برنامه ریزی عامل موفقیت
اهداف کسب و کار بدون هیچ مشکلی حاصل می شود زیرا برنامه ریزی برای کلیه فعالیتهای یک شرکت راهنمایی ارائه می دهد.
مدیریت خوب، مدیریت بر اساس اهداف و برنامه ریزی است.
از طریق فرآیند ساخت برنامه است که مدیر توجه خود را بر تنظیم اهداف متمرکز می کند. اهداف نشان دهنده جهت رشد است.
برنامه ریزی اولین و مهمترین عملکرد مدیریت است. و در هر سطح مدیریتی مورد نیاز است. بدون داشتن برنامه، کلیه فعالیتهای یک سازمان و دستیابی به اهداف صرفاً یک رویای بی معنی خواهد بود. به دلیل افزایش حجم و پیچیدگی های سازمان، برنامه ریزی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
برنامه داشتن نه تنها برای دستیابی به موفقیت بلکه برای بقا در یک دنیای پیچیده و رقابتی نیز پیش شرط است. این سازمان ها را مجبور می کند که به آینده نگاه کنند و در مورد آینده اقدامات خود تصمیم بگیرند تا سودآوری خود را بهبود بخشند.
جلوگیری از اقدامات تصادفی
داشتن برنامه از فعالیت های بی هدف جلوگیری می کند. برنامه ریزی برای جلوگیری از اقدامات یا تصمیمات تصادفی از دست رفته لازم است. بدون برنامه ریزی، آشفتگی و هرج و مرج ایجاد می شود. همه افراد در شرکت از کارهایی که برای دستیابی به اهداف یک شرکت باید انجام شود آگاه هستند.
برنامه ریزی نداشتن قطعیت ها را به حداقل می رساند
برنامه مربوط به آینده ای است که نامشخص است و پیش بینی آن بسیار دشوار است. با برنامه ریزی خطر و ناامنی به حداقل می رسد و برای کنترل دقیق وقایع آینده ضروری است. سازمانی که با برنامه ریزی کار می کند همیشه بهتر از سازمانی است که بدون برنامه ریزی فعالیت می کند.
توسعه فناوری
هر کسب وکاری فقط در صورت استفاده از آخرین فناوری می تواند در بازار زنده بماند. از طریق برنامه ریزی، امکانات این پیشرفت های فناوری توسط مدیریت پیش بینی شده است تا ماشین های جدید بتوانند جایگزین ماشین های قدیمی شوند.
برنامه ریزی در کسب و کار های مدرن ضروری است
پیچیدگی فزاینده تجارت مدرن با تغییرات سریع تکنولوژی، تغییرات پویا در ترجیحات مصرف کننده و رقابت سخت در حال رشد، نه تنها در محیط فعلی بلکه در محیط آینده نیز به فعالیت های منظم نیاز دارد. از آنجا که برنامه ریزی چشم انداز آینده را در نظر می گیرد، پیشرفت های احتمالی آینده را نیز در نظر می گیرد.
تعدادی از مطالعات تجربی شواهدی از موفقیت سازمانی را که سیستم سازی شده و تابع برنامه ریزی است نشان می دهد که موفقیت را با عواملی مانند بازدهی سرمایه گذاری، حجم فروش، رشد سود هر سهم و غیره اندازه گیری می کنند و این شرکت ها روند صعودی دارند. بررسی شرکت های مختلف در تولیدات صنعتی از جمله ماشین آلات، فولاد، روغن، مواد شیمیایی و داروها نشان داد که شرکت هایی که به برنامه ریزی رسمی و سیستم سازی مشغول هستند به طور مداوم عملکرد بهتری نسبت به آنهایی که برنامه ریزی ندارند انجام می دهند.
برنامه ریزی مشکلات را پیش بینی می کند
جنبه قابل توجهی از هر فرآیند تصمیم گیری در جمع آوری اطلاعات مربوطه به منظور پیش بینی آینده با حداکثر دقت است. این امر احتمال تصمیمات تصادفی را به حداقل می رساند. از آنجا که نیازهای آینده ی سازمان از قبل پیش بینی می شود، می توان برای دستیابی و تخصیص مناسب منابع برنامه اصولی طراحی کرد، بنابراین هدر رفتن را به حداقل می رساند و استفاده مطلوب از این منابع را تضمین می کند.
به روند تصمیم گیری کمک می کند
از آنجا که طراحی برنامه اقدامات و مراحلی را که باید در جهت تحقق اهداف سازمانی انجام شود مشخص می کند، بنابراین به عنوان پایه ای برای تصمیم گیری در مورد فعالیت های آینده عمل می کند. از آنجا که اهداف، برنامه ها، سیاست ها، برنامه ها و موارد دیگر به طور واضح مشخص شده است، به مدیران کمک می کند تا در مورد فعالیتهای فعلی تصمیمات معمول بگیرند.
پیشنهاد می کنم بخوانید: تصمیم گیری ، مایه حیات مدیریت
فعالیت های شرکت را مورد توجه قرار می دهد
یک شرکت ممکن است تعداد زیادی گزینه برای انجام داشته باشد. برنامه ها اولویت را تعیین می کنند تا کار درست در زمان مناسب انجام شود.
به عنوان مثال، اگر شرکتی تصمیم بگیرد از ظرفیت های تولید داخلی خود برای تأمین نیازهای خود و همچنین برون سپاری از منابع مشابه استفاده کند، فقط برنامه ها جهت مناسب برای زمان برون سپاری را ارائه می دهند.
برای یک برنامه ریزی اصولی شما نیاز به یک بیزینس کوچ حرفه ای دارید که بتواند اولویت های شما را تشخیص دهد. هیچگاه در کسب و کارتان از حضور کوچ غافل نشوید.
برای طراحی برنامه مناسب برای کسب و کارتان با ما در ارتباط باشید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مجتمع بزرگ کیان چوب