآیند

اگر فعالیت های یک کسب و کار در طول این فرآیند کاهش یابند، هزینه ها نیز کاهش می یابند. به عنوان مثال، اگر مدیر کسب و کار برخی از کارکنان خود را اخراج کند، هزینه های مربوط به حقوق و دستمزد نیز کمتر می شوند. به همین ترتیب، مدیران با برون سپاری وظایف معمولاً هزینه کمتری نسبت به نیروی کار داخلی، متحمل می شوند. همچنین با حذف بعضی از مدیران میانی نیز ارتباطات و تصمیم گیری اغلب بهبود می یابند. بدین ترتیب، ساده‌سازی مدیریت، سلسله مراتب سازمانی یک شرکت را تغییر می‌دهد و موانع بهره‌وری را از بین می‌برد.

معایب استفاده از بازسازی کسب و کار

اگر در یک سازمان، تعدیل نیرو صورت گیرد، از دست دادن کارمندان بسیار ماهر و توانمند ممکن است منجر به از دست دادن بهره وری کلی سازمان شود. کارمندانی که پس از تعدیل نیرو باقی می مانند، اغلب در موقعیت خود احساس ناامنی می کنند، که ممکن است منجر به کاهش انگیزه و خدمات ضعیف به مشتریان شود.

این کار اغلب باعث وحشت و نگرانی کارمندان می شود و می خواهند بدانند که چگونه تغییرات انجام شده بر امنیت شغلی آن ها تأثیر می گذارد. پس از ایجاد تغییرات، برخی از کارمندان ممکن است شروع به جستجوی شغل جدید کنند. استرس ناشی از  ایجاد استراتژی های جدید گاهی اوقات تمرکز کارمندان را از بین خواهد برد.

عوامل دیگری که باید در نظر گرفته شوند

بازسازی یک کسب و کار نشان می دهد که سازمان در وضعیت ناپایداری به سر می برد و باید برای حفظ جایگاه خود در بازار هدف تلاش کند. همچنین شایان ذکر است که کسب‌وکارهای کوچکی که در حال حاضر با تعداد محدودی کارمند در حال فعالیت هستند، ممکن است نتوانند پرسنل خود را به منظور کاهش هزینه‌های حقوق و دستمزد اخراج کنند.

چگونه یک بازسازی موفقیت آمیز داشته باشیم؟

تغییر شرایط بازار، تغییر علایق مصرف کنندگان و افزایش رقابت، همگی می توانند بر فعالیت های کسب و کار شما تأثیر بگذارند و فرآیند بازسازی را ضروری کنند.

هنگامی که بازسازی کسب و کار به درستی انجام شود، با جهت دهی مجدد به بازار، کسب و کار شما پویاتر و نوآورتر خواهد شد. مهم ترین بخش آن، این است که می تواند سودآوری کسب و کار شما را بهبود بخشد. از استراتژی های زیر به منظور برنامه ریزی دقیق برای بازسازی کسب و کار خود استفاده کنید.

1- از انتظار طولانی خودداری کنید

یک اشتباه رایج این است که برای بازسازی کسب و کار خود بیش از حد منتظر بمانید، تاخیر در بازسازی نه تنها فرصت های موجود برای کسب و کار شما را کاهش می دهد، بلکه می تواند خطر شکست کسب و کار را نیز افزایش دهد. با اقدام سریع، ممکن است بتوانید از اقدامات پر خطر اجتناب کنید و در نهایت تأثیر و ارزش بیشتری از بازسازی ایجاد کنید.

2- یک ارزیابی صادقانه انجام دهید

بازسازی های موفقیت آمیز مبتنی بر ارزیابی های دقیق است، بنابراین برای شناسایی آنچه در کسب و کار شما اتفاق می افتد وقت بگذارید. صورت های مالی دقیق، بهترین ابزار برای تعیین آنچه در کسب و کار شما اتفاق می افتد هستند. هنگامی که ارزیابی دقیقی داشته باشید، می توانید استراتژی خود را اصلاح کنید و یک برنامه جدید ایجاد کنید.

3- استراتژی و مدل کسب و کار خود را مرور کنید

برنامه ریزی استراتژیک باید برنامه های مربوط به بازسازی کسب و کار شما را مشخص کند. اگر سازمان با چالش های جدی مواجه است، استراتژی و مدل کسب و کار شما می تواند دلیل آن باشد. آیا هنوز مشتریان تمایلی به تهیه محصولات شما دارند یا علایق آن ها تغییر کرده است؟ استراتژی و مدل کسب و کار خود را مرور و بروز کنید تا بتوانید برنامه بازسازی خود را با استراتژی های جدید هماهنگ کنید تا شانس موفقیت کسب و کار خود را افزایش دهید.

بنابراین در صورت بروز مشکلات بهتر است هر چه سریع تر با کمک اعضای تیم خود به رفع آن ها، اقدام کنید.

از طریق بوم کسب و کار و اطلاعات موجود در بیزینس کوچینگ ، خواهید توانست برنامه ریزی و استراتژی های خود را بهبود بخشید.

اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سایر نکات مربوط به تغییرات درون سازمانی هستید، با ما در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید