تاخیر در محل کار و عواقب و راهکارهای آن

تاخیر در محل کار

بسیاری از افراد به دلیل فقدان مهارت های مدیریت زمان، نمی توانند در زمان مقرر در محل کار خود حضور یابند که آن منجر به تاخیر های زیادی خواهد شد.

در واقع، از نظر این افراد، تاخیر برای چند دقیقه، بی ضرر است، به خصوص اگر دلیل آن را توجیه کنند. با این حال، حذف چند دقیقه ی اول صبح می تواند عواقب بدی را برای کسب و کار به ارمغان آورد.

با فرض اینکه یک کارمند هشت ساعت در روز کار می کند، اگرهر روز پنج دقیقه دیرتر به سر کار برود، 25 دقیقه در هفته و بیش از یک ساعت و نیم در یک ماه، بدون بهره وری خواهد بود.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی عواقب دیر رسیدن کارمندان می پردازیم.

صدمه زدن به تیم

برخورد با یک کارمند که همیشه دیر در محل کار حاضر می شود، تنش های زیادی را در سازمان ایجاد می کند. بسته به نگرش سازمان نسبت به تاخیر کارمندان، چندین نتیجه را می تواند به همراه داشته باشد.

اگر سازمان عکس العملی در مقابل این افراد نشان ندهد، کارمندانی که همیشه سر وقت می رسند، احساس دلسردی و بی توجهی می کنند و تعهد آن ها نیز به مرور زمان از بین می رود.

اگر سازمان با این افراد برخورد جدی داشته باشد، کارمندان ممکن است احساس ظلم کنند زیرا گاهی اوقات دیر رسیدن به محل کار اجتناب ناپذیر است. سختگیری همزمان نسبت به افرادی که به طور منظم دیر می رسند و کسانی که به دلیل حوادث غیرقابل پیش بینی دیر به محل کار می رسند، احساس ترس را در سازمان ایجاد می کند.

زیر پا گذاشتن انضباط

اهمال کاری باعث از بین رفتن مسئولیت های کارمند نسبت به شرکت و مدیر می شود و همچنین منجر به بدنام شدن کارمند نیز می شود.

اگر شرکت نسبت به تاخیر کارمندان سختگیری کند اما مشکل همچنان ادامه داشته باشد، می تواند نشان دهنده ی عدم مدیریت در سازمان باشد.

صرف نظر از نتیجه، عدم مسئولیت پذیری از راه های مختلف به تجارت آسیب می رساند و اتفاقات بد ناشی از دیر رسیدن و تنش پس از آن می تواند در بلند مدت فاجعه بار باشد.

نارضایتی مشتری

هر سازمانی عمدتا برای ارائه برخی خدمات یا کالاها و در نتیجه برای کسب درآمد؛ اقداماتی را بر می گزیند. اگر کارمند اغلب دیر برسد، مشتری، خدماتی را که انتظار دارد دریافت نمی کند. منتظر ماندن طولانی مدت یا دیر رسیدن سفارش، در نهایت منجر به نارضایتی مشتری می شود.

اگر تاخیر در بین کارمندان رایج شود، مقدار زیادی از زمان، از دست می رود و در نهایت به یک فاجعه تبدیل می شود. تا 86 درصد از مشتریان حاضرند هزینه بیشتری برای تجربه بهتر بپردازند.

نقش تاخیر در نارضایتی

 

مشکلات مدیریتی

دیر آمدن همیشه نوعی عامل بازدارنده در فرآیند تولید است که می تواند در لحظه های بسیار مهم، سرنوشت ساز باشد. غیبت غیرمنتظره کارمندان، انجام به موقع کارها را تهدید می کند.

با در نظر نگرفتن غیبت های طولانی مدت، مدیریت به یک بحران اجتناب ناپذیر تبدیل می شود. همچنین، مدیر باید مفروضات زیادی را برای اطمینان از عملکرد و بهره وری بهینه سازمان در نظر بگیرد.

تاخیر، بر حوزه های مختلف کسب و کار، از جمله سایر کارکنان و نتیجه نهایی شرکت تأثیر می گذارد. کارفرمایان باید این کارمندان را به سرعت و مطابق با سیاست تعیین شده اداره کنند تا از تشدید وضعیت جلوگیری شود. استفاده از یک سیاست واضح به صورت مکتوب، برخورد یکسان با همه افراد را تضمین می کند.

از دست دادن بهره وری

کارمندی که در مواقع کار، وقفه های طولانی ایجاد کند، فوراً بهره وری خود را از دست می دهد. وقفه های کاری، ممکن است عملکرد سایر کارمندان را به خطر بیندازد. به عنوان مثال، کارمندی که روی پروژه ای کار می کند و هر روز 10 دقیقه تاخیر دارد، هر ماه تقریباً یک ساعت کامل را از دست می دهد. اگر کارمند دیگری برای انجام پروژه خود به آن شخص نیاز داشته باشد، ممکن است با وجود وقت شناس بودن، تمام زمان کار مفید خود را از دست بدهد.

به منظور افزایش بهره وری کارمندان خود، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، با ارائه ی راهکارهای هوشمندانه، به شما یاری می رساند.

ایجاد روحیه منفی

کارمندانی که تاخیر زیادی دارند، ممکن است روحیه همه را پایین بیاورند. افراد اهمال کار، قوانین را رعایت نمی کنند و ممکن است کارکنان دیگر را از این شرایط عصبانی کنند. در نتیجه، روحیه همکاران ممکن است سقوط کند زیرا تأخیر کارمند ممکن است به عملکرد آن ها صدمه وارد کند.

به منظور جلوگیری از دیر رسیدن و اهمال کارمندان این شرایط را در نظر بگیرید:

مرحله 1: قوانین اساسی را تنظیم کنید

برای کارکنان اهمیت دارد که بدانند از آن ها چه انتظاری می رود؟ این را می توان با ایجاد و ابلاغ یک سیاست و دستورالعمل انجام داد.

به عنوان مثال، از کارکنان انتظار می رود که طبق برنامه کار کنند، به موقع نتیجه ی کارها را تحویل دهند و برای شروع کار آماده باشند. افرادی که به موقع حضور پیدا نمی کنند، مخرب هستند و باید از آن ها اجتناب کرد.

این قوانین عبارتند از:

نحوه ارزیابی زمان کار

فرآیند گزارش تأخیر

نحوه جبران زمان از دست رفته

علاوه بر آن، این دستورالعمل ها باید به اندازه کافی انعطاف پذیر باشند.

به خاطر داشته باشید که برای موثر بودن خط مشی ها، آن ها باید به طور منصفانه و مداوم در محل کار اعمال شوند و در صورت لزوم، کارمندان باید به شیوه ای یکسان تنبیه شوند. کارکنان خاصی نباید هدف قرار گیرند.

مرحله 2: در صورت تاخیر از اقدامات انضباطی رسمی استفاده کنید

اگر تاخیرات ادامه یابند، ممکن است لازم باشد اقدامات انضباطی رسمی تری اعمال شوند. مدیر باید اهمیت ورود به موقع به محل کار و پیامدهای آن ها را به کارمندان نشان دهد.

اگر مستندات و اقدامات مورد بحث به نتایج مطلوب نرسید، کارمند باید به وضوح از عواقب ناشی از تأخیر آگاه شود

در قدم بعدی، مدیر با ارائه هشدار کتبی که به وضوح مشکل را بیان می کند، از کارمند می خواهد تا اخطار را بخواند و امضا کند. در طول این جلسه، اطمینان حاصل کنید که کارمند می داند که اگر وضعیت ادامه یابد، عواقب شدیدتری ممکن است به دنبال داشته باشد.

با کسب مهارت های بیزینس کوچینگ ، افراد نحوه ی مقابله با چالش های کسب و کار را می آموزند.

به طور کلی، به خاطر داشته باشید که دیر آمدن کارمندان می تواند تأثیرات منفی زیادی بر سازمان داشته باشد. مدیریت موثر این موضوع در محل کار می تواند موجب صرفه جویی در هزینه ها و همچنین داشتن نیروی کار موثرتر و کارآمدتر شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سایر قوانین و دستور العمل های درون سازمانی، با کارشناسان ما در ارتباط  باشید.

دیدگاهتان را بنویسید