انواع چوب در مبلمان

در صنعت مبلمان، انواع مختلفی از چوب ها مورد استفاده قرار می گیرند.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی انواع مختلف چوب و ویژگی های آن ها در صنعت مبلمان می پردازیم.

هر نوع چوب دارای مجموعه ای از ویژگی های متفاوت مانند رنگ و بافت و دوام می باشد.

انتخاب چوب مناسب برای مبلمان بسیار مهم است، زیرا به شما کمک می کند تا قیمت دقیق محصول نهایی را تعیین کنید. همچنین زمانی که می خواهید یک مبلمان را بازسازی کنید و دوباره بفروشید، یک عامل تعیین کننده خواهد بود.

اگر چه می توانید از هر نوع چوبی برای ساخت مبلمان استفاده کنید، اما همه ی چوب ها کیفیت برابری ندارند، به همین دلیل است که باید آن ها را با دقت انتخاب کنید.

این مقاله اطلاعات دقیقی در مورد جنبه های مختلف چوب، در اختیار شما قرار می دهد.

اگر قصد راه اندازی نمایشگاه مبلمان دارید، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، پیشنهادات ویژه ای را به شما ارائه می دهد‌.

انواع چوب در مبلمان

سختی چوب یکی از ساده ترین راه ها برای تشخیص چوب با کیفیت برای مبلمان می باشد.

برخلاف تصور رایج، چوب سخت در مقایسه با چوب نرم لزوما سخت تر و متراکم تر نیست. از نظر گیاه شناسی، چوب سخت از گیاهان گلدار به دست می آید در حالی که چوب نرم از درختان مخروطی به دست می آید. هر دو نوع آن کاربرد های مختلفی دارند.

انواع چوب در مبلمان

چوب سخت

چوب سخت از درختانی مانند افرا، بلوط و گردو به دست می آید. این درختان سالانه برگ های خود را از دست می دهند و همانطور که به آرامی رشد می کنند دارای الیاف متراکم تری نیز می شوند.

یک واقعیت جالب در مورد چوب سخت این است که برخی از انواع آن، نمی توانند روی آب شناور بمانند.

ویژگی های چوب سخت

در مقایسه با چوب های نرم، به کندی رشد می کنند و نسبتا گرانتر هستند. این نوع چوب، دوام بالایی دارد و کمتر پوسیدگی در آن رخ می دهد و به نگهداری کمی نیاز دارد.

از آنجایی که مقاومت خوبی در برابر آتش دارد، معمولا برای کفپوش های چوبی نیز استفاده می شود.

چوب نرم

چوب نرم از درختان همیشه سبز دانه دار مانند کاج، صنوبر، سرو، ارس و غیره می باشد. از آنجایی که درختان همیشه سبز تراکم کمتری نسبت به درختان برگ ریز دارند، قطع کردن آن ها آسانتر است.آن ها همچنین بلند و صاف رشد می کنند و بریدن تخته های بلند و مستقیم چوب را آسانتر می کند.

ویژگی های چوب نرم

معمولا این نوع چوب چسب ها را سریعا جذب میکند، در نتیجه می تواند به عنوان روکش به کار برده شود.

چوب نرم معمولا در مصالح ساختمانی مانند قاب های سازه ای، روکش های دیوار های خارجی و داخلی، اتصالات پوشش های کف، قالب بندی و داربست ها استفاده می شود. در صنعت کاغذ و مقوا سازی نیز کاربرد دارد. با این حال، مقاومت ضعیفی در برابر آتش دارد اما ساختار ظریف و سبک آن، آن را به بهترین چوب برای مبلمان سازی تبدیل کرده است.

بهترین چوب برای صنعت مبلمان

در ادامه، تعدادی از بهترین چوب های مورد استفاده در صنعت مبلمان آورده شده است:

افرا

چوب افرا ممکن است بهترین چوب در ساخت مبلمان باشد. تقریبا همه ی آن ها بسیار بادوام هستند و در نهایت در زیبایی مبلمان نقش مهمی را ایفا می کنند. به دلیل غیر سمی بودن، معمولا از آن برای ساخت تخته های برش آشپزخانه استفاده می شود.

ماهاگونی

چوب ماهاگونی یکی از چوب های سنتی در ساخت مبلمان است. وزن آن نسبت به سایر انواع چوب سبک تر است اما استحکام چوب بلوط را دارد. ماهاگونی را قهوه ای مایل به قرمز می دانند.

بلوط

بلوط، چوبی بسیار با دوام است که معمولا برای کفپوش و مبلمان آشپزخانه استفاده می شود. رنگ آن به مرور زمان می تواند زرد شود. در مقابل، بلوط قرمز کمی تیره تر و نسبتا ارزانتر است. همچنین آن یک چوب عالی در صنعت مبلمان می باشد.

گیلاس

یکی از جالب ترین ویژگی های چوب گیلاس این است که با گذشت زمان، تیره می شود و در ادامه ظاهری بسیار زیبا به آن می دهد. چوب گیلاس نسبتا سفت است و می تواند در برابر خراش و فرو رفتگی مقاوم باشد.

سدر

سدر، چوبی نسبتا نرم است، بنابراین برای مبلمان داخلی ایده آل نیست. با این حال، برای مبلمان فضای باز، بسیار خوب است. سدر به طور طبیعی در برابر آب و هوا مقاوم است.

گردو

چوب گردو یکی از محبوب ترین چوب ها برای ساخت مبلمان در ایالات متحده است که مقاومت در برابر ضربه، استحکام بالا و رنگ آن از دلایل محبوبیت این نوع چوب به شمار می آید.

راش

درختان راش بومی مناطق اروپا، آسیا و آمریکای شمالی هستند. چوب راش کاملا با دوام و مقاوم در برابر ضربه می باشد. این چوب همچنین ظاهری ظریف و زیبا به مبلمان می دهد.

ساج

چوب ساج از درختان جنگلی گرمسیری بومی هند و تایلند می باشد. آن یکی از سخت ترین و با دوام ترین چوب های طبیعی است. در برابر پوسیدگی، نور خورشید، باران، یخبندان و برف مقاوم است و برای ساخت و ساز در فضای باز و مبلمان مناسب است. با این حال، این چوب گران است و دور از دسترس.

صنوبر

درختان صنوبر در بیشتر مناطق آمریکای شمالی و مرکزی، اروپا، آسیا و شمال آفریقا قرار دارند.

آن ها معمولا در کوهستان رشد می کنند و پایداری نسبتا بالایی دارد.

کاج

درختان کاج، بومی نیکمره شمالی هستند.

چوب کاج نسبت به حمله قارچ ها، نسبتا مقاومت کمی دارد، اما به دلیل بافت آن، در برابر پوسیدگی و آفات بسیار مقاوم است.

بامبو

بامبو به دلیل رنگ زیبای آن شناخته شده است. این گونه در واقع یک چوب سخت نیست، به همین دلیل به سرعت رشد می کند و در برابر متراکم شدن مقاومت می کند.

در نکات بالا در مورد ویژگی های انواع چوب توضیح دادیم، سپس اکنون می توانید بهترین نوع آن را انتخاب کنید.

اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سایر ویژگی های آن ها هستید، با کارشناسان ما در تماس باشید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید