کوچینگ گروهی را بشناسید

کوچینگ گروهی نوعی فرآیند یادگیری جمعی است.

در این مقاله که در سایت بیزینس کوچ حرفه ای، محمدرضا سلطانی قرار دارد قصد داریم کوچینگ گروهی را به شما معرفی کنیم. کوچینگ گروهی ممکن است از پرس ‌وجو، بازخورد، درخواست و بحث کردن برای کمک به یک گروه برای رسیدن به هدفی همانند کمک نماید. در کوچینگ گروهی افراد می‌توانند برای اهداف رشد، کسب ‌و کار، ارتباطات، استراتژی‌ها، برنامه اقدامات عملی و… برای رسیدن به این اهداف خود را طرح‌ریزی کنند. از طرف دیگر وقتی صحبت از کوچینگ گروه است، کوچ درگیر آن، نقش اصلی خود را ندارد. در این نوع کوچینگ، کوچ فضای اکتشافی و یادگیری بین اعضای گروه درگیر را فراهم و تشویق می کند.

به این روش نگاه کنید، تصور کنید که هر یک از افراد گروه سؤال، دانش، نگرانی، قدرت و قابلیت های خاص با خود به همراه دارند.

گام اول کوچینگ گروهی چیست؟

به طور معمول، در اولین جلسه، هر یک از افراد چالش های  خصوصی خود را دارند. هدف اصلی این نوع آموزش، پایین آوردن دیوارهای این چالش ها به منظور ایجاد فضایی است که در آن اعضای گروه بتوانند به ایده‌های ترکیبی، دانش، شور و ذهنیتی متفاوت دسترسی داشته باشند.

این کار درعین حفظ احترام به حریم خصوصی این افراد انجام می‌شود.

این تنها چیزی است که هر فرد در گروه حاضر است برای رسیدن به اهدافش با سایرین شریک شود.

کوچینگ گروهی، محلی است که می‌توانید رشد و پیشرفت نمایی (با سرعت بالا) را در زندگی شخصی و کاری افراد مشاهده کنید. انرژی و آگاهی که در کوچینگ گروهی وجود دارد با کوچینگ انفرادی متفاوت است همین امتیاز موجب می‌شود تا مراجعین کوچینگ گروهی سرعت بالایی به سمت اهداف خود حرکت کنند و همه اعضا این تغییر و تحول را مشاهده کنند.

کوچینگ گروهی صرفا در مورد این نیست که یک نفر کوچ کند و یک نفر هم مراجع باشد. کوچینگ گروهی درباره ارتباط و تعامل کردن با دیگر اعضای گروه است. همین ویژگی هم باعث می‌شود تا کوچینگ گروهی خاصیتی داشته باشد که در کوچینگ انفرادی نیست. برنامه کوچینگ گروهی کمتر از ۳ ماه با مشکل روبرو می‌شود.

میانگین مدت زمان جلسات کوچینگ گروهی بین 6 ماه تا 1 سال زمان می‌برد.

با این حال برخی کوچ‌ها نیز برعکس این نظر، ترجیح می‌دهند که برنامه‌های کوچینگ گروهی کوتاه مدت و یک ماهه برگزار کنند. تصمیم میان این دو مسیر کاملا بستگی به موضوع و خود کوچ دارد. مثلا اگر موضوع کاهش وزن است، قاعدتا طولانی بودن برنامه کوچینگ گروهی، به نتیجه گرفتن مراجعین کمک می‌کند.

از طرفی ممکن است موضوعات مرتبط با افزایش بهره‌ وری را در مدت زمان کوتاه‌ تر برگزار کنید زیرا می‌خواهید مراجعین را در محدودیت زمانی قرار دهید که سریع‌تر کارهای خود را انجام دهند.

کوچینگ گروهی بایستی چه ویژگی هایی داشته باشد؟

فضای کوچینگ گروهی به شکلی باشد که مراجعین انگیزه پیدا کنند و با استفاده از ظرفیت خلاق ذهن خود، مسائلشان را تحلیل کنند.

مراجعین خود را مسئول بدانند و اگر قرار است فعالیتی انجام دهند مانند پر کردن فرم‌های جلسات، دیدن یا شنیدن محتوایی که کوچ در اختیار گروه می‌گذارد یا هر تمرین و تکلیف دیگری، خود را متعهد به انجام آن بدانند.

برای خود نتایج قابل اندازه‌ گیری و مقصدهایی را مشخص کنند که بتوانند با کمک آن‌ها میزان پیشرفت خود را مشاهده کنند.

مزایای کوچینگ گروهی

توزیع موانع

انرژی ایجاد شده توسط هر فرد در گروه معمولا عمل می‌کند و در نهایت به یک پخش‌کننده مشکلات و موانع تبدیل می‌شود. این حقیقت که چندین شرکت ‌کننده وجود دارند به این معنا هستند که هر فرد به طور آگاهانه به دنبال راه ‌هایی برای کمک به دیگر اعضای گروه برای یافتن راه ‌حل‌های مناسب برای ایجاد موانع پیش رو در هنگام حرکت به سمت نتیجه فرد و نیز قرار دادن ایده‌ های جدید در عمل است.

فردی که برای رسیدن به اهداف شخصی خود کار می‌کند، در این تکنیک، کوچینگ وجود ندارد.

افزایش احتمال دستیابی به اهداف

هر یک از اعضای گروه متوجه خواهند شد که احتمال پیشی گرفتن یا رسیدن به اهداف مورد نظر آن‌ها به طور قابل ‌توجهی افزایش می‌یابد. این تا حد زیادی ناشی از تجربه، انرژی ایجاد شده، راه‌حل‌ها و ایده‌های مشترک، همراه با پشتیبانی گروهی است که ارایه می‌دهد. گاهی اوقات پیشرفت در یک گروه بسیار آسان‌تر از انجام تمام کارها توسط خودتان است. این دقیقا چیزی است که باعث می‌شود این تکنیک آموزش عالی باشد.

گسترش روابط سرمایه ای و ارتباطات غنی سازی شده

اکثر افراد تمایل دارند یاد بگیرند و در همان زمان کوچ شوند و افرادی که اهداف مشابهی را به اشتراک می‌گذارند برای کار کردن روی آن‌ها در گروهی که  در زمینه‌های آزاد، حمایتی، چالش برانگیز و مشارکتی فعالیت دارند، احساس راحتی می کنند. بسیاری از این روابط که در طول این گروه های کوچینگ ایجاد شده اند، همچنان در طول یک عمر شکوفا می شوند.

اگر می خواهید در زمینه انواع کوچینگ اطلاعات داشته باشید به شما توصیه می کنم از دیگر مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ نیز دیدن نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید