7 راه شناسایی مشتری ایده آل خود

در هر  کسب و کاری، بسیار حائز اهمیت است که بدانید مشتری ایده آل شما کیست؟ زیرا عدم شناخت مشتری ایده آل اغلب کارآفرینان را دچار اشتباهات غیر قابل جبران می کند.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی راه های شناخت مشتری ایده آل و وفادار می پردازیم.

صاحبان مشاغل سال ها بدون اینکه بدانند در واقع این مشتریان هستند که سازمان های آن ها را اداره می کنند، این سوال را مطرح می کنند که چرا فرآیند فروش آن قدر سخت یا حتی غیر ممکن به نظر می رسد؟

به ویژه در رابطه با مشاغل خدمات محور، صاحبان مشاغل یا مدیران تصور می کنند محصولات آن ها  برای همه مناسب می باشد.این جایی است که بسیاری از صاحبان مشاغل سقوط می کنند. آن ها چندین پیشنهاد کلی که توجه هیچ کس را به خود جلب نمی کند، ارائه می دهند. در چنین شرایطی، داشتن نیچ مارکتینگ از ارزش بالایی برخوردار است. به منظور شناخت نیچ مارکتینگ متناسب با بازار خود، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، پیشنهادات ارزشمندی را به شما ارائه می دهد.

پیشنهاد می کنم بخوانید:  نیچ مارکتینگ

ممکن است تصور کنید که این امر، بازار شما و تعداد مشتریان را محدود می کند، اما آنچه در واقع انجام می دهد این است که شما را قادر می سازد تا برای مخاطبی که واقعاً برای آنچه انجام می دهید ارزش قائل است، جذاب باشید. هرچه بیشتر با مشتری ایده آل خود آشنا شوید، ایجاد محتوایی که مستقیماً آن ها را تحت تاثیر قرار دهد، آسان تر خواهد بود.

بنابراین چگونه می توانید آن ها را شناسایی کرده و با آن ها بیشتر آشنا شوید؟

1- پایگاه مشتریان فعلی خود را بررسی کنید

مدتی را برای وقت گذراندن با افرادی که در حال حاضر با آن ها کار می کنید اختصاص دهید. اگر افراد خاصی هستند که از کار با آن ها لذت نمی برید، آن ها را از لیست خود حذف کنید. برای بررسی جنسیت، سن، موقعیت و سطح درآمد آن ها کمی وقت بگذارید. از آن ها بپرسید چه چیزی باعث شده به همکاری با شما روی آورند؟

2- عادات فعلی آن ها را در نظر بگیرید

از خود بپرسید که مشتریان ایده آل شما چه چیزهایی را می خواهند؟ آن ها در جستجوی چه اطلاعاتی هستند؟ آن ها از کجا این اطلاعات را جستجو می کنند؟  آیا آن ها بیشتر در فیس بوک حضور دارند یا لینکدین؟ با دانستن اینکه کجا هستند و به دنبال چه چیزی هستند، می توانید به آسانی خدمات خود را به آن ها ارائه دهید.

3- اهداف آن ها را شناسایی کنید

این که بدانید مشتری ایده آل شما به دنبال چه چیزی است می تواند اطلاعات کلیدی را برای گردآوری محتوای مناسب برای شما فراهم کند. به عنوان مثال، اگر یک مربی تناسب اندام هستید و مشتریانی دارید که به دنبال کاهش وزن هستند، با ارائه ی برنامه های ورزشی و غذایی تخصصی، آن ها را به اهدافشان نزدیک تر کنید.

4- ترس های آن ها را شناسایی کنید

مردم اغلب به یکی ازاین دو دلیل خرید می کنند: آن ها تمایلی دارند که دوست دارند برآورده شود یا مشکلی دارند که باید حل شود. اگر بتوانید چالشی را که مشتری ایده آل شما در حال حاضر با آن روبرو شده است تشخیص دهید و از مشکل آن ها به راه حلی برسید، به احتمال زیاد مشتریان وفادار بسیاری پیدا خواهید کرد.

مشتری ایده آل کسب و کارتان را بیابید

5- مشخص کنید که چگونه تصمیم به خرید می گیرند

مردم به روش های مختلف خرید می کنند. برخی به صورت تصادفی خرید می کنند و برخی دیگر وقت می گذارند تا تحقیق کنند، نظرات را بخوانند و به دنبال بهترین گزینه های بازار باشند. شما باید عادات خرید مشتری ایده آل خود را بدانید. به عنوان مثال، اگر مشتری ایده آل شما بدون داشتن برنامه ی قبلی، خرید می کند، مطمئن شوید که وب سایتی با تسهیلات پرداخت با کارت اعتباری دارید. اگر مشتری ایده آل شما دوست دارد قبل از سرمایه گذاری، تحقیق کند و نظرات سایر مشتریان را بداند، اطمینان حاصل کنید که یک تسهیلات آنلاین دارید که افراد می توانند نظرات و بازخورد خود را برای یکدیگر ارسال کنند. این موضوع برای مشتریان بالقوه شما که تصمیم به خرید دارند، کلیدی خواهد بود.

6- از خود بپرسید دوست دارید با چه کسانی کار کنید؟

ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما اگر از کار با کسی لذت می برید، اغلب  فرآیند انجام وظایف بسیار ساده تر خواهد شد و نتایج بدست آمده اغلب بسیار بهتر است. شما باید در مورد کسانی که با آن ها کار می کنید، نظرات مثبتی داشته باشید.

7- آنچه آن ها نیاز دارند را تجزیه و تحلیل کنید

اگر تبلیغ مورد نظر شما با آنچه افراد احتیاج دارند همخوانی نداشته باشد، پس می توانم تضمین کنم که بازگشت سرمایه اتفاق نخواهد افتاد. اگر شما چرخ دستی می فروشید و تبلیغ شما در فیس بوک یک مرد 24 ساله را نشان می دهد، احتمال فروش بسیار کم است. اگر از قبل محصول یا خدماتی دارید، لیستی از دلایلی که مردم باید به محصولات شما مراجعه کنند و تغییراتی که می توانند در زندگی افراد ایجاد کنند را تهیه کنید.

اگر هدف شما خدمت به همه باشد، در واقع به هیچ کس خدمت نمی کنید. افرادی هستند که به طور ناباورانه ای به آنچه شما ارائه می دهید نیاز دارند و برای آن ها ارزش قائل هستند و اکنون آماده خرید از شما هستند.

حال، در اینجا سوال مهم بعدی مطرح می شود: مشتری شما کیست؟

با شناسایی و درک مشتریان خود، می توانید نیازهای آن ها را ارزیابی کرده و تعیین کنید که آیا محصول یا خدمات شما این نیازها را برآورده می کند یا خیر؟

تحقیقات به شما کمک می کنند گروه مشتریانی را که به احتمال زیاد محصول یا خدمات شما را خریداری می کنند تعیین کنید. این بازار هدف شما را تعیین می کند. بازار هدف شما ممکن است صاحبان مشاغل یا مصرف کنندگان باشند. با شناسایی بازار هدف و عادات خرید مشتریان، می توانید بازاریابی و تبلیغات خود را به طور موثرتری محدود کرده و اطمینان حاصل کنید که به افراد مناسب تری دسترسی دارید.

ورود به دنیای بیزینس کوچینگ ، راه های شناسایی این افراد و شبکه سازی و اعتماد سازی را هموار تر می سازد.

جستجوی مشخصات مشتری یکی از روش هایی است که بازار هدف شما را تشکیل می دهد. مشخصات مشتری می تواند تصویری واضح از نوع شخص یا مشاغل مورد نظر شما را ارائه دهد. این اطلاعات به پیشبرد استراتژی بازاریابی، طراحی تبلیغات و روند فروش شما کمک می کند.

همان طور که مشخصات مشتری خود را توسعه می دهید (که به آن پرسونا  گفته می شود)، این عوامل اضافی را نیز در نظر بگیرید:

وقتی مشتری خود را ارزیابی می کنید، در نظر بگیرید که محصول یا خدمات را برای چه کسانی بازاریابی می کنید و چه کسانی آن را خریداری می کنند؟

بازاریابیB2B در مقابل B2C

بازاریابان می توانند سایر مشاغل یا مصرف کنندگان را هدف قرار دهند. بازاریابان اغلب از این تمایز به عنوان بازارهای B2B (کسب و کار به کسب و کار) یا B2C (کسب و کار به مصرف کنندگان) یاد می کنند.

در حالی که برخی از محصولات یا خدمات فقط برای مشاغل یا افراد خاصی قابل فروش است، برخی دیگر از آن ها برای هر دو دسته مناسب هستند. در این صورت، تجزیه و تحلیل دقیق می تواند به تعیین اینکه کدام بازار بیشترین پتانسیل را دارد کمک کند.

گروه بندی مشتریان

مشتریان ممکن است بر اساس متغیرهایی مانند سن، جنسیت، شغل، تحصیلات، سطح درآمد، موقعیت جغرافیایی و تعداد سال های فعالیت در تجارت، گروه بندی شوند. معمولاً مطالعات و روندها با استفاده از متغیرهای از پیش تعیین شده از این منابع گزارش می شوند.

همچنین ممکن است مشتریان با متغیرهای روان شناختی مانند ارزش ها، باورها، الگوهای خرید، تصورات و انتخاب شیوه زندگی گروه بندی شوند. متغیرهای روان شناختی، بینشی در مورد چگونگی و دلیل خرید مشتریان ارائه می دهند. اگرچه این اطلاعات ارزشمند هستند، اما جمع آوری آن دشوارتر است زیرا ترجیحات مشتریان در طول زمان تغییر می کند و این نوع اطلاعات اغلب باید مستقیماً جمع آوری شوند.

به عنوان بخشی از برنامه بازاریابی خود، نمایه گسترده ای از مشتریان بالقوه که بازار هدف شما را تشکیل می دهند ایجاد خواهید کرد.

اگر تمایل به کسب اطلاعات دقیق تر درباره ی انواع بازاریابی و انتخاب بهترین آن را دارید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید