ضررهای واردات مبلمان
واردات کالاهای مختلف، بخشی از اقتصاد کشور را تشکیل میدهد و در بسیاری از موارد؛ واردات میتواند نقش مثبتی بر روی اقتصاد و تولید داخلی داشته باشد. به عنوان مثال واردات مبلمان در مدلی که ما با کمبود تولید محصولات رو به رو هستیم، میتواند به فرآیند تولید کمک زیادی کند.
اما واقعیت اینجا است که در برخی از زمینهها واردات بیرویه و غیر اصولی، ضررهای قابل توجهی را به بخشهای مختلف اقتصاد کشور وارد میکند. یکی از صنایعی که به دلیل واردات غیر اصولی در سالهای گذشته دچار آسیب و ضرر شده؛ واردات مبلمان در ایران بوده است.
واردات مبلمان باعث شده که بخشهای مختلفی از این صنعت دچار مشکل شده و ظرفیتهای زیادی در این صنعت بدون استفاده باقی بماند. واردات باعث کاهش نیروی کار در صنعت مبل و همچنین اتلاف سرمایه های زیادی میشود. در این مطلب قصد داریم در مورد واردات مبلمان و ضررهای ناشی از آن بحث کنیم.
واردات مبلمان سبب بروز چه ضررهایی میشود؟
در صنعت مبلمان نیز مانند هر صنعت دیگری، واردات با بروز صدماتی همراه بوده که برای جلوگیری از این ضررها، مطالعه مقالات آموزشی محمدرضا سلطانی اولین بیزنس کوچ تخصصی را پیشنهاد میکنیم.
الف) کاهش اشتغال در بخش مبلمان
امروزه در بسیاری از خانههای ایرانیان، مبل جایگاه خاصی داشته و به عنوان یکی از لوازم منزل پر مصرف به حساب میآید؛ به همین دلیل و برای پاسخگویی به این نیاز، این صنعت در ایران ظرفیت بسیاری زیادی در زمینه اشتغال زایی دارد.
از آن جایی که یکی از مشکلات کشور، نرخ بالای بیکاری است؛ توجه به اشتغال زایی در صنایع مختلف اهمیت بیشتری پیدا میکند. واردات مبلمان در قدم اول به اشتغال در این صنعت ضرر زده و باعث بیکاری عدهای از کسانی خواهد شد که در کارگاههای تولید مبلمان مشغول به کار هستند.
با واردات مبلمان به صورت بیرویه و غیر اصولی، فروشگاههای مبلمان پر از محصولات کشورهایی مانند ایتالیا، چین، ترکیه، روسیه و… خواهد شد و نتیجه آن نیز چیزی جزء تعطیلی یا کاهش نیروی کار کارگاههای داخلی نمیباشد.
ب) واردات مبلمان و خروج ارز از کشور
یکی از ضررهای واردات مبلمان، خروج ارز از کشور میباشد. با توجه به اینکه توان تامین نیاز داخلی و تولید مبلمان با کیفیت بالا در کشور وجود دارد، صرف ارز برای واردات مبلمان به هیچ وجه تصمیم مفیدی برای اقتصاد کشور به حساب نمیآید.
ارزی که به واسطه واردات بیرویه مبلمان از کشور خارج میشود؛ میتواند صرف واردات کالاهای مورد نیاز شده و به تولید و اقتصاد کشور کمک کند.
توجه داشته باشید که کشور ما در دورههای زمانی مختلف با تحریمهای گوناگونی رو به رو بوده و در دورههایی حتی با کمبود ارز مواجه شدهایم.
با توجه به این موضوع ضرری که واردات مبلمان با خروج ارز به اقتصاد کشور وارد کرده؛ اهمیت بیشتری خواهد داشت. با جلوگیری از واردات غیر ضروری مبلمان، میتوان از خروج غیر ضروری ارز جلوگیری کرد.
ج) رکود در صنایع وابسته
ضررهای واردات مبلمان تنها متوجه صنعت مبلمان در ایران نخواهد بود و صنایع بسیاری وجود دارند که به شکل مستقیم یا غیر مستیم به صنعت مبلمان وابسته هستند و از واردات مبلمان متضرر میشوند.
به عنوان مثال صنعت تولید پارچه مبل یکی از این صنایع میباشد. وقتی به دلیل واردات بیرویه مبلمان تولید و فروش مبل داخلی کاهش مییابد، این صنعت هم دچار رکود خواهد شد. نتیجه این رکود هم چیزی جز بیکاری بیشتر و آسیب دیدن اقتصاد بخشی از صنایع نخواهد بود.
د) تلف شدن سرمایهها
صنعت مبلمان ایران دارای ظرفیت بسیار خوبی میباشد که بخش قابل توجهی از این ظرفیت به دلیل سرمایهگذاریهایی است که در این بخش انجام گرفته و متاسفانه بخش قابل توجهی از ظرفیت تولید مبلمان در کشور، در حال حاضر بدون استفاده میباشد. واردات بی رویه مبلمان باعث اتلاف بخش قابل توجهی از سرمایههای با ارزشی خواهد شد که در صنعت مبلمان ایران صرف شده است.
ه) ترس از سرمایهگذاری
یکی دیگر از ضررهای ورود مبلها این است که ورود آن به صورت بیرویه باعث خواهد شد که سرمایهگذارانی که توان سرمایهگذاری در بخش مبلمان را دارند، دچار نوعی ترس برای سرمایهگذاری شوند.
آنها با وجود واردات در این زمینه، در مورد تصمیمشان برای سرمایهگذاری، به نوعی شک و ترس دچار خواهند شد که این موضوع ضرر قابل توجهی به این صنعت خواهد زد.
یکی از عوامل مهم رشد و توسعه یک صنعت در کشور بدون شک سرمایهگذاری میباشد در نتیجه واردات مبلمان میتواند به سدی در مقابل رشد و توسعه صنعت مبلمان در ایران تبدیل شود.
تفاوت مبلمان خارجی و ایرانی
در داخل کشور تولیدکنندههای بسیار خوبی وجود دارند که محصولاتی با کیفیت بالا تولید و روانه بازار میکنند. با توجه به رشد کیفیت مبلهای تولید داخل، با اطمینان میتوان گفت که این محصولات از نظر کیفیت میتوانند با محصولات خارجی وارد شده رقابت کنند.
بزرگترین مشکل در تولیدات داخلی، عدم توجه به بازاریابی و برندسازی میباشد. متاسفانه این واقعیت وجود دارد که حتی بسیاری از بهترین تولیدکنندههای داخلی هم نسبت به تولیدکنندههای خارجی در معرفی و برندسازی محصولات خود، به خوبی عمل نکردهاند.
در بسیاری از فروشگاههای مبل، مشاهده میشود که متاسفانه بسیاری از فروشندگان تولیدات با کیفیت داخلی را با نام بردن از برندهای خارجی به فروش میرسانند، در واقع در حال فروش مبل داخلی برای برندهای خارجی تبلیغ میکنند. این موضوع نشان میدهد که محصولات مبلمان ایرانی در برندسازی دچار مشکلاتی جدی هستند و از این ناحیه ضربه میخورند.
اقدامات لازم از سوی تولیدکنندگان داخلی
مطمئنا واردات مبلمان ضررهایی را متوجه صنعت و فروش مبلمان داخلی خواهد کرد، اما در این میان علاوه بر وظیفه دولتها در مورد نظارت بر ورود این محصول، تولیدکنندگان هم میتوانند با اقداماتی این ضررها را کاهش دهند.
در درجه اول تولیدکنندگان لازم است که بر روی کیفیت بالا تمرکز داشته باشند. کیفیت بالا محصول پیش نیاز هر گونه رشد و موفقیت در صنعت مبلمان میباشد.
در قدم دوم به تولیدکنندگان داخلی پیشنهاد میکنیم که اگر از کیفیت محصول تولیدی خود اطمینان دارید توجه و زمان زیادی را صرف برندسازی کنید. تولیدکنندگان ایرانی باید نحوه موثر و اصولی تبلیغات و برندسازی را یاد بگیرند.
اقدام دیگری که برای معرفی و برند شدن محصولات داخلی میتوان انجام داد، در نظر گرفتن ضمانتهای مناسب و کاربردی برای محصولات میباشد.
ضمانتهایی را در نظر بگیرید که خیال مشتری را در مورد محصولتان راحت کنید. با معرفی و تبلیغ نقاط قوتی که محصول تولید داخل دارد، در کنار از بین بردن نقاط ضعف؛ میتوان تا حد زیادی موفقیت در فروش مبل را تضمین کرد.
همچنین برقراری ارتباط در زمینه واردات مبلمان با محمدرضا سلطانی اولین بیزنس کوچ تخصصی میتواند جهت کسب موفقیت در این زمینه، راهنمای بسیار خوبی باشد.
دیدگاهتان را بنویسید