تحلیل USP در کسب و کار

قبل از اینکه بتوانید محصول یا خدمات خود را به دیگران بفروشید، باید ارزش آن ها را بفروشید.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی اهمیت تحلیل USP و مزایای آن می پردازیم.

این امر به ویژه زمانی مهم است که محصولات یا خدمات شما شبیه به محصولات رقبای شما باشند. در نظر داشته باشید که تعداد کمی از کسب و کارها منحصر به فرد هستند.

کلیدی ترین عامل فروش موثر، چیزی است که متخصصان بازاریابی آن را USP یا پیشنهاد فروش منحصر به فرد می نامند.

تحلیل USP چیست؟

مفهوم تجزیه و تحلیل USP را می توان به عنوان عواملی تعریف کرد که محصولات ارائه شده شما را از محصولات رقبا متمایز می کنند و به برند شما کمک می کنند شخصیتی منحصر به فرد در بازار و در ذهن مصرف کنندگان ایجاد کند.

تفکیک مفهوم تحلیل USP

آن به عنوان مزیت رقابتی برای کسب و کار شما عمل می کند و به برند شما هویتی مجزا در مقایسه با رقبای مستقیم و غیرمستقیم شما در بازار می دهد. تجزیه و تحلیل USP مجموعه ای از جنبه های منحصر به فرد نام تجاری شما است که به شرکت شما کمک می کند تا ارزش برند خود را در بازار افزایش دهد و به اهداف و مقاصد تجاری خود دست یابد.

هنگامی که فرآیند تجزیه و تحلیل USP به پایان رسید و مزیت های رقابتی منحصر به فرد خود را کشف کردید، باید از آن به بهترین شکل ممکن محافظت و دفاع کنید، زیرا فرآیند های شما می توانند به راحتی توسط رقبای موجود در بازار کپی شوند.

پیشنهاد میکنم بخوانید: اهمیت تجزیه و تحلیل رقبا

فرآیند تحلیل USP

ارزش های اصلی برند خود را درک کنید

اولین و مهمترین گام در فرآیند تجزیه و تحلیل USP درک ارزش های اصلی و ماهیت نام تجاری شما است که به عنوان اصول اولیه راه اندازی کسب و کار شما در بازار عمل می کنند. دلایل راه اندازی کسب و کار و اهداف و مقاصدی را که در زمان شروع برند سازی در ذهن داشتید، بیابید. ارزیابی اهداف کسب و کار بسیار اهمیت دارد. کسب و کار خود را به طور کامل ارزیابی کنید تا به پیشنهادهای فروش منحصر به فرد خود دست پیدا کنید.

به منظور ایجاد استراتژی های خلاقانه برای شناسایی ارزش ها، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، پیشنهادات ویژه ای را به شما ارائه می دهد.

ارتباط برندسازی و USP

ویژگی هایی که مشتری شما برای آن ها ارزش قائل هستند را درک کنید

اگر بخش خاصی از مشتریان به منظور خرید مجدد محصولات ارائه شده به فروشگاه اینترنتی شما مراجعه می کنند و به دوستان و خانواده خود نیز معرفی می کنند، باید ویژگی های خاص برند را پیدا کرده و در محصولات بعدی نیز از آن ها استفاده کنید. همین کار باعث می شود آن ها به مشتریان وفادار شما تبدیل شوند.

از مشتریان خود نظرسنجی کنید

در ادامه مرحله فوق در فرآیند تجزیه و تحلیل USP ، در نظر گرفتن یک نظرسنجی از مشتریان برای گرفتن بازخورد و نظرات آن ها در مورد برند شما کاملاً ضروری است. این پرسشنامه می تواند کوتاه و آسان باشد اما باید از آن ها بپرسد کدام عامل بیشتر آن ها را جذب کرده است. کیفیت، قیمت، خدمات پس از فروش یا محیط فروشگاه چه تاثیری بر خرید آن ها دارد؟ علاوه بر آن می‌توان سؤالاتی پرسید از جمله اینکه آیا از رابط کاربری و تجربه کاربری ‌سایت، زمان‌بندی تحویل و روش‌های پرداخت راضی هستند.

تجزیه و تحلیل رقابتی انجام دهید

در فرآیند تحلیل USP انجام یک تحلیل رقابتی از برندهایی که رقابت مستقیم و غیرمستقیم را ایجاد می کنند بسیار مهم است. با تجزیه و تحلیل ارزش های تجاری، اهداف، بازار هدف، مخاطبان هدف، ماهیت و ویژگی های محصولات ارائه شده، محدوده قیمت محصولات، استراتژی های بازاریابی و فروش خود را بررسی کنید.

خود را در مقایسه با رقبا رتبه بندی کنید

در ادامه گام فوق، اقدام بعدی شامل تجزیه و تحلیل مقایسه ای با سایر برندها و رتبه بندی برند و محصولات ارائه شده می باشد. این یکی از مهم ترین مراحل در فرآیند تحلیل USP است و به برند شما کمک می کند تا از جایگاه خود در بازار مطلع شود.

طوفان فکری برگزار کنید

پس از تکمیل 3 مرحله فوق در فرآیند تحلیل USP، گام بعدی از مدیریت و سایر اعضای کلیدی شرکت می‌خواهد که در کنار هم بنشینند و بر روی نظرسنجی‌های انجام‌شده با مشتریان، طوفان فکری برگزار کنند و ارزش‌ها و اهداف اصلی را به دقت تحلیل کنند.

برگزار طوفان فکری یکی از مهم ترین مراحل در امر مدیریت و بیزینس کوچینگ می باشد.

در یک حوزه ی خاص فعالیت کنید

سعی کنید مخاطبانی را که قصد خرید محصولات یا خدمات شما را دارند محدود کنید و پیشنهادات ارزشمندی را به آن ها ارائه دهید. برای انجام این کار، ویژگی های کلیدی محصولات یا خدمات خود را بنویسید و سایر کسب و کارهایی را که همان پیشنهادات را ارائه می دهند، محک بزنید.

بنابراین، برای موفقیت هر برندی، در بازار همیشه در حال رشد، انجام تجزیه و تحلیل USP به منظور به دست آوردن مزیت رقابتی و دستیابی به اهداف بالاتر و مشتریان بیشتر بسیار ضروری است.

سپس باید متوجه شوید که چه تفاوت هایی در نقاط قوت و ضعف رقبای شما وجود دارد.

در اغلب اوقات، اگر خود را جای مشتری قرار دهید، ممکن است بتوانید به راحتی نیاز های آن ها را شناسایی کرده و در جهت رفع آن ها اقدام کنید. پس از آن با کمک ابزار های ارتباط با مشتری، خواهید توانست ارتباطات عمیقی با مشتریان خود ایجاد کنید و از آن ها بخواهید تا در نظر سنجی ها شرکت کنند.

پس از تمام مراحل موجود، ممکن است بخواهید گستره محصولات خود را افزایش دهید یا یک سرویس خاص را برجسته کنید. به عنوان مثال، سهولت سفارشات در وبسایت شما، منجر می شود مشتریان به سرعت، چیزی را که نیاز دارند تهیه کنند و آن را به دوستان و آشنایان خود نیز معرفی کنند.

اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره ی راهکار های دستیابی به سایر مزیت های رقابتی هستید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید