راهکار های افزایش فرهنگ سازمانی

فرهنگ سازمانی، اطلاعات زیادی در مورد اینکه شما به عنوان کارفرما در بستر چه ارزش هایی فعالیت می کنید، می دهد.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی فرهنگ سازمانی و راهکار های افزایش آن می پردازیم.
فرهنگ سازمانی خوب، کارمندان عالی را به خود جذب می کند و آن ها را حفظ می کند. برعکس، فرهنگ سازمانی ضعیف، منجر به ترک کارمندان از محیط کار می شود و هزینه های قابل توجهی برای کسب و کار شما به بار می آورد.
اگر فرهنگ سازمانی فعلی شما قابل بهبود است، نگران نباشید. این چهار مرحله ساده را دنبال کنید و از آن ها برای ایجاد تغییرات مثبت و ماندگار در شرکت خود استفاده کنید.
فرهنگ سازمانی چیست؟
در اصل، آن، شخصیت سازمان شماست. مجموعه ای از ارزش ها، باورها و ایده های مشترک است که بر همه جنبه های شرکت شما تأثیر می گذارد، از نحوه همکاری گرفته تا نحوه برخورد با مشتریان.

چرا ایجاد فرهنگ سازمانی اهمیت دارد؟

تغییر فرهنگ سازمان کار ساده ای نیست، اما ارزش سرمایه گذاری را دارد. نه تنها نتایج مثبت را بلافاصله خواهید دید، بلکه متخصصان با استعدادی را جذب خواهید کرد که می توانند به پیشرفت شرکت شما کمک کنند.

هیچ دو فرهنگ سازمانی دقیقاً یکسان نخواهد بود. به همین دلیل، روند بهبود فرهنگ سازمانی بین کسب و کار ها متفاوت خواهد بود. اقداماتی که برای بهبود انجام می دهید باید انتظارات کارمندان را برآورده کنند، مشکلات جدی را برطرف کنند و در نهایت با اهداف شرکت  هماهنگ باشند.

از چهار مرحله زیر برای ارزیابی فرهنگ سازمانی فعلی خود استفاده کنید:

مرحله 1: ارزش های اصلی خود را بازبینی کنید
قبل از انجام هر کار دیگری، به اهداف و ارزش های اصلی خود برگردید. فرهنگ سازمانی قوی، از مجموعه ای از ارزش ها که به طور دقیق تعیین شده اند، نشأت می گیرد و همه چیز را از رفتار گرفته تا تصمیمات تجاری ارزیابی می کند.

بررسی کنید که آیا ارزش های اصلی شما با فرهنگ موجود مطابقت دارد یا خیر؟ و هر مورد را که دیگر مناسب نیست حذف کنید. اگر در حال حاضر ارزش های اصلی شرکت خود را مشخص می کنید، اطمینان حاصل کنید که بخش منابع انسانی و تعدادی از کارکنان با سابقه شما در این فرآیند، مشارکت و همکاری دارند.
اهداف تجاری بلند مدت خود را در نظر داشته باشید؛ ارزش هایی که امروز تعیین کرده اید باید تا پنج سال دیگر تاریخ انقضا داشته باشند.
مرحله 2: فرهنگ فعلی سازمان خود را ارزیابی کنید

هنگامی که ارزش های اصلی خود را مشخص کردید، فرهنگ فعلی سازمان خود را ارزیابی کنید. نگاهی به کارمندان و همکاران خود بیندازید.آن ها چگونه با یکدیگر کار می کنند؟  آیا مشارکت و انگیزه کارکنان مشهود است یا بیشتر مشتاق رفتن به خانه هستند؟

سپس، نوع فرهنگ سازمانی را که در حال حاضر دارید تعیین کنید و آن را در مقایسه با اهداف گسترده تر ارزیابی کنید. آیا ساختار فعلی به شما در دستیابی به اهداف بلند مدت کمک می کند؟

فراموش نکنید که ایده های خود را به طور شفاف بیان کنید، زیرا، کارمندان، نیروی محرکه و تأثیرگذارترین افراد در تکمیل آن ها هستند.
علاوه بر نظرسنجی های سازمان، با چند تن از کارمندان با سابقه خود به صورت تک به تک در مورد چگونگی تکامل فرهنگ، صحبت کنید زیرا آن ها به دلیل سابقه ی زیاد، بینش ارزشمندی در مورد آنچه قابل تغییر است، ارائه خواهند داد.

محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، اهداف و استراتژی های مورد نیاز سازمان شما را مورد بررسی قرار خواهد داد.

مرحله 3: برنامه خود را برای بهبود ارائه دهید
اکنون که جنبه های مختلف فرهنگ سازمان خود را مشخص کرده اید، یک برنامه دقیق از جمله نحوه ی انجام استراتژی، جدول زمانی و بودجه بندی تهیه کنید. علاوه بر این، معیارها را تعیین کنید تا بتوانید پیشرفت خود را بهتر ارزیابی کنید.

مرحله 4: پیشرفت خود را اندازه گیری کنید
تنها راهی که می توانید بفهمید آیا اهداف خود را برآورده می کنید و آیا واقعاً فرهنگ سازمانی خود را بهبود می بخشید، این است که به طور منظم تلاش های خود را ارزیابی کنید. پیوسته از کارکنان و همکاران خود بازخورد بخواهید. از آنجا که فرهنگ سازمانی وابسته به اهداف فردی و تیمی است، باید پیشرفت خود را اندازه گیری کنید و استراتژهای لازم  را بر این اساس تنظیم کنید.

پیشرفت و فرهنگ سازمانی

 

5 راه آسان برای بهبود فرهنگ سازمانی

وقتی زمان اعمال تغییرات در فرهنگ سازمان شما فرا می رسد، چندین کار را می توانید انجام دهید تا تأثیر فوری را ایجاد کنید. برای شروع از پنج ایده زیر استفاده کنید، اما به یاد داشته باشید که رویکرد خود را متناسب با اعضای تیم، تنظیم کنید.

1- شفافیت را در اولویت قرار دهید
رضایت کارکنان تا حد زیادی به نحوه ی مدیریت مدیران ارشد سازمان بستگی دارد. با افزایش شفافیت در شرکت، به عنوان یک کارفرمای قابل اعتماد، رضایت کارمندان را جلب خواهید کرد. ارتباطات با کارمندان را از طریق آگاه کردن آن ها درباره ی فعالیت های صورت گرفته، حفظ کنید.

با یادگیری اصول بیزینس کوچینگ خواهید توانست مهارت های خود را در زمینه ی شفاف سازی فعالیت ها، افزایش دهید و مهارت های سازمانی خود را ارتقا دهید.

2- ایجاد برنامه شناسایی کارمند

85 درصد از رهبران منابع انسانی می گویند از طریق این برنامه، فرهنگ سازمانی آن ها افزایش پیدا کرده است. با تشخیص کارمندان برتر، به آن ها نشان دهید که برای آن ها ارزش قائل هستید و از فعالیت آن ها در سازمان خود قدردانی می کنید.

انجام این کار باعث افزایش رقابت بین کارمندان و تشویق آن ها می شود.

3- به کارمندان خود قدرت انعطاف پذیری دهید

فرصت های کاری از راه دور، ایجاد برنامه های انعطاف پذیر و قوانین مرخصی؛ همگی به فرهنگ سازمانی کمک می کنند تا کارمندان با انگیزه ی بیشتری به ادامه ی کار بپردازند. اتفاقات زیادی در طول زندگی پیش می آیند، در چنین شرایطی مطمئن شدن از اینکه آیا آن ها می توانند روی درک و سازگاری کارفرمای خود حساب کنند، باعث می شود احساس ارزش کنند. این منجر به ایجاد سطوح بالاتری از مشارکت کارکنان می شود که بر بهره وری و سودآوری تأثیر مثبت می گذارد و منجر به ایجاد تغییرات گسترده ای در فرهنگ سازمانی خواهد شد.

4- پیروزی های خود را جشن بگیرید

به همان اندازه که شناسایی اهداف فردی و تیمی اهمیت دارد، جشن گرفتن دستاورد های جدید نیز از مراحل مهم افزایش فرهنگ سازمانی است. تجلیل از دستاوردهای مهم نیز، شفافیت را در سازمان افزایش می دهد.

5- بازخورد به موقع و مناسب را در اولویت قرار دهید

کارمندان، مشتاق بازخورد هستند، چه مثبت و چه منفی. مدیران را تشویق کنید تا جلسات بازخورد منظم تری را در تیم خود برپا کنند تا بازخورد به موقع انجام شود و کارمندان بتوانند نقاط ضعف و قدرت خود را سریع تر شناسایی کنند.

صرف نظر از اینکه از کجا شروع می کنید،به یاد داشته باشید که می توانید فرهنگ سازمانی خود را بهبود بخشید. اطمینان حاصل کنید که از همکاری بخش منابع انسانی و کارمندان برخوردار خواهید شد. اگر این کار را نکنید، تغییراتی که ایجاد می کنید ثابت نمی مانند و ممکن است افراد را از خود دور کنید.

اگر علاقمند به افزایش بهره وری و صمیمیت در سازمان خود هستید، با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید