استارتاپ چیست؟ و چگونه آغاز شد؟

استارتاپ چیست؟

آشنایی با کسب و کارهایی که امروزه استارتاپ نامیده می شوند.

کلمه استارتاپ که به تازگی زیاد به گوش میخورد به کسب و کارهای کوچکی که به تازگی شروع به کار کرده اند گفته می شود. کسب و کارهایی که با ایده ای خام شروع کرده و در تلاش برای گسترش و بال و پر دادن به ایده هایشان هستند و این ایده ها منجر به تولید محصولی جدید می شود.

کار استارتاپ ها صرفا به معنای اختراع نیست بلکه می تواند شامل تغییری در محصول یا خدماتی باشد که در آن از سایر رقبایشان موفق تر عمل کرده اند.

استارتاپ کلمه ای انگلیسی است که تعاریف متعددی دارد.

در دیکشنری وبستر اینگونه معنی شده است: یک کسب و کار جدید.

توسط مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا معنی کسب و کارهایی را می دهد که با تکنولوژی شکل گرفته اند و توانایی رشد بالایی دارند.

استیو بلنک در تعریف استارتاپ می گوید: سازمان یا شرکتی که در جستجوی یک مدل کسب و کار که قابل تقلید و قابل اندازه گیری  باشد ایجاد شده است.

با تمام تعاریف اگر بخواهیم جمع بندی کنیم استارتاپ کسب و کار جدید، کوچک و خلاقی است که ظرفیت رشد زیادی دارد.

حتما برای شما این سوال به وجود آمده است که استارتاپ از کجا به وجود آمده است؟

استارتاپ برای اولین بار در سال 1911 میلادی با شرکتی به نام Silicon Valley آغاز شد. این کسب و کارها بعدها موفق شد یکی از قدرتمند ترین شرکت های نرم افزاری شود.

یکی دیگر از استارتاپ های موفق جهان که برای همه شما آشنا است شرکت apple است که با تلاش های فراوان به این غول تکنولوژی تبدیل شده است یا حتی گوگل که امروزه یکی از قویترین ابزارهای جهان است در سال 1997 به عنوان یک استارتاپ شروع به کار کرد.

استارتاپ چیست؟

یک استارتاپ مزایای زیادی دارد:

استارتاپ ها جدید و تازه هستند.

در اکثر کشورها دولت ها مزایای زیادی برای استارتاپ ها در نظر می گیرند.

تمایل زیادی برای رسیدن از نقطه صفر به صد دارند.

اولین استارتاپ ها در دهه های 70 و 80 در ایران در زمینه های فناوری اطلاعات و مخابرات شروع به فعالیت کردند  اما در سال 90 راه خود را پیدا کردند و به صورت جدی ادامه دادند و دولت نیز از آنها حمایت کرده و می کند.

در ایران به تازگی در تهران، مشهد و شیراز مکانی برای کسب و کارهای کوچک با نام کارخانه نوآوری تاسیس شده و امکاناتی را در اختیار استارتاپ ها میگذارد تا بستری برای رشد و توسعه آنها فراهم شود.

شروع کارخانه نوآوری زمانی بود که استارتاپ ها در ایران گسترش یافتند و عده ای به فکر تهیه فضایی برای مشارکت و استقرار تمام استارتاپ ها برای یکپارچگی آنها افتادند و تصمیم گرفتند کارخانه های متروکه را بازسازی کنند و به صورت فضای اشتراکی در اختیار استارتاپ ها بگذارند.

کاربرد کارخانه ها چیست؟

معمولا در این کارخانه ها گردهمایی  برای افراد سرمایه گذاری که به دنبال سرمایه گذاری بر روی ایده های جدید هستند برگزار می شود و آن ها از میان کسب و کارهای نوپا ایده ای که برایشان جذابیت و ارزش را داشته باشد انتخاب می کنند.

ایده اصلی کارخانه نوآوری حمایت از تولیدات و کارآفرینان داخلی بود. اگر بازدیدی از یکی از این کارخانه ها داشته باشید با امکانات جالبی در آنها مواجه می شوید مانند: اتاق بازی، کافه یا رستوران، کمد ها و میزهای کار اختصاصی، اتاق جلسات، اینترنت وای فای و حتی خط تلفن اختصاصی برای هر استارتاپ.

حالا می خواهیم شما را با یکی از موفق ترین استارتاپ های ایرانی که قطعا تمام شما نام آن را شنیده اید آشنا کنیم: آپارات

آپارات در سال 89 توسط عده ای از دانشجویان خلاق تاسیس شد و در ابتدا سایتی را طراحی کردند و سپس برنامه اندروید و ios آن را نیز ارائه کردند و امروزه به عنوان یوتیوب ایرانی از آن یاد می شود و بسیار موفق و حائز اهمیت است.

بسیاری از افراد شرایط راه اندازی استارتاپ را ندارند و محکوم به شکست هستند:

افرادی که پیرو تفکرات سنتی هستند و وارد کسب و کارهای استارتاپی که بر پایه تکنولوژی های مدرن است می شوند.

افرادی که به استفاده و قدرت شبکه های اجتماعی باور ندارند.

افرادی که به بروز بودن و مطالعه در حوزه کسب و کارشان علاقه ندارند.

افرادی که به سیستم سازی توجهی ندارند.

استارتاپ برای این دسته از افراد اصلا توصیه نمی شود.

شما باید برای شروع هر کسب و کاری هم نتایج افراد موفق و هم افراد شکست خورده را بررسی کنید تا بتوانید تمام جوانب را در نظر بگیرید.

استارتاپ ها معمولا به دنبال رفع نیازهای جدید هستند و این باعث تمایز آنها از دیگر کسب و کارها می شود.

اگر ایده جدیدی دارید و خلاق هستید شما می توانید استارتاپی را راه اندازی کنید و با استفاده از منابع و خلاقیت و مشارکت با افراد دیگر موفق شوید.

 

اگر تازه کار هستید و می خواهید یک کوچ راه بلد در کنار شما باشد که درصد ریسک و خطای شما را کاهش دهد به شما استفاده از یک بیزینس کوچ حرفه ای را پیشنهاد می کنم. برای استفاده از مشاوره های مربی، محمدرضا سلطانی با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید