برند دارایی پنهان کسب و کارهاست

برندینگ چیست؟

یکی از شاخص ترین و با ارزش ترین دارایی هر کسب و کاری برند آن است.

برند سازی چیزی فراتر از یک آرم یا لوگوی تبلیغاتی است، شما برای قرار گرفتن در موقعیت رقابتی نیاز به برندینگ دارید.

فرآیند ایجاد برند را برندینگ می نامند.

معنای برند چیست؟

در فارسی برند به معنای نشان تجاری است. اما برندینگ تنها یک نشان نیست. برندینگ هرگونه ویژگی است که شما را از رقیبانتان متمایز میکند، برند وعده ای است که به مخاطبین خود میدهید و سطح انتظارات آنها از محصولات یا خدمات خودتان را تعیین می کنید.

 

جف بزوس، موسس آمازون می گوید : برند شما همان چیزی است که افراد در نبود شما در مورد شما می گویند.

برندینگ تنها یک ویژگی جسمی نیست بلکه باید احساس و عواطف مخاطب نیز درگیر شود تا شما اطمینان حاصل کنید که ذهن مشتری با شما درگیر شده است.

هر محصول یا خدماتی را میشود به راحتی تقلید کرد اما برندینگ منحصرا برای خودتان باقی خواهد ماند و قابل تقلید نیست.

اهمیت برند سازی

اشتباهات رایج در معنی برند :

1. برند، آرم یا لوگو یا یک سمبل نیست.

2. شعار سازمانی معقوله ای جدا از شعار برندینگ است.

3. اگر محصولی برند بود دلیل بر گران قیمت بودن آن نیست.

چه چیزی را برندینگ می نامند ؟

به فرآیندی که طی آن یک برند شکل میگیرد، برندینگ می گویند. در هر کسب و کاری چه کوچک و چه بزرگ نمیتوان از اهمیت برندینگ غافل شد. یک استراتژی خوب برای برندینگ به کمک یک فرد ماهر یا یک کوچ میتواند به راحتی تمایز شما از رقبایتان را در معرض نمایش قرار دهد.

برای ارزیابی وضعیت خیلی از کسب و کارها کافی است به وضعیت برندینگ آنها توجه کنیم، آیا برند آنها جز برندهای شناخته شده است یا نه؟ مشتریان در مورد آنها چه می گویند؟

با برندینگ شما می توانید به مشتریانتان چشم اندازی از آینده تجارتتان بدهید، تا جایی که برای رفع نیازهایشان خود را وابسته به شما بدانند.

ابزارهای برندینگ چه چیزهایی است؟

۱. تبلیغات : شما برای نشان دادن خودتان به مشتریان نیاز به تبلیغات هدفمند دارید، به طور مثال اگر مخاطبین شما بین ۱۸ تا ۲۱ سال سن دارند شما قطعا میتوانید آنها را از طریق تبلیغات در اینستاگرام پیدا کنید.

۲. بسته بندی : برای اینکه در ذهن مخاطبان خود بمانید باید محصولات خود را در بسته بندی های خاص و متفاوتی به آنها عرضه کنید، به طور مثال یکی از دغدغه های استفاده از دمنوش برای جاهایی خارج از منزل نداشتن قاشق برای هم زدن آن است، یکی از شرکت های خلاق دمنوشی را طراحی کرده که آن را در نوعی قاشق قرار داده و قاشق در صورت قرارگرفتن در آب داغ نیز هیچ ماده خطرناکی تولید نمی کند و این یعنی ابتکار و به جا ماندن ردپای برند در ذهن مخاطب.

۳. داستان برند : شما برای یک برندینگ ایده آل نیاز به داستانی برای برندتان دارید که برای مخاطبان جذاب باشد، داستان برند puma و adidas را تا حالا شنیده اید؟ آیا میدانستید که صاحبین این دو شرکت برادرانی بودند که هیچ گاه با هم آشتی نکردند؟ رادولف و آدولف در ابتدا شرکت تولید کننده کفش داشتند اما به دلایل اختلافاتی که میان آنها بوجود آمد از یکدیگر جدا شدند و رادولف شرکت Ruda را تاسیس کرد که با گذشت زمان نام آن به puma تغییر کرد و آدولف شرکت adidas را بنیان نهاد. این دو هیچگاه با یکدیگر آشتی نکردند.

چرا داشتن برند تا این حد حائز اهمیت است؟

برندینگ نوعی پیام به مشتریان است، پیامی کاملا شفاف که نشان میدهد شما چه کسی هستید؟ به دنبال چه چیزی هستید؟

برند نمادی است که شما را در ذهن مخاطبان حک میکند.

ارزش و اعتبار یک برند جز دارایی های غیر قابل مشاهده هر کسب و کاری است.

فرض کنید میخواهید ماشین بخرید، از میان بنز، فورد، مازراتی و ایران خودرو کدام را انتخاب می کنید؟

شما برندی را انتخاب می کنید که از اعتبار بالاتری برخوردار است و این همان ارزش برندینگ است.

با برندینگ میتوانید مشتریان جدیدی را جذب کنید و اگر محصول یا خدمات شما از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد قطعا از تبلیغات دهان به دهان نیز بی نصیب نخواهید ماند.

هنگامی که برندینگ شما شکل بگیرد هزینه های شما کاهش میابد زیرا مشتریان خود به خود برای شما تبلیغ میکنند و دیگر نیاز به تبلیغات مستقیم ندارید و در نتیجه فروشتان افزایش خواهد یافت.

آرکتایپ یا کهن الگوی برند چیست؟

زمانی که شما به برند خود ویژگی های انسانی میدهید در واقع برای خود آرکتایپ ساخته اید.

برای واضح شدن برایتان مثالی میزنیم :

برند dove ویژگی معصوم بودن را برای خود انتخاب کرده است.

 

برند Rolex ویژگی حاکم بودن را دارد.

 

  برند apple خلاق است.

 

دیزنی یک برند معتبر و ملقب به جادوگر است  برند Disney جادوگر است.

 

ویژگی برند ردبول برند Red Bull یاغی است.

و در آخر شاید به نظر شما برندینگ سخت و زمانبر باشد اما ارزشش را دارد چون باعث میشود شما در میان مخاطبانتان شناخته شوید و جایگاه خود را بدست آورید، پس تمام هزینه ها و زمانی که برای برندینگ صرف میکنید نوعی سرمایه گذاری است که روی هویت کسب و کارتان انجام داده اید.

برای ایجاد برند حتما با یک متخصص در زمینه کسب و کار یا یک بیزینس کوچ حرفه ای مشورت کنید و از او راهنمایی بخواهید. برای دریافت جلسات کوچینگ با مربی، محمدرضا سلطانی با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید