نجات کسب و کار های ورشکسته با بیزینس کوچینگ
تمام افراد کارآفرین از مسیر پرفراز و نشیب کسب و کار آگاهی دارند. اما عده زیادی از مسیر نجات کسب و کار آگاهی ندارند.
در ابتدا فرصت های متعددی پیش روی شما قرار می گیرد اما پس از مدتی امکان دارد با بدهی های فراوان مجبور به ترک کسب و کار شوید. این حقیقت تلخی است که عده ای از کارآفرینان با آن مواجه شده اند.
خیلی از افرادی که کسب و کارشان ورشکسته می شود خود را بازنده می پندارند و تصور می کنند که به آخر خط رسیده و دیگر امکان موفق شدن ندارند، اما اگر کمی واقع بین باشند متوجه می شوند که اصلا چنین چیزی نیست و همیشه راهی برای موفقیت است و هر شکستی می تواند مقدمه یک پیروزی باشد. تنها کافی است که شما راه را پیدا کنید.
برای اینکه راه مناسبی پیدا کنید ابتدا باید ریشه مشکلات را پیدا کنید تا بتوانید قدم در راه نجات کسب و کار خود بگذارید و برای این کار شما نیاز به کمک یک مشاور بیزینس کوچینگ دارید که در این راه با شما همراه باشد و مشکلاتی را که شاید به چشم شما نمی آید برایتان بازگو کند و با هم به دنبال راه حل بگردید.
نقش یک بیزینس کوچ می تواند بسیار در رفع موانع هر کسب و کاری پررنگ باشد.
حالا می خواهیم بعضی از علل رایج ورشکستی را با هم بررسی کنیم:
1- کافی نبودن توان نیروی انسانی شما
فرض کنید که شرکت x با 10 نفر نیرو قراردادی برای برعهده گرفتن کنترل 5 شعبه از شرکت y منعقد می کند، پس از یک سال شرکت y پنج شعبه دیگر تاسیس می کند و خواهان این است که با همان شرکت سال گذشته کار کند. خب تا اینجای کار که عالی به نظر میرسد. حالا شرکت x بدون در نظر گرفتن اینکه آیا آن 10 نفر نیروی انسانی برای انجام این کار کافی است یا خیر قرارداد را منعقد می کند و پس از مدتی ورشکست می شود. چرا؟ دلیل کاملا واضح است چون این تعداد نیروی برای کنترل 5 شعبه توان داشته اند و برای کنترل 10 شعبه نیاز به افزایش نیروها داشتند اما شرکت x به این موضوع توجه نکرده و باعث شکست خوردن خود در این پروژه شده است. در صورتی که شاید به راحتی می توانست با راهکارهایی به نجات کسب و کارش کمک کند.
با این مثال کاملا موضوع کم بودن توان نیروها برای انجام کار مد نظر شما را برایتان شفاف کردم و حالا کمکی که بیزینس کوچینگ می تواند به شما ارائه دهد راهکارهایی برای استفاده صحیح از توان نیروهای انسانی است که بتوانید این مشکل را رفع کنید.
2- کار مناسب را در زمان مناسب انجام نمی دهید.
شرکتی که تولید کیف های تلفن هوشمند را به عهده داشت (otterBox) همیشه تلاش میکرد که همزمان با ورود تلفن هوشمند جدیدی به بازار در سریعترین زمان ممکن کیف تلفن را به بازار عرضه کند، او برای محصول جدید شرکت سامسونگ برنامه ریزی کرده بود اما به دلیل تاخیر کوتاهی، سودی بالغ بر 10 میلیون دلار را از دست داد و وضعیت او نابسامان شد. تنها برای چند روز دیرکرد تمام کسب و کار او اختلال پیدا کرد. این شرکت نیاز به سیستم سازی داشت که تمام کارها در زمان مقرر انجام شود زیرا بسیاری از کارها برای آن ها حیاتی بود و می توانست سود و زیان آن ها را تعیین کند. پس سیستم سازی راه حلی برای نجات کسب و کار او بود.
چند سال بعد شرکت otterBox سودی معادل با 348 میلیون دلار داشت که او را در مسیر رشد سریعی قرار داد و این اتفاق با سیستم سازی شدن کسب و کارشان رخ داد.
مدیرعامل شرکت می گوید: وقتی شما با شتاب در حال رشد هستید، شش ماه دیگر نمی توانید از روش کنونی خود استفاده کنید زیرا دیگر پاسخگوی شما نخواهد بود. شما باید تلاش کنید از سرعت رشدتان جلوتر باشید.
اگر شما یه مشاور بیزینس کوچینگ در کنار خود داشته باشید که به سیستم سازی کسب و کار شما کمک کند می توانید از ایجاد ضررهای هنگفت جلوگیری کنید و همگام با روند مورد نظرتان پیش بروید.
3- نمی توانید به میزان تقاضا عرضه داشته باشید.
شرکتی که تازه شروع به کار کرده است درابتدا هفته ای 200 عدد از محصولاتش را می فروشد و پس از مدت 4 ماه که شناخته می شود و میزان تقاضا زیاد می شود نیاز به توسعه دارد و قصد فروش هفته ای 1000 عدد دارد و این میزان نیاز به سرمایه زیادی دارد پس ناچار است وام بگیرد و اگر پس از مدتی میزان تقاضا کاهش پیدا کند و قادر به تسویه وام نباشد ورشکست می شود و این اصلا خوب نیست.
خب راه حل چی هست؟ راه حل این هست که شما از یک فرد متخصص در حوزه کسب و کار کمک بگیرید که بازار شما را بررسی و شناسایی کند. اینکه به سرعت میزان تولید را افزایش دهید می تواند آسیب زننده باشد پس باید به مرور تولید خود را افزایش دهید که اگر تقاضا کم شد ضربه سنگینی به کسب و کار شما وارد نشود. پس شما در اولین گام نیاز به یک بیزینس کوچ حرفه ای دارید.
4- از تمام حساب ها به صورت دقیق اطلاع داشته باشید.
شما باید بدانید که کوچکترین هزینه ای برای چه کاری میشود و حتی به صورت مکتوب در جایی ثبت شود. با این کار شما می توانید بررسی کنید که چه چیزهایی مورد نیاز شما است و چه چیزهایی نیست که بتوانید آن ها را حذف کنید و هزینه های خود را کنترل کنید تا به نجات کسب و کار خود کمک کنید. مثلا اگر شما دفتر روزنامه دارید و برای چاپ روزنامه ها ازکاغذهایی 100 گرمی استفاده می کنید که شاید اصلا ضروری نباشد می توانید با استفاده از کاغذهای 80 گرمی هزینه های خود را کاهش دهید و به سود خود بیفزایید. شما نیاز به یک حسابدار یا یک برنامه دقیق حسابداری دارید و شخصی که بتواند به شما بگوید کدام هزینه ضروری و کدام هزینه اضافی است، فردی مانند یک کوچ کسب و کار که در این امر متخصص است.
یک بیزینس کوچ می تواند به شما در رفع تمام این دلایل رایج ورشکستگی کمک کند و همراه شما باشد تا به شرایط مطلوب و درآمد مطلوب برسید.
برای آشنایی بیشتر با بیزینس کوچ به شما توصیه می کنم این مقاله را بخوانید: بیزینس کوچ کیست و چرا برای کسب و کارمان نیاز به یک بیزینس کوچ داریم؟
دیدگاهتان را بنویسید