فواید کنجکاوی در کسب و کار

کنجکاوی افراد در کسب و کار مدتهاست که توسط سازمان ها، رهبران و جامعه  مورد توجه قرار گرفته است.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی مزایای کنجکاوی در کسب و کار می پردازیم.

در دهه 1800 ، کنجکاوی، حتی به عنوان یک نقطه ضعف در نظر گرفته می شد که در ارزش های اخلاقی آن زمان، بسیار تاثیر گذار بود و ارزش افراد فقط  محدود به اجرای وظایف بود.

استفان ون هویدونک، بنیانگذار موسسه کنجکاوی جهانی، می گوید:” جهان اکنون از استثمار به اکتشاف در حال حرکت است.”

امروزه اکثر مشاغل با چالش های متعددی روبرو هستند. بنابراین استفاده از  نوآوری، نه تنها برای شکوفایی بلکه برای سرپا نگه داشتن کسب و کار، کلیدی  است.

کنجکاوی چگونه تعریف می شود؟

از نظر فیلسوف و روانشناس آمریکایی ویلیام جیمز، کنجکاوی به معنای انگیزه ای برای شناخت بهتر است. پس از آن، ون هویدونک، کنجکاوی را در سه بعد متفاوت تعریف کرد.

اول، بعد شناختی آن است که هرچه بیشتر در مورد چیزی بدانیم، به احتمال زیاد علاقه مندتر نیز خواهیم شد.

دوم، بعد کنجکاوی اجتماعی یا کنجکاوی همدلانه است. به عبارت دیگر، آن، علاقه ما به برقراری ارتباط با دیگران را نشان می دهد. به عنوان مثال، کنجکاوی همدلانه می تواند کلیدی برای رفع اختلافات باشد.

سوم، بعد خود بازتابی است. این توانایی مربوط به نگاه به درون و کشف افکار آگاهانه و ناخودآگاهانه، ارزش ها، تعصبات و باورهای ما است.

تحقیقات نشان داده است که کنجکاوی مزایای زیادی در محیط کار به همراه دارد.

همانطور که ون هویدونک توضیح داد، این امر برای سازمان ها به توسعه سریعتر محصول، ارائه راه حل های بهتر، افزایش سرعت و آمادگی برای حرکت در جهات مختلف می انجامد. کنجکاوی، همچنین تمایل به جذب ذهن های کنجکاو دارد و می تواند شرکت را در رقابت های بین سازمانی متمایز کند.

در یک تیم؛ کنجکاوی بیشتر می تواند کارایی و بهره وری را افزایش دهد، تعارض گروهی و خطاهای تصمیم گیری را کاهش دهد و محیطی ایجاد کند که افراد بتوانند اعضای جدید را در تیم بپذیرند.

با توجه به این مزایا، به راحتی می توان گفت که اکثر سازمان ها باید کنجکاوی را به طور فعال پرورش دهند.

چه چیزی کنجکاوی را از بین می برد؟

در سطح فردی، اضطراب، قضاوت های بیجا، غرور و بی تفاوتی می توانند نابودگر های کنجکاوی باشند. دانش محدود نیز می تواند آن را از بین ببرد. هرچه بیشتر یاد بگیریم، ارتباطات ذهنی بیشتری ایجاد می کنیم.

بنابراین، مدیران، خود باید کنجکاو باشند و حس کنجکاوی را در سازمان ایجاد کنند.

پنج ویژگی مدیران کنجکاو

مدیر باید الگو باشد

اول، مدیر باید الگویی برای سایر کارمندان باشد.

او باید اهداف را مشخص کند

یک مدیر کنجکاو می تواند چشم اندازهای منطقی شرکت را حفظ کرده و چالش های اصلی را شناسایی کند.

او باید متواضع باشد

مطمئنا مدیران متواضع خود را عضوی از سازمان یا تیم می دانند. این نگرش می تواند تأثیر مثبتی بر فرهنگ شرکت داشته باشد و ایده ها و جریانات را در تیم و سراسر سازمان تحریک کند.

باید محیطی امن ایجاد کند

یک رهبر کنجکاو تمایل دارد فضایی را برای امنیت روانی ایجاد کند. آن شامل مشاهده شکست ها به عنوان فرصتی برای یادگیری و تشویق کنجکاوی در همه سطوح است.

بهره برداری را متعادل می کند

مدیران کنجکاو به جای استفاده از استثمار، از اکتشاف استفاده می کنند. بنابراین اکتشاف برای موفقیت سازمانی بسیار مهم است. با این حال، یک رهبر موفق در تعادل بین اکتشاف و بهره برداری، برای رسیدن به نتایج مطلوب، خوب عمل خواهد کرد.

مدیر کنجکاو

در اینجا نکاتی از استفان ون هویدونک در مورد آنچه افراد می توانند برای تقویت کنجکاوی خود انجام دهند آورده شده است:

بانک دانش خود را بسازید:

چیزهای جدید بیاموزید و تخصص های خود را کشف کنید. اگر در زمینه امور مالی کار می کنید، تمام جنبه های محصولات خود را بیابید و به تیم فروش خود بپیوندید.

برنامه ریزی کنید:

زمان خاصی را در طول روز کنار بگذارید تا اطلاعات جدید جای خود را با اطلاعات قدیمی عوض کنند. هر روز برای یادگیری یا مطالعه، وقت بگذارید.

اتفاقات جدیدی برای خود رقم بزنید:

با افرادی که دیدگاه های متفاوتی نسبت به نظرات شما دارند گفتگو کنید. وقتی در یک کتابفروشی هستید، با افراد جدید ارتباط برقرار کنید و دایره ارتباطات جدیدی را برای خود ایجاد کنید.

فروتنی را تمرین کنید:

عادات خود را تحلیل کنید. به خود یادآوری کنید که همه چیز را درباره خودتان نمی دانید و چیزهای بیشتری برای کشف وجود دارند. ارزش های خود را جستجو کنید و از دیگران بخواهید در این زمینه به شما کمک کنند.

از مربیان حرفه ای کمک بگیرید:

اطرافتان را با افرادی که می توانند مهارت های شما را تقویت کنند، احاطه کنید. این به شما کمک می کند هر چه سریع تر به فردی که در نظر دارید، تبدیل شوید.

با استفاده از توصیه های محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، خواهید توانست نوآوری و خلاقیت و کنجکاوی را در سازمان خود افزایش دهید.

تحقیقات اخیر مورد بحث در هاروارد بیزینس ریویو، سه بینش مهم در مورد کنجکاوی در محل کار را نشان می دهد. اول، تحقیقات نشان داد که داشتن کنجکاوی برای افزایش عملکرد یک شرکت بسیار مهمتر از آن چیزی است که تصور می شد. پرورش کنجکاوی به کارکنان و رهبران کمک می کند تا خود را با شرایط و فشارهای بازار تطبیق دهند. کنجکاوی به آن ها این امکان را می دهد که در مورد تصمیمات، مبتکرانه و منطقی فکر کنند و راه حل های خلاقانه ای ارائه دهند. ثانیاً، فقط تغییرات کوچکی لازم است تا رهبران بتوانند کنجکاوی کارکنان خود را تشویق کنند و سوم، بسیاری از رهبران با ترس از افزایش ریسک و ناکارآمدی، کنجکاوی کارمندان را خفه می کنند.

در زیر برخی از مزایای کنجکاوی آورده شده است:

وقتی حس کنجکاوی وجود داشته باشد، اشتباهات کمتری در تصمیم گیری ها اتفاق خواهد افتاد. از طریق کنجکاوی، افراد کمتر قضاوت می کنند و به موضوعات کلیشه ای می پردازند.

اولویت بندی و برنامه ریزی، از جمله مسائل مهم در بیزینس کوچینگ هستند.

نوآوری بیشتر و تغییرات مثبت در کسب و کار های خلاق، اتفاق خواهند افتاد. تشویق افراد به داشتن آن، اغلب زندگی کاری را بهبود می بخشد. کسانی که کنجکاو هستند شرایط سخت کاری را با خلاقیت بیشتری مدیریت می کنند.

با کمک آن، درگیری های گروهی کاهش می یابند و دیگر کارمندان را تشویق می کند تا دیدگاه های یکدیگر را درک کنند. آن باعث می شود افراد گروه با یکدیگر بهتر کار کنند و در نهایت به نتایج بهتری برسند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سایر عوامل تاثیر گذار در افزایش بهره وری سازمان، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید