اقدامک نویسی راهی برای رسیدن سریع تر به اهداف
قدم های کوچک بردارید. شما نمی توانید کوه را حرکت دهید.
این اصلی است که ما اینجا دوست داریم آن را “اقدامک نویسی” بنامیم.
هنگامی که با یک کار بزرگ روبرو هستید، اگر کار را به قسمت های کوچکتر و قابل کنترل تقسیم کنید و برای آن اقدامک نویسی کنید به شما کمک می کند از استرس و تعلل جلوگیری کنید. افرادی که تعلل می کنند غالباً اظهار نظر می کنند که وقتی تا آخرین لحظه صبر می کنند بیش از حد احساس فشار می کنند و این کار غیرقابل حل است. با تعیین اولویت ها و شکستن پروژه بزرگتر به کارهای کوچکتر، کار کنترل پذیرتر است.
موضوعات اقدامک نویسی
ما فکر می کنیم این اصطلاحی است که کاملاً ذات این موضوع را به تصویر می کشد. تمرکز روی آهسته راه رفتن به جای اینکه با ترس به کل مسیر ماراتن پیش روی خود نگاه کنید، قطعا آسان تر است.
ملیسا گراتیاس، دکترای تخصصی بهره وری در محیط کار، توضیح می دهد: “شکستن کارها به ما کمک می کند تا کارهای بزرگ را قابل دستیابی و عملی تر ببینیم و تمایل ما به تعویق انداختن کارها را کاهش می دهد، زیرا ما به راحتی می دانیم از کجا شروع کنیم”.
این موضوع کاملا منطقی است. اما مسئله این است: آیا تا به حال از خود بپرسیده اید چرا این تاکتیک موثر است؟ دقیقاً چه چیزی این استراتژی “شکستن کارها به کارهای کوچک تر یا اقدامک نویسی” را برای همه ما مفید می کند؟
مغز انسان محدود است
حافظه انسان ناقص و محدود است و همه ما این را می دانیم. ما نمی توانیم همه چیز را به یاد بیاوریم.
در حالی که محدودیت های حافظه ممکن است از فردی به فرد دیگر کمی متفاوت باشد، مطالعات اخیر نشان می دهد که ظرفیت حافظه فعال متوسط ما (حافظه فعال همان چیزی است که در کارهای ذهنی استفاده می شود) فقط سه تا پنج مورد است. هر چیزی بیش از این قطعاً از مغز شما خارج می شود.
اگر به حافظه خود اعتماد کنیم، در هر مرحله از کار متوقف خواهیم شد و فکر خواهیم کرد که قرار است بعد از این کار چه کاری انجام دهیم؟ این توقف ها فرصت هایی برای حواس پرتی، خارج شدن از مسیر است و باعث می شود فرصت قدم برداشتن رو به جلو را از دست بدهید.
به بیان ساده، اقدامک نویسی به ما کمک می کند تا به راحتی تشخیص دهیم که قدم بعدی که باید برداریم چیست.
این روند نباید از نظر ذهنی اتفاق بیفتد زیرا حافظه شما چندان عالی نیست.
این مراحل باید به صورت فیزیکی در لیست وظایف شما یا در یک چک لیست نوشته شود. وقتی یادتان نرود که کار بعدی چیست می توانید به آن به عنوان نقشه راه پروژه خود مراجعه کنید.
شما با اهداف خاص بهتر کار می کنید
شما یک پروژه مهم در لیست خود دارید به عنوان مثال، شما در حال راه اندازی یک وب سایت کاملا جدید برای سازمان خود هستید.
در نگاه اول، هدف شما ساده به نظر می رسد: وب سایت جدید را آماده کنید. اما در واقع، این یک هدف کاملا مبهم است. چه چیزی به عنوان “آماده” واجد شرایط است؟ چه زمانی لازم است که آماده شود؟ چگونه این اتفاق می افتد؟ تکمیل کل وب سایت جهت بسیار کمی را ارائه می دهد. پس شما نیاز دارید که قدم های را کوچک و واضح کنید (اقدامک نویسی)
اهداف خاص ما را مجبور می کند تا آن ها را پیگیری کنیم و در نتیجه، هر چیز بی ربطی را کنار بگذاریم. این باعث افزایش تمرکز ما و همچنین احساس هدفمند بودن می شود.
به همین ترتیب، اهداف خاص تلاش را تحریک می کنند، که این یکی دیگر از سنگ بناهای مهم برای ساخت انگیزه و رسیدن به اهداف است.
اهداف خاص ما را به پایداری بیشتر تشویق می کنند، زیرا ما ایده روشنی از موفقیت به دست می آوریم.
اهداف خاص بلافاصله چرخ های ما را برای استراتژی های لازم روشن می کنند.
چطور همه اینها به مفهوم اقدامک نویسی برمی گردد؟
خوب، شکستن یک پروژه بزرگ برای انجام وظایف به اندازه قدم های کوچک به شما اجازه می دهد تا نقاط عطف بسیار مشخص تری را تعیین کنید و در نتیجه، انگیزه و حرکت در مسیر درست را حفظ می کنید .
امیدوارم که از این مقاله لذت برده باشید. می توانید از دیگر مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ که در سایت بیزینس کوچ حرفه ای، محمدرضا سلطانی است استفاده نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید