کنترل شرایط بحرانی در کسب و کار

شرایط بحرانی می تواند تأثیر بسیار زیادی در یک سازمان داشته باشد و حتی ثبات آن سازمان را تهدید کند.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی جوانب مختلف ایجاد بحران و مدیریت شرایط بحرانی می پردازیم.

در عصر امروز، یک موضوع به ظاهر جزئی و محدود می تواند به راحتی به یک مشکل بزرگ با پیامدهای غیر قابل جبران تبدیل شود. همراه با تحولات اخیر بازار مانند افزایش نظارت بر مقررات، گسترش حوزه قضایی دادگاه ها و مطالبات رسانه ها، مشاغل بیش از هر زمان دیگری در معرض خطرات ناشی از بحران هستند.

تقریباً نیمی از همه شرکت ها پس از مدتی  دچار نوعی بحران می شوند و اکثر صاحبین کسب و کار، نه آمادگی آن را دارند و نه آنقدر تجربه دارند که بتوانند در چنین مواقعی بحران را مدیریت کنند.  بنابراین، اکثر شرکت ها به کمک یک فرد متخصص نیاز دارند. به منظور جلوگیری از حوادث غیر منتظره و کاهش آن ها، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، توصیه های سودمندی را در اختیار شما قرار می دهد.

هر بحران شامل یک یا مجموعه ای از رویدادها است که به صورت ناگهانی اتفاق می افتد.

قرار گرفتن در معرض یک بحران می تواند منجر به استرس شود. یک حادثه بحرانی می تواند طاقت فرسا و تهدید آمیز باشد و ممکن است منجر به ناراحتی شود.

مدیریت استرس ناشی از شرایط بحرانی

مدیریت استرس ناشی از حوادث بحران، برای کمک به بهبود شرایط افراد پس از قرار گرفتن در معرض رویدادهای غیر طبیعی، مورد استفاده قرار می گیرد.

۶ بحران در محل کار و چگونگی غلبه بر آن ها

1-  ایجاد مشکلات با همکاران

محل کار ممكن است مملو از افرادی باشد كه ارتباط خوبی با یکدیگر ندارند یا دیگران را مورد آزار یا تبعیض قرار می دهند. همکارانی نیز وجود دارند که ممکن است، قلدر، شایعه ساز، مزاحم، شاکی، خرابکار یا متهاجم باشند. این موارد می تواند باعث ایجاد سوء تفاهم، بی اعتمادی، اضطراب و استرس شود. آن ها همچنین می توانند بر بهره وری، عملکرد، خلق و خو، روحیه و روابط کارمندان تاثیر منفی بگذارند. هر چه سریع تر آن ها را شناسایی کرده و اخراج کنید. در غیر این صورت آن ها می توانند شرایط بحرانی و نگران کننده ای به وجود آورند.

اما اگر هنوز با شرایط  وخیمی مواجه نشده اید، می توانید با پیشبرد برابری و کار گروهی و درخواست و بازخورد، بر این چالش غلبه کنید. این امر، منجر به ایجاد محیط  کاری شادتر و مشارکت بیشتر می شود که می تواند بهره وری و عملکرد کارمندان را ارتقا بخشد.

2- نادیده گرفتن چالش های جدید

کارمندان غالباً از یک منظر با مشکلات روبرو می شوند، بنابراین با بروز مسائل جدید، چالش های جدید را نیزنادیده می گیرند یا حداقل آن ها را به عنوان مشکلات مهم نمی شناسند.  کارمند یا صاحب کسب و کاری که مشکلات را تشخیص ندهد، قادر به حل آن ها نخواهند بود که این امر مانع از موفقیت آن ها می شود و در نهایت آن کسب و کار با بحران ورشکستگی مواجه خواهد شد.

صاحبین مشاغل می توانند با پذیرش دیدگاه های جدید برای تغییر ذهنیت، بر این چالش غلبه کنند. به این ترتیب، می توانند مشکلات را به هنگام بروز تشخیص دهند و به نوبه خود، تجارت هم می تواند به جلو حرکت کند.

جلوگیری از شرایط بحرانی

3- عدم صداقت

هرکسی قصد دارد در حرفه خود از رقبا پیشی بگیرد و برای پیشبرد آن هر کاری انجام دهد. به عنوان مثال، کارمندان قادرند بعضی از اطلاعات را حذف کنند، دروغ بگویند و سرقت کنند یا دیگران را فریب دهند. این شیوه ها اعتماد بین همکاران و مشتریان را از بین می برد و بحران جدی برای کسب و کار به وجود می آورد.

رفتاری را که به نفع تمام کارمندان عمل می کند را ارتقا دهید. باید اطمینان حاصل کنید که کارکنان ارزش کمک و اعتماد به یکدیگر را می دانند. با اعتماد بین اعضای تیم، کسب و کار شما می تواند به طور موثری رشد کند و موفق شود. با در نظر گرفتن یک نمونه از اصول اجرایی در بیزینس کوچینگ، خواهید توانست رفتارهای متناسب را در سازمان خود پرورش دهید.

۴- تولید برنامه های آموزشی بی اثر

برنامه های آموزشی و توسعه ای ممکن است به دلیل برنامه های شلوغ کارکنان، عادات مختلف یادگیری، عدم مشارکت، آموزش نامربوط و هزینه های بالا موثر نباشند. این امر منجر به آموزش ناقص و اشتباه می شود که در نهایت به عملکرد ضعیف شغلی، افزایش استرس و همچنین از دست دادن زمان، پول و مشتریان ختم می شود.

می توانید با تنظیم برنامه های آموزشی و توسعه ای خود، بر این چالش غلبه کنید. برنامه های آموزشی و توسعه ای موثر، سازمان شما را قادر می سازد تا نیروی کار خود را ارتقا دهد، نوآوری داشته باشد و رشد تجاری ملموسی را ارائه دهد.

۵- تغییر قوانین

تغییرات قانونی می تواند بر تصمیم گیری های تجاری تأثیر بگذارد. شما می توانید با درک مقررات و سیاست های دولت در صنعت خود و توسعه مهارت های لازم ، بر این چالش غلبه کنید. درک قانون و پیامدهای آن، تجارت شما را قادر می سازد تا تصمیمات هوشمندانه ای اتخاذ کند.

۶-  ترس از جهانی شدن

جهانی شدن رو به افزایش است و بسیاری از شرکت ها در حال حاضر وارد بازارهای جدیدی شده اند. چنین شرایطی می تواند برای مشاغل سنتی که اکنون مجبورند با شرکت های بین المللی رقابت کنند، تهدید آمیز باشد. شرکت هایی که در مقیاس بین المللی فعالیت نمی کنند در نتیجه احساس خطر می کنند.

در این شرایط، می توانید با درک بازارها و فرهنگ های خارجی، شناخت رقبا و حفظ آگاهی جهانی، بر این چالش غلبه کنید. این می تواند به گسترش دانش شما کمک کند تا از رقبای خود پیروی کنید یا حتی از آن ها پیشی بگیرید.

گاهی اوقات در این میان، سازمان هایی نیز وجود دارند که تهدید ها را به فرصت تبدیل کرده و با رعایت استراتژی های استاندارد، پیشرفت قابل توجهی را تجربه کرده اند.

برای کسب اطلاعات بیشتر به منظور کاهش شرایطی که کسب و کار را تهدید می کند، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید