نکات آکادمیک کارآفرینی

کارآفرینی

کارآفرینی و مفهوم آن هم‌زمان با پذیرش ریسک بالا، تاکید بر خلاقیت و نوآوری دارد، خلاقیتی که به رشد و توسعه یک جامعه و مردم آن می‌رسد.

رسیدن به هدف متعالی از کارآفرینی مناسب نیازمند شناخت نکات مهم، تعاریف و مفاهیم آن است. شما می‌توانید جهت یادگیری بهتر این مفاهیم، به مقالات آموزشی محمدرضا سلطانی اولین بیزینس کوچ تخصصی مراجعه کنید.

مهم ترین نکات در خلق ایده ای نو

عادات خوب یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های افراد موفق در زمینه خلق یک کسب و کار جدید است، اما برای موفیت بیش‌تر باید بتوانید دانش کافی در این زمینه به دست آورید. بنابراین مهم‌ترین نکات آن شامل موارد زیر است:

نکات مهم در کارآفرینی

1) استارت‌آپ‌ها

به معنی شرکت‌های نوپا می‌باشد. این اندیشه که چند فکر بهتر از یک فکر است در بین همه رایج و کاملا صحیح است. بنابراین استارت‌آپ‌ها تشکیل می‌شوند تا یک تیم بزرگ را برای هدایت ایده خلاقانه به‌پیش ببرند.

2) صرفه‌جویی از تنوع و پراکندگی

این نکته به آن معناست که یک تیم برای رسیدن به یک هدف در یک راستا پیش خواهند رفت و یا به‌طور عامیانه از این شاخه به آن شاخه نمی‌پرند.

3) MVP

این کلمه اختصار Minimum Viable Product بوده و منظور از آن اختصار یک محصول است. بهتر است برای یک ایده خلاقانه و نو تنها به تولید یک محصول پرداخته‌شده و از تولید چند محصول در انواع مختلف پیشگیری شود.

4) مایکل فریزه و استیو بلنک

در هر علم و دانشی که تحصیل می‌کنید؛ نخست باید به سراغ مبدع و محقق آن بروید. مایکل فریزه محقق روانشناسی کارآفرینی است، وی بیش از نیم‌قرن مطالعات گسترده‌ای را در زمینه خلاقیت و کارآفرینی انجام داد. استیو بلنک نیز در زمینه محققان نوآوری و استارت‌آپ در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد.

5) مراحل کارآفرینی

با اینکه کارآفرینان همگی بر یک‌سری مراحل متفق‌القول نیستند ولی باید این مراحل را بلد بود.

تعریف کارآفرینی

کارآفرینی به یک‌سری کار ارزشمند جدید گفته‌شده که در مسیر آن از تلاش و کوشش‌های متعهدانه استفاده و درعین‌حال پذیرفتن ریسک‌های متعدد نیز می‌باشد. البته تعریف لغوی از این کلمه وجود ندارد، چراکه دانشمندان و اقتصاددانان هرکدام معنی خاصی روی آن نهاده‌اند.

 کارآفرینی جایی به معنی تخریب خلاق و درجایی به معنی نوآوری بیان‌شده است. البته باید یادآور بود که کلمه کارآفرینی از لغت Entrepreneurs به معنا و مفهوم متعهد شدن برای خلق آثار جدید است. این کلمه پرمعنی نزدیک سیصد سال بوده که در بین اقتصاددانان رایج می‌باشد.

انواع کارآفرینی

برای تقسیم‌بندی کارآفرینی به زمینه کاری، فردی یا عمومی، مقدار سرمایه و نوع نوآوری و عوامل دیگری از این قبیل توجه خواهد شد.ما در این بخش از مطالب به انواع آن خواهیم پرداخت:

انواع کارآفرینی

1) خصوصی

این کارآفرینی همان‌طور که از نامش پیداست در حیطه کسب‌وکار با سرمایه خصوصی پیش می‌رود و هدف نهایی آن صرفا سوددهی است. این نوع از مفهوم کارآفرینی بیشتر در کشورهایی مانند آلمان، انگلیس، آمریکا و فرانسه موردتوجه قرارگرفته است.

2) دولتی

به نام کارآفرینی عمومی نیز شناخته شده و از طرف دولت و یا با وام‌های دولتی به آن جامع عمل پوشانده خواهد شد.

3) مشارکتی

به دو نوع مشارکت دولت با بخش خصوصی و یا افرادی با افراد دیگر بوده و به همین ترتیب کسب‌وکاری را آغاز خواهند نمود.

4) سنتی

در این نوع از نوآوری، کارآفرین کاملا به شیوه سنتی فکر و عمل خواهد کرد و مکانیزم ماشینی جایی دراین‌بین ندارد.

5) مدرن

به این نوع از ابتکار، کارآفرینی انقلابی نیز گفته‌شده، زیرا این نوع از نوآوری افرادی با شجاعت ایده‌های خود را منتشر کرده و ریسک را پذیرفته‌اند. کشورهایی مانند اروپای شرقی، روسیه و چین از پیشگامان در این عرصه هستند.

6) بزرگ

با اینکه ایده خوبی بوده و در آن اشتغال‌زایی زیادی صورت گرفته ولی برای سوددهی کشور نقش پررنگی ندارد.

7) شخصی

درصورتی‌که همه تصمیمات و کارها بر عهده شخص خاصی باشد به آن شخصی می‌گویند.

8) گروهی

کسب‌وکاری که اعضای هیئت‌مدیره تصمیم‌گیرنده نهایی آن بوده و همه باهم ریسک و ضررهای مالی را می‌پذیرند و ابتکار گروهی خواهند نمود.

مزایای کارآفرینی

  • رشد، توسعه خلاقیت و نوآوری در کشور
  • تقویت و پیشرفت مهارت‌های اجرایی و مدیریتی
  • رشد اقتصادی و افزایش درامد
  • اشتغال‌زایی و ابتکار در زمینه کسب‌وکار
  • بهبود محصولات و استانداردهای زندگی

ایده‌های کارآفرینی

افرادی که خود را خلاق دانسته‌اند، مطمئنا پر از ایده‌های نو هستند. طراحی الگو، عکاسی مجالس عروسی، طراحی اپلیکیشن‌های تلفن همراه، بلاگ‌نویسی، طراحی لباس، طراحی فضای داخلی منزل، طراح وب‌سایت، نویسنده کتاب الکترونیکی، بادکنک‌آرایی، طراحی کارت‌پستال، طراحی روی شیشه، شمع‌سازی و.. از ایده‌های سودآور و خلاقانه کارآفرینی هستند.

کارآفرینان چگونه افرادی هستند؟

کارآفرینان افرادی هستند که به مفهوم رشد و پیشرفت صنعتی بها داده و باعث اشتغال‌زایی، افزایش درامد و ایده‌های جدید برای زندگی و اقتصاد بهتر می‌شوند. ممکن است فرد کارآفرین در مسیر ایده نوآوری خود، تحصیلات و سواد مناسب و هم‌سو داشته باشد. در این صورت مطمئنا پیشرفت سریع‌تر و قابل‌توجهی اتفاق خواهد افتاد.

برای کارآفرینی چه‌کاری باید انجام داد؟

کارآفرینی مانند هر کار و فعالیت دیگری نیازمند برنامه‌ریزی اصولی و رعایت مراحلی است تا به‌خوبی و درست به هدف نهایی برسد. البته هر کارآفرینی صرفا با شروع یک فکر خلاقانه آغازشده و ترتیب مراحل را فرد یا افراد خلاق تعیین می‌کنند. مراحل نوآوری و ابتکار خلاقیت عبارت است از:

  • تشخیص یک ایده ناب
  • معلوم کردن هدف نهایی
  • برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت
  • برنامه‌ریزی بلندمدت
  • راضی کردن افراد مربوط به سرمایه‌گذاری
  • تأمین منابع موردنیاز
  • شروع مرحله مهم اجرا

آیا درست است که اکثر کارآفرینان مرد هستند؟

این جمله اشتباه بوده بلکه باید گفت کارآفرینی جنسیت نمی‌شناسد، البته در بیش‌تر کشورها کارآفرینان مرد هستند، اما در کشورهایی مانند برزیل، گواتمالا و تونگا زنان کارآفرین بیش‌تر از مردان به چشم می‌خوردند. در کشور ایران نیز آمار برابری از کارآفرینان زن و مرد وجود دارد. در ایالاتی مانند آلمان، مالزی، روسیه و ونزوئلا درصد اختلاف زنان کارآفرین نسبت به مردان بسیار کم بوده است.

کارآفرینی بین‌المللی چیست؟

مفهوم کارآفرینی بین‌المللی به معنی انتقال دانش، فناوری و ایده اقتصادی به کشور و مردم دیگر می‌باشد. در این مواقع فرد یا افرادی دانش و علم خود را در کشور دیگر برای راه‌اندازی کسب‌وکار جدید منتقل می‌کنند و یا اینکه فردی با تاسیس شعب دیگری از کسب‌وکار خود در کشورهای دیگر زمینه اشتغال را فراهم خواهد کرد. با این شرایط هم برای خودشان و هم برای کشور مقصد سوددهی دارند.

برای آنکه بتوانید ایده‌ای نوین خلق کنید و کارآفرینی نمایید، می‌توانید با محمدرضا سلطانی اولین بیزینس کوچ تخصصی ارتباط برقرار کرده و در این زمینه مشورت بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید