برنامه ریزی منابع انسانی با استفاده از نرم افزار ERP

برنامه ریزی و مدیریت منابع انسانی

برنامه ریزی منابع انسانی یکی از منابع بسیار مهم در هر سازمانی است.

برای مدیریت صحیح منابع انسانی شما نیاز به برنامه ریزی دارید تا بتوانید همه چیز را بر طبق اصول و برنامه ای پیش ببرید.

اولین بار در جنگ جهانی دوم این نیاز مطرح شد و در سال های 1940 تا 1960 شرکتی به نام BOM نسخه هایی از یک نرم افزار را ارائه کرد که بخش های محدودی را تحت پوشش داشت.

پس از گذشت زمان و تغییرات در این نرم افزار توانست تمامی بخش های مهم سازمان را تحت پوشش قرار دهد و فعالیت های سازمان را کنترل کند.

نام ERP مخفف enterprise resource planning است که معنای برنامه ریزی منابع انسانی را می دهد.

Enterprise به معنی پشتیبانی از قسمت یا تمامی سازمان یا شرکتی است که حتی ممکن است خارج از کشور باشد پس این سیستم باید بتواند چند زبان، چند واحد پول و تاریخ های مختلف را پوشش دهد.

Resource کلیه ی منابع سازمان را شامل می شود.

منابع موجود در یک سازمان که برنامه ریزی منابع انسانی دارند

یک سازمان منابع 4M را شامل می شوند که به کمک برنامه ریزی منابع انسانی در حالت تعادل قرار می گیرد:

Money که منابع مالی را دربر می گیرد.

Machin که ماشین آلات را پوشش می دهد.

Material مواد موجود در سازمان است.

Man منابع انسانی هر سازمانی است.

Planning برنامه ریزی برای تمام منابع 4m است.

هدف از طراحی این نرم افزار برنامه ریزی منابع انسانی:

یکپارچه سازی تمامی فرآیند های اصلی یک کسب و کار در یک سیستم واحد است.

استفاده از این نرم افزار با ذخیره اطلاعات باعث می شود که شما نیاز به ذخیره چند باره اطلاعات نداشته باشید و بتوانید در زمانتان صرفه جویی کنید زیرا سیستم به صورت اتوماتیک تمام اطلاعات را میان تمامی بخش های سازمان به اشتراک میگذارد و این فرآیند کمک بزرگی به سیستم سازی کسب و کار می کند.

 

نرم افزار های ERP به یک پایگاه داده متصل هستند که اطلاعات در آنجا جمع آوری و ذخیره می شود. هنگامی که اطلاعات در یک جا ذخیره باشند به اعضای سازمان این اجازه را می دهد که به راحتی به اطلاعات دسترسی داشته باشند. به جای اینکه در سازمان از تعداد زیادی نرم افزار استفاده شود با ERP می شود از یک سیستم واحد گزارش گرفت.

مثال:

با یک مثال موضوع برنامه ریزی منابع انسانی را برایتان شفاف می کنیم: وقتی مشتری سفارشی به سازمان شما می دهد این سفارش در سازمان از این یک دپارتمان به دپارتمان دیگری منتقل می شود و در هر دپارتمانی باید تایید شود و گاه امکان گم شدن و یا معطلی وجود دارد و اگر سیستم واحدی نباشید هیچ یک از پرسنل نیز نمی دانند که سفارش در چه مرحله ای است که این عمل باعث نارضایتی مشتریان می شود.

این نرم افزار تمام واحد ها را به هم متصل می کند و هر واحدی  می تواند در صورت نیاز به اطلاعات واحدهای دیگر دسترسی داشته باشد و زمان ارسال دقیق را به مشتریان اطلاع دهند.

با این مثال کاملا متوجه شدید که ERP یا برنامه ریزی منابع انسانی پشت صحنه هر سازمانی است و نقش به سزایی در سیستم سازی کسب و کارها دارد.

این نرم افزار می تواند روند کارهای روزانه را تسریع ببخشد، هزینه ها را در تمام واحد ها پایین می آورد، بازدهی را افزایش می دهد، فرآیندها را استاندارد سازی می کند، با جمع آوری داده ها کارایی ها را هوشمند می کند، ریسک های موجود در کسب و کار را کاهش می دهد.

در طولانی مدت با ساده سازی می شود در زمان صرفه جویی کرد، با اتصال به یک پایگاه داده می شود گزارش گیری راحت تری انجام داد و یکی دیگر از امکانات بسیار مهم نرم افزار برنامه ریزی منابع انسانی امکان پشتیبانی و کنترل حقوق پرسنل است.

یکپارچگی این سیستم به این معنا است که هر اطلاعاتی تنها یک بار نیاز به ثبت دارد و به بقیه بخش های سازمان نیز منتقل می شود و مورد استفاده قرار می گیرد.

ERP یک سیستم مالی نیز هست که بسیاری از فرآیند های سازمان را مدیریت می کند.

یکی از مزیت های برنامه ریزی منابع انسانی برای حسابداری این است که می توان قابلیتی در آن فعال کرد که هیچکدام از اطلاعات قابل پاک شدن نباشند و تغییری در سیستم مالی نتوان اعمال کرد.

قبل از هزینه برای برقرار کردن سیستم ERP آن را بر روی واحدی از سازمان تست کنید تا اطمینان حاصل کنید که کارمندان توانایی استفاده از آن را دارند و برای شما می تواند مفید واقع شود و اگر نتیجه مثبت بود اقدام به پیاده سازی آن کنید، زیرا اگر پرسنل به صورت پنهان با این روش مخالف باشند پروژه با شکست مواجه می شود و سازمان را در شکست غرق می کند.

حتی می توانید از یک بیزینس کوچ حرفه ای برای سنجش اینکه آیا کسب و کار شما پتانسیل استفاده از این برنامه را دارد یا خیر بهره ببرید.

برای دریافت راهنمایی های بیشتر با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید