کوچینگ، مشاوره نیست!

امروزه، مشاوره گرفتن و رفتن به دفترهای حقوقی برای افرادی که به نوعی با مشکلات و گرفتاری های روانی مواجه اند، تقریبا امری رایج شده است.

ولی، حرفه کوچینگ تا حدودی برای بسیاری از ما هنوز مفهوم نا آشنا یا حداقل کم آشناست. برخی از منتقدان، کوچینگ را همان مشاوره می دانند ولی این درست نیست. تمایزها بسیاری بین این دو رشته وجود دارد که مهم ترین آن ها، عبور از گذشته به نفع آینده و نقش تعیین کننده مشتری ها در فرآیند کوچینگ است. ما در این مطلب سعی کرده ای برخی از تفاوت های اساسی کوچینگ و مشاوره را با شما به اشتراک بگذاریم. لطفا با ما همراه باشید:
اجازه دهید به زبان عامیانه بگوییم: مشاور کسی است که به شما می‌گوید اگر می‌خواهید ماهیگیر خوبی باشید بروید چوب ماهیگیری فلان شرکت را بخرید و برای ماهی هم ماهی شیر و یا کیلکا و… صید کنید.

مشاور تنها چه کاری انجام می دهد؟

دیدید فقط شما را راهنمایی می‌کند. با این پیش زمینه که شما چوب ماهیگیری را می‌شناسید، ماهی را هم می‌شناسید فقط مشکل درانتخاب نوع بهتر چوب و ماهی است. کوچ به شما می گوید: به نظر شما برای اینکه بتوانیم صد تا ماهی در یک هفته صید کنیم چکار باید انجام دهیم؟ یعنی به شما کمک می‌کند خودتان جواب سؤالتان را پیدا کنید.
یکی از تفاوت ‌های میان کوچینگ و مشاوره این است که در مشاوره گرفتن، استاد یا مشاور در برخی از موضوعات مانند کسب ‌وکار یا ازدواج یا ایمان تخصص دارد. شاگرد نزد استاد می‌رود تا در زمینه ‌هایی که استاد موفق بوده، رشد کند. اینجا استاد به ‌نوعی سرمشق است درحالی ‌که کوچ متخصص فرآیند کوچینگ است.

مراجعه‌ کننده نزد کوچ می‌رود تا فرآیند کوچینگ را در موضوع مورد علاقه خود به کار بگیرد؛ بنابراین کوچ، سرمشق نیست بلکه استاد به‌کارگیری فرآیند کوچینگ است.

مشاور همان کوچینگ است؟
مشاوران، بیشتر متمرکز بر گذشته اشخاص می باشند و در ادامه چرایی بعضی از مسائل و اتفاقات میگردند و تلاش می کنند با همفکری با مراجعه‌کننده یا ارائه استراتژی تخصصی، گامی در رفع نقص‌ وی بردارند . تمرکز آن ها نیز بر باطن اشخاص و نیز بر عوامل بیرونی است، در حالی‌که تمرکز کوچینگ بیش تر بر باطن اشخاص و یاری به آنان برای دستیابی به آگاهی‌هایی از خویش است . در پایان هر حرفه و تخصصی در موضع خویش نفعی برای اشخاص دارد که شما با شناختی که از حرفه‌های متفاوت پیدا می کنید بهتر می توانید تصمیم بگیرید در مقطعی که هستید، کدام یک بیشتر به شما یاری می نماید .

سعی و تمرکز این مطلب بیش تر بر ارائه معرفی مختصری از فن کوچینگ و تفاوت آن با مشاغل شبیه است و به هیچ عنوان بدین مفهوم نیست که کوچینگ بهتر از مشاغل شبیه یا این که نیز تیم خود است.
کوچینگ با قاعده‌ متضادی کار می ‌کند. از آنجا که یکی از فرض‌های اولیه این است که شما یک فرد کامل هستید و تمام منابع لازم برای موفقیت را دارید، پس شما نیازی به تعمیر ندارید. در واقع شما فقط به هدایت برای رسیدن به سطح بعدی موفقیت، نیاز دارند. رهیاری (کوچینگ) مبتنی بر یک مدل سلامتی و تندرستی است.
با توجه به موارد گفته شده، کوچینگ در کسب و کار به مراتب با ارزش تر از مشاوره است. حالا سوال اینجاست: چطور می توانیم از کوچینگ، به نفع خودمان استفاده کنیم؟ نظر شما در این باره چیست؟ خوشحال می شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

برای آشنایی بیشتر با کوچینگ می توانید دیگر مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ سایت را نیز مطالعه نمایید و اگر هنوز ابهامی داشتید می توانید با بیزینس کوچ حرفه ای، محمدرضا سلطانی در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید