همه چیز درباره بیزینس پلن

درباره بیزینس پلن چقدر اطلاعات دارید؟

بیزینس پلن(برنامه کسب و کار)، را گاهاً با نام نقشه راه می خوانند زیرا کمک می کند تا آینده کسب و کارتان را برنامه ریزی کرده و از دست اندازهای پیش رو، اجتناب کنید. به بیان ساده تر، بیزینس ‌پلن سندی است که در آن شرح یک تجارت، محصولات یا خدمات آن، نحوه کسب درآمد، رهبری و نیروی انسانی، تأمین اعتبار آن، مدل عملکرد آن و بسیاری دیگر از جزئیات ضروری برای موفقیت درج میشود. برنامه کسب‌ وکار شما باید مطابق با دستورالعمل‌ های پذیرفته ‌شده در مورد فرم و محتوا باشد. هر بخش باید شامل عناصر خاص باشد و به سوالات مرتبطی پاسخ دهد که  وقتی افرادی برنامه شما را می ‌خوانند، به احتمال زیاد سوال خواهند کرد.

بیزینس پلن آماده

به‌ سادگی می ‌توان گفت که یک بیزینس پلن آماده شامل موارد مهمی مانند اهداف کسب و کارتان، استراتژی ‌هایی که مورد استفاده قرار می دهید، مشکلات بالقوه‌ ای که ممکن است کسب و کار شما با آن ‌ها روبرو شود، راه‌ حل‌ هایی برای برطرف کردن این مشکلات، ساختار سازمانی کسب و کار و همچنین مقدار سرمایه موردنیاز برای سرمایه‌ گذاری و روی پا نگه‌ داشتن کسب و کارتان می ‌باشد.

وقتی که شما دقیقاً نمی دانید به چه میزان پول نیاز دارید و نمی‌  توانید هزینه‌ ها و زمان پرداخت را حدس بزنید، آن موقع احساس می‌ کنید به بیزینس پلن نیاز دارید؛ و این اتفاق برای تمام تازه‌  کارها می ‌افتد و باید به‌گونه  ‌ای سرمایه‌گذاران و بانک ‌ها و دوستان و خانواده خود را متقاعد کنند تا در کسب و کار آن‌ ها سرمایه ‌گذاری کنند.

صاحبان کسب و کارها از این برنامه ‌ها برای تقویت استراتژی، ایجاد معیارها، مدیریت مسئولیت‌ها و اهداف، پیگیری نتایج و مدیریت منابع، استفاده می ‌کنند. آن‌ها همچنین به یک برنامه برای تنظیم برنامه‌ های خود و تجدیدنظر بر روی تصمیمات خود، نیاز دارند.

بیزینس پلن دو نوع دارد

چگونه می توان بیزینس پلن مناسبی برای کسب و کار خود تهیه کرد؟

شما بایستی قبل از هر چیز، در مورد مخاطبان و اهداف خود به  ‌اندازه کافی فکر کنید. درحالی ‌که تمام این طرح‌ ها کارهای مشترکی همچون پیش‌ بینی فروش و استراتژی کسب و کار را انجام می ‌دهند، با این‌ حال نمونه بیزینس پلن ‌ها می‌تواند با توجه به مخاطبان و نوع کسب و کار بسیار متفاوت باشند. ما در این مطلب نسبتا کوتاه، دو نوع طرح بیزینس پلن را مورد بررسی قرار می دهیم:

بیزینس پلن یک صفحه ای

این نوع بیزینس پلن؛ خلاصه‌ دقیقی از کسب و کار است که در یک صفحه گنجانده‌ شده است. البته این به این معنی نیست که اندازه فونت بسیار کوچک بوده و اطلاعات زیادی را در یک صفحه جای‌ داده است، بلکه به این معنی است که این طرح با یک زبان بسیار ساده و به‌ صورت دقیق کسب و کار را توصیف کرده است. بیزینس پلن یک‌صفحه‌ای می‌تواند به‌عنوان نسخه گسترده ‌ای ایده شما را به‌ وضوح برای دیگران شرح دهد. نگه ‌داشتن یک ایده کسب و کار در یک صفحه و زیر نظر داشتن تمام مفاهیم آن در یک صفحه بسیار مفید است، همچنین شما می ‌توانید به‌سرعت مفاهیم را به‌گونه ‌ای طراحی کنید تا باعث شود که ایده‌ های جدیدتری به وجود بیاورید.

بیزینس پلن داخلی

بیزینس پلن داخلی

این طرح، بر روی فرآیندهایی همانند استراتژی کسب و کار، نقاط قوت، معیارها، بودجه‌ها و پیش ‌بینی‌ ها تمرکز می‌کند؛ و البته این طرح شامل برنامه بازبینی ماهانه و تجدیدنظر هم می‌شود. این نمونه بیزینس پلن در نظر دارد جزئیات مربوط به تاریخچه شرکت و تیم مدیریت را جمع‌آوری کند، زیرا افرادی که در شرکت حضور دارند از این اطلاعات به‌  صورت تقریبی آگاهی دارند. بیزینس‌ پلن داخلی ابزارهای مدیریتی هستند که برای هدایت و رشد کسب و کار مورد  استفاده قرار میگیرند. آن‌ها به صاحبان کسب و کارها کمک می‌کنند و باعث میشوند که کسب و کارها پیشرفت کرده و به اهداف مورد نظر خود دست یابند.

در حال حاضر مدتی است که استفاده از بیزینس پلن منسوخ شده است و جایگزین آن بوم مدل کسب و کار است.

پیشنهاد می کنم بخوانید: بوم کسب و کار یا Canvas چیست؟ چرا همه مدیران باید به بوم کسب و کار اهمیت دهند؟

برای پر کردن بوم مدل کسب و کار مناسب با کسب و کارتان نیاز به یک مشاور کسب و کار یا بیزینس کوچ حرفه ای دارید که با تحلیل تمام شرایط موجود بتواند برنامه ریزی صحیحی برای شما انجام دهد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا مشاوره با بیزینس کوچ حرفه ای، محمدرضا سلطانی با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید