بیزینس کوچ کیست و چرا برای کسب و کارمان نیاز به یک بیزینس کوچ داریم؟

بیزینس کـــوچ کیست؟
بیزینس کوچ و کوچینگ یک صنعت، مهارت و حرفه ای جدید است، که در چند دهه اخیر رشد بی سابقه ای در عرصه جهانی داشته است و افراد بسیار موفق جهان، از بیزینس کوچ ها و مربی های حرفه ای برای رسیدن به اهدافشان و حل چالش هایشان استفاده میکنند.
طبق تعریف سازمان جهانی کوچینگ: بیزینس کوچینگ یک رابطه شراکت بین کوچ و مراجعه کننده است که در نتیجه این ارتباط، مراجعه کننده خلاق تر می شوند و فکرشان برای حل چالش ها به کار افتاده و اثربخشی بیشتری در تصمیم گیری خواهند داشت تا توانایی فردی و حرفه ای خود را به حداکثر برسانند و حاصل آن این است که، توانمندی خود را در حیطه های مختلف به حداکثر می رسانند.
چرا به یک بیزینس کوچ نیازمندیم؟
برای درک بهتر و عمیق تر نیاز به حضور یک بیزنس کوچ یک مثال برایتان می آوریم. احتمالا برایتان پیش آمده که ندانید چه می خواهید و اصلا برای چه زنده هستید؟ این مشکل گاها فراگیر در بین مدیران درد مزمن و عجیبی دارد که نه می شود به روانشناس و روان پزشک گفت، چون آنقدر ها هم درد نیست و نه می شود به دوست و رفیق گفت چون معمولا پیشنهاد های عجیب و غریبی روی میز می گذارند.
و حتی اگر دوستان و آشنایان نیز نظری بدهند جدای از اینکه چقدر آن نظر درست، علمی و ارزشمند است، نمی دانند چطور به شما برای تغییر این شرایط کمک کنند. یکی از مهمترین کارهایی که یک بیزینس کوچ قادر به انجام آن است حمایت از شما در هر همین حالی است که هستید.
دقیقا وقتی نمی دانید از این زندگی چه می خواهید بیزنس کوچ می تواند در کنار شما باشد. وقتی هدفی برای شما مشخص نیست، وقتی رویایی دارید و راهی برای رسیدن به آن نمی یابید و یا حتی با وجود داشتن رویا و آگاهی از مسیر در میانه راه گیر افتاده اید، بهترین گزینه برای شما یک بیزینس کوچ حرفه ای و مطلع است، تا با شتاب بیشتری به سمت هدف و رویای مناسب خودتان پیش بروید.
در پایان این سوال مطرح است که یک بیزینس کوچ موفق کیست؟
کوچ ها به طور متعارف دورههای مشخص و در سطوح مختلفی را میگذرانند تا با مهارتهای اصلی و پایه بیزینس کوچینگ همچون گوش شنوا، سؤالات مؤثر و بازخورد آشنا شوند و آنها را به کار بگیرند تا مراجعانشان بهتر بتوانند خود را بشناسند و کشف جدیدی نسبت به خود، دیدگاهها، ارزشها و باورها و درنهایت رفتارهایشان داشته باشند.
اما پیش از این مهارتها، مهارت اصلی دیگری برای بیزینس کوچ ها وجود دارد که آن مهارت چیزی نیست جز مهارت ساختن بنایی بر پایه اعتماد که بدون آن تمام مهارتهای بیزنس کوچینگ بیپایه و اساس خواهند بود.
- یک کوچ خوب میتواند مسائل را مشخص کند و در معرض دید دیگران قرار دهد.
- یک کوچ خوب با افراد همچون شرکای خود برخورد و دستاوردهای آنان را تشویق میکند. او مطمئن است که این افراد به تعهدات خود پایبند هستند.
- یک کوچ خوب انتظارات خود از جلسه بیزینس کوچینگ را در آغاز جلسه شفاف میکند.
- یک کوچ خوب در همه مسائل مشتاق و خوشبین است.
زمانی که راه حلها به نتایج دلخواه منجر نمیشود، یک کوچ خوب مصرانه تلاش میکند تا کنشهای جایگزین برای آن تعریف کند. و در نهایت یک بیزینس کوچ خوب به مراجعهکننده گوش میدهد و سعی میکند تا دیدگاههای او را دریابد.
در پایان پیشنهاد می کنیم اگر شما هم به کسب و کارتان اهمیت می دهید و نمی خواهید در جمع ورشکستگان کسب و کار باشید حتما یک کوچ خوب برای خودتان انتخاب کنید. پیشنهاد ما برای شما محمدرضا سلطانی، بیزینس کوچ حرفه ای با چندین سال سابقه درخشان در زمینه بیزنس کوچینگ است.
این مقاله یکی از صدها مقاله ما در زمینه کوچینگ است. پیشنهاد می کنیم دیگر مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ما را نیز از دست ندهید.
دیدگاهتان را بنویسید