ارزیابی علت های نارضایتی از شغل
دلایل پایین بودن رضایت شغلی می تواند گسترده باشد و این موضوع برای صاحبان مشاغل کوچک و همچنین شرکت های بزرگ نگران کننده است.
در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی علل نارضایتی از شغل می پردازیم.
نارضایتی شغلی تأثیر منفی بر عملکرد سازمان شما دارد. بنابراین چگونه باید علائم آن را تشخیص داد و چگونه باید بر علل نارضایتی شغلی در محل کار خود غلبه کرد؟
نارضایتی شغلی چیست؟
نارضایتی شغلی زمانی است که انتظارات کارکنان از شغلشان برآورده نشود. این باعث می شود آن ها با درک منفی و عدم انگیزه و تعهد نسبت به کار خود و سازمان مواجه شوند. این امر به نوبه خود بر عملکرد سازمان و در نهایت نتیجه آن تأثیر می گذارد. نارضایتی می تواند ناشی از عوامل زیادی باشد، از جمله محیط کاری منفی، مدیریت ضعیف و دستمزد پایین.
متأسفانه، این یک مشکل رایج در بازار امروز است. تحقیقات نشان می دهد تنها 15 درصد از کارمندان در سراسر جهان به کاری که انجام می دهند علاقه مند هستند. بدیهی است که امروزه نارضایتی شغلی مشکلی است که بسیاری از شرکت ها با آن مواجه هستند. نارضایتی شغلی اثرات نامطلوب زیادی در محل کار دارد. به همین دلیل است که باید قبل از به وقوع پیوستن، آن را متوقف کنید.
اگر به دنبال راه اندازی کسب و کار پایدار و رضایت بخش خود هستید، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، پیشنهادات ویژه ای را به شما ارائه می دهد.
دستمزد پایین
یکی از دلایل اصلی نارضایتی شغلی ناشی از دستمزد کم کارمندان توسط شرکت ها است. کارمندانی که دستمزد کمتری دریافت میکنند نه تنها باید با دستمزدهای ثابت دست و پنجه نرم کنند، بلکه باید با هزینه بالای درمانی و افزایش هزینه مسکن، آب و برق و غذا نیز مقابله کنند. دستمزد کم و کسب درآمد محدود باعث می شود بسیاری از کارمندان از شغل خود احساس نارضایتی کنند. گاهی اوقات، کارمندان فقط احساس میکنند که دستمزد کمتری دریافت میکنند، در حالی که ممکن است به طور عادلانه دستمزد دریافت کنند.
در چنین شرایطی، تحقیق کنید ببینید که شرکتهای رقبا چه حقوق هایی برای کارمندان خود در نظر گرفته اند و یا به کارمندان برنامه ی افزایش حقوق سازمان خود را تعریف کنید.
رشد شغلی محدود
عدم رشد و پیشرفت شغلی یکی دیگر از دلایل نارضایتی کارمندان از شغل خود است. کارمندانی که احساس میکنند در موقعیتهای شغلی خود گیر افتادهاند و پیشرفتی نداشته اند، انگیزه کمتری برای حفظ بهرهوری خود دارند. کارمندان زمانی احساس ارزشمندی می کنند که کارفرمایان، آن ها را در برنامه های بلندمدت خود بگنجانند و قدردانی خود را از طریق ترفیع به آن ها نشان دهند.
به کارمندانی که به مسئولیت های خود متعهد هستند، مسئولیت بیشتری بدهید و به آن ها بگویید که آن ها را برای پیشرفت آماده می کنید.
روابط بد در محل کار
ارتباط بین روابط کاری و رضایت کارکنان را نمی توان انکار کرد. حتی اگر خود موقعیت شغلی، ایدهآل نباشد، اعضای یک تیم حرفه ای احساس خوبی از مشارکت با سایرین و همکاری دارند. از سوی دیگر، یک محل کار سمی میتواند شغلی که رضایت بخش است را خراب کند. لازم نیست همکاران جزو صمیمی ترین دوستان باشند اما حداقل باید با هم راحت باشند.
به فرهنگ محل کار خود نگاهی دقیق بیندازید تا مسیر های پیشرفت خود را شناسایی کنید. فعالیتهای تیمسازی یا برنامهریزی میتواند کارمندان را به ایجاد پیوند، یافتن اشتراکات و ایجاد روابط قابل اعتماد و مثبت تشویق کند. یافتن راههایی برای ارتباط کارکنان با یکدیگر محیط را سر زنده میکند، مشارکت تیمی را ارتقا میدهد و به رضایت شغلی کلی کارکنان کمک میکند.
فقدان تعادل بین کار و زندگی
کارمندان تمام وقت، بیشتر وقت خود را در محل کار می گذرانند اما در نظر داشته باشید که همه افراد به زمان استراحت نیاز دارند. افراد نیاز دارند تا روی خانواده، دوستان، تفریحات و سایر مسئولیت های خود تمرکز کنند و ساعاتی از روز را برای آن ها اختصاص دهند. اگر تمایز واضحی بین کار و زندگی شخصی وجود نداشته باشد، کارمندان احساس یاس و ناامیدی می کنند. اگر سازمان شما تشخیص ندهد که حفظ تعادل بین کار و زندگی چقدر برای کارکنان اهمیت دارد، با فرسودگی و نارضایتی شغلی بیشتر مواجه خواهد شد.
چالش برانگیز نبودن شغل
مردم به دنبال شغلی هستند که الهام بخش و رضایت بخش باشد. آن ها ممکن است به راحتی علاقه خود را به شغلی که معتقدند به اندازه کافی چالش برانگیز نیست از دست بدهند. کارهای خسته کننده و تکراری اغلب عوامل نارضایتی شغلی هستند. هر کسب و کاری باید با ساده سازی یا نوسازی فرآیندها پیشرفت کند، در غیر این صورت زمان مفید انجام کارها کاهش می یابد.
میتوانید نقشهای نوآورانهای ایجاد کنید که هم از اهداف تجاری حمایت کنند و هم کارکنان را راضی کنند. احساس غرور زمانی القا می شود که کارکنان بر این باور باشند که شخصاً مسئول کمک به سازمان هستند.
مدیریت ضعیف تیم
مدیریت نقش مهمی در یک سازمان ایفا می کند. مدیران مسئول ایجاد انگیزه در کارکنان، برنامه ریزی، سازماندهی و کنترل درون سازمان هستند. دلیل اصلی عملکرد ضعیف کارکنان در محل کار، مدیریت ضعیف است. مدیران با مهارت های رهبری ضعیف بازخوردهای لازم را از کارمندان خود دریافت نمی کنند. کارمندان تمایل دارند با افرادی کار کنند که به آن ها الهام می بخشند و چشم انداز دارند.
با کسب مهارت های بیزینس کوچینگ خواهید توانست مهارت های خود را در زمینه ی مدیریت و رهبری کسب و کار افزایش دهید.
مدیرانی که فقط بر روی نتایج تمرکز می کنند، اغلب نمی دانند که ممکن است عامل اصلی نارضایتی شغلی باشند. در چنین شرایطی مدیران و صاحبین کسب و کار بهتر است بر فرآیند ها و استراتژی هایی که از طریق کارمندان قابل اجرا هستند، تمرکز کنند و با برگزاری طوفان فکری و جلسات متعدد از نظرات کارمندان خود به منظور بهینه سازی فرآیند ها استفاده کنند.
کارمندان می خواهند برای شغلی که انجام می دهند دستمزد خوبی دریافت کنند. اهمیت پاداش در حفظ کارکنان تا حدودی به نوع شغل و صنعت بستگی دارد.
اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره ی نحوه ی مدیریت منابع انسانی هستید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید