مدیریت کمال گرایی در محیط کار

بسیاری از صاحبین مشاغل دوست دارند کارها را به خوبی انجام دهند و در جهت کمال گرایی تلاش کنند.

اما کمال گرایی  ممکن است کارها را به  سطحی برساند که می تواند برای تجارت آن ها مضر باشد.

چرا باید از کمال گرایی در کسب و کار خود دوری کنید؟

همانطور که ولتر گفت، کمال گرایی دشمن خوب بودن است. این قضاوت افراطی، نشان می دهد که چگونه کمال گرایی منفی می تواند برای کسب و کار مضر باشد.

کمال گرایی چیست؟

یک تعریف روان شناختی از کمال گرایی می گوید که آن یک ویژگی شخصیتی است که افراد مبتلا به آن، برای بی عیب و نقص بودن، تلاش می کنند.

به نظر می رسد که در نگاه اول افراد کمال گر این خواسته ها را برآورده می کنند. فردی با این ویژگی تمایل دارد که از خود و همه اطرافیان خود انتظار بهترین ها را داشته باشد، در حالی که این ممکن است به عنوان یک ویژگی مثبت به نظر برسد، اما نقاط ضعف خود را نیز دارد.

در این مقاله ی آموزشی محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، نگاه دقیق تری به کمال گرایی و تأثیر آن بر محیط کار می اندازیم.

کمال گرایی و انواع مختلف آن

به عنوان یک ویژگی شخصیتی، کمال گرایی عموماً به عنوان حفظ عاداتی برای خود با استانداردهای بسیار بالا تلقی می شود. سه نوع اصلی از آن وجود دارد:

کمال گرایان خود محور بیش از آنچه که در توان آن ها است از خود انتظار دارند و وقتی کوتاهی می کنند از خود ایراد می گیرند و اغلب درگیر جزئیات می شوند.

کمال گرایان دیگر گرا تمایل دارند که دیگران را در سطح بسیار بالایی قرار دهند و وقتی همسالانشان نتوانند مطابق انتظارآن ها عمل کنند، عصبی و ناراحت می شوند.

کمال گرایان اجتماعی، افرادی هستند که معتقدند دیگران از آن ها انتظار عملکرد فوق العاده ای دارند و همیشه ترس از دست دادن این افراد را دارند. این نوع افراد کمال گر از استانداردها، آگاهی زیادی دارند اما اغلب با هر دستاوردی، فشار بیشتری بر خود وارد می کنند.

هر نوع از کمال گرایی، دارای ویژگی های خوبی است، اما وقتی رفتارهای منفی آن ها ظاهر می شود، می توانند به سرعت به جریان کار و زندگی خود آسیب برسانند.

افراد کمال گر، معمولا در زمینه های رهبری، تصمیم گیری های مالی و مدیریت بحران؛ از صلاحیت کمتری برخوردارند و همچنین به نظر می رسد که افراد کمال گر در ایجاد انگیزه در همکاران خود، مذاکره و کنترل استرس مهارت کمتری دارند. اگر این افراد اطلاعات خود را در زمینه ی بیزینس کوچینگ افزایش دهند، قادرند مدیریت بهتری در سازمان خود داشته باشند.

خود این افراد می دانند که استرس را به خوبی کنترل نمی کنند و در ابتکار عمل، رهبری و مدیریت بحران، بیش از حد خود را ارزیابی می کنند.

همه این یافته ها یک حقیقت مهم را تأیید می کند و آن این است که کمال گرایی در محل کار یک بسته مخلوط است که دارای نتایج مثبت و منفی می باشد.

چگونه می توان افراد کمال گرا را توسعه داد؟

حتی افراد کمال گرا می توانند بهتر شوند. این بدان معنا نیست که آن ها باید آثار بهتری تولید کنند، بلکه باید تحت آموزش قرار گیرند تا بر تمایلات منحرف کننده ای که آن ها را تحت فشار قرار می دهند، تسلط پیدا کنند.

پذیرش یک روند استاندارد

کمال گرایان تلاش می کنند این حقیقت را که تمام کارهایی که انجام می دهند نمی توانند بی عیب و نقص باشند، درک کنند و بدانند که دستیابی به برتری در همه چیز منطقی نیست. این افراد می توانند با بررسی صحیح این حقایق و تمرکز مجدد بر اهداف بزرگتر، عملکرد بهتری داشته باشند.

واگذاری کار به همسالان

افراد کمال گر باید درک کنند که تفویض وظایف به نفع آن ها عمل می کند. داشتن یک نگرش سفت و سخت، “فقط من می توانم آن را انجام دهم” و انتقاد از دیگران فقط منجر به ناامیدی، شکست و روحیه پایین می شود. تفویض اختیار، استرس را کاهش می دهد و چشم اندازهای تازه ای را ایجاد می کند.

 غلبه بر تمرکز کردن روی اشتباهات

افراد کمال گر اغلب زمان زیادی را صرف وسواس در مورد شکست ها یا نقص های گذشته می کنند. آن ها می توانند با  یادگیری آموزش های مربوط به رها کردن گذشته، تأمل در نحوه دستیابی به موفقیت ها و بهبود مهارت های خود، کارآمدتر شوند.

سپس، می توانند رفتارهای منحرف کننده را از طریق مربی شخصی خود برطرف کنند، به طوری که به اعضای کارآمد تیم تبدیل شوند.

چگونه کمال گرایی می تواند تجارت شما را نابود کند؟

1- افراد کمال گر از ریسک کردن جلوگیری می کنند

افراد کمال گر تمایل دارند استانداردهای بالایی (یا در بسیاری از موارد غیرواقعی) تعیین کنند و تلاش می کنند در هر کاری بهترین باشند، اما این تمایل برای کامل شدن دائمی می تواند به ترس از شکست تبدیل شود و باعث می شود در مسائل خود غرق شوند.

افراد کمال گر از ترس ناتوانی در رسیدن به اهداف آن قدر ناتوان می شوند که غالباً ریسک های بیشتری را نمی پذیرند و ترجیح می دهند در آنچه که می توانند کامل باشند، بی نقص عمل کنند. این ویژگی شخصیتی برای کارآفرینانی که به دلیل حرفه شان باید ریسک پذیر باشند، مناسب نیست.

2- کمال گرایان انعطاف پذیر نیستند

در محیط امروز، موفقیت فرد اغلب به توانایی او در سازگاری سریع با شرایط متغیر بستگی دارد. تغییر، می تواند برای کمال گرایان دشوار باشد. آنتونی رابینز می گوید افراد کمال گر اغلب فقط یک راه حل را به عنوان راه حل مناسب می بینند، حتی اگر راه های زیادی وجود داشته باشند که به نتیجه یکسانی منجر شوند. این عدم انعطاف پذیری می تواند باعث آسیب به خلاقیت و نوآوری شود.

3-  كمال گرايان براي انجام كارها زمان زیادی را صرف می کنند

این افراد به دلیل وسواس در درست انجام دادن کارها، آن ها را تا زمانی که مطمئن شوند، چندین بار چک می کنند. برای مثال، اگر گزارش فروش شما به طور کامل انجام شود اما به موقع تحویل داده نشود، ممکن است مانع از پیشبرد کسب و کار شما شود.

4- کمال گرایی می تواند بر روابط با کارکنان و همکاران تأثیر بگذارد

اغلب اوقات افراد کمال گر، نه تنها از خود، بلکه از دیگران نیز خواستار کمال هستند. این می تواند باعث ایجاد تنش در سازمان شود زیرا دیگران ممکن است قادر به رعایت این استانداردهای بالا نباشند یا آن ها را غیر ضروری بدانند. یک رئیس کمال گر می تواند یک محیط کاری بسیار متشنج ایجاد کند.

کنترل نکردن کمال گرایی در محیط کار، در نهایت منجر به ایجاد مشکلات عصبی و نارضایتی شغلی خواهد شد.

اگر به دنبال ایجاد کمال گرایی مثبت در محل کار خود هستید، با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید