نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید

شناخت نقاط قوت و ضعف

در چه کاری خوب هستید؟

این سوالی است که همه ما می خواهیم در مورد خودمان بدانیم و همچنین سوالی که گهگاهی پس از آن به وجود می آید این است: در چه چیزی مهارت نداریم؟ با شناخت نقاط قوت و ضعف می توانید به خودتان کمک کنید.

اگر نمی دانید چگونه به این سوالات در مورد خود پاسخ دهید، به خواندن این مقاله که یکی از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ، محمدرضا سلطانی است ادامه دهید ما به شما کمک می کنم شناخت بهتری از خود پیدا کنید.

اگر به فکر راه اندازی کسب و کار هستید، شناسایی نقاط قوت و ضعف خود فقط یک تمرین نیست که باعث شود شما نسبت به خود احساس خوبی یا بدی داشته باشید. این فرآیندی است که به شما امکان می دهد درک کنید چگونه می توانید در انجام کارها بیشترین تأثیر را داشته باشید و اگر می خواهید موفق شوید باید در کجا پیشرفت کنید.

در این مقاله، به شما کمک می کنیم نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید.

راه های شناخت نقاط قوت و ضعف

ابتدا دو لیست ایجاد کنید

قبل از اینکه از منابع خارجی برای شناسایی نقاط قوت و ضعف خود استفاده کنید، توصیه می کنم حدود 30 دقیقه را صرف خلق دو لیست کنید.

اولین لیست شما بر اساس اهداف شغلی یا کارآفرینی شما خواهد بود. این را چیزی مانند “مهارت های لازم برای موفقیت” بنامید. این به معنای یک مرور کلی است و کاملاً عمومی است. بسته به کسب و کار شما، ممکن است مواردی مانند “درک بازار”، “توسعه کسب و کار”، “توسعه وب سایت” یا “تخصص در محصول” را ذکر کند. پس از تکمیل لیست خود، مهارت هایی را که از قبل دارید پر رنگ کنید و ستاره ای را در کنار آن هایی که فکر می کنید برای پیشرفت نیاز دارید قرار دهید. سپس، این لیست را کنار بگذارید بعداً به آن باز خواهید گشت.

لیست بعدی که می خواهید ایجاد کنید نیاز به این دارد که در مورد خود کاملاً صادق باشید. می توانید دو ستون ایجاد کنید، یکی به نام “نقاط قوت” و دیگری به نام “نقاط ضعف”.

بسته به شخصیت شما، پر کردن یکی از این ستون ها را آسان تر خواهید بود. من فقط می توانم با پیشنهاد اینکه تمام تلاش خود را برای عینی بودن انجام دهید، شما را تشویق کنم. خودتان را نسبت به آنچه تصور می کنید مهمترین نقص است، بی تفاوت نشان ندهید و بزرگ بودن نقاط قوت خود را دست کم نگیرید. فقط آنها را یادداشت کنید و ادامه دهید.

همچنین نیازی نیست که یک لیست جامع از 100 نقطه قوت و ضعف داشته باشید. اگر بیش از 10-15 مورد را در هر ستون قرار داده باشید، احتمالاً خیلی روی نقاط قوت و ضعفی تمرکز کرده اید که چندان قابل توجه نیستند.

هدف از این لیست این است که ابتدا با برخی ایده های کلی که در مورد خود دارید شروع کنید و سپس از منابع دیگر ورودی بگیرید تا به شما در اصلاح لیست خود کمک کند.

برای اندیشیدن در مورد نقاط قوت و ضعف خود، سعی کنید از خود این سوالات را بپرسید:

من در چه کاری مهارت دارم؟

دیگران در مورد چه چیزی به من اعتماد کرده اند؟

دیگران چه کمک هایی به من کرده اند؟

به نظر می رسد کدام پروژه ها و وظایف باعث تخلیه انرژی من می شوند؟

بدون خسته شدن ساعت ها را روی کدام پروژه ها صرف کرده ام؟

سرگرمی های من چیست و چرا دوست دارم آن ها را انجام دهم؟

پس از مدتی که صادقانه نقاط قوت و ضعف خود را ارزیابی کردید، وقت آن است که از نزدیکان خود: مربی ، دوستان نزدیک یا اعضای خانواده خود، اطلاعات کسب کنید.

با افرادی که به آنها اعتماد دارید صحبت کنید

مشکلی که در استفاده از لیستی از نقاط ضعف و قوت وجود دارد این است که شما یک عقیده مغرضانه نسبت به خود دارید. بیشتر مردم خیلی زیاد به خود فکر می کنند، یا خیلی کم به خود فکر می کنند.

شما باید بتوانید همزمان هر دو را انجام دهید. همه ما به نوعی احتیاج داریم که نسبت به خود وضوح بیشتری پیدا کنیم و به حقیقت مربوط به خودمان نزدیک شویم. این جایی است که افراد دیگر مفید هستند.

سعی کنید به سه تا پنج نفری فکر کنید که به نظرات شما اعتماد دارند و این فرصت را داشته اند که برای مدت زمان طولانی با شما زندگی یا کار کنند. شما افرادی را می خواهید که رفتار و شخصیت شما را در موارد مختلف مشاهده کرده اند. برای بیشتر افراد، این گروه شامل مربی یا مشاور، بهترین دوست، یك یا چند خواهر و برادر یا والدین شما می باشد.

طول روابط شما تنها چیزی نیست که باید در نظر بگیرید. مهمترین چیز این است که آیا شما به نظر آن ها درباره خود اهمیت می دهید یا به آن ها اعتماد ندارید. برخی از دوستان و اعضای خانواده بیش از حد مغرضانه عمل می کنند آن ها یا فکر می کنند هر کاری انجام می دهید شگفت انگیز است یا نظرات آن ها در گذشته آسیب زا و مخرب بوده است. با دقت افرادی را انتخاب کنید که سوابق خوبی در زمینه تعادل و مفید بودن دارند، حتی در صورتی که چیزی را می گویند که نمی خواهید بشنوید.

پس از انتخاب گروهی از افراد، با آن ها تماس بگیرید. می توانید با هرکدام از آن ها برای صرف یک قهوه بیرون بروید، یا به سادگی با ارسال چند سوال از طریق ایمیل یا پیام، از آن ها بازخورد صادقانه بخواهید.

وقتی با آن ها تماس گرفتید، اطمینان حاصل کنید که چرا نظر آن ها را جویا می شوید. به آن ها بگویید که می خواهید کسب و کاری راه اندازی کنید و برای موفقیت، سعی در ارزیابی نقاط قوت و ضعف خود دارید. از آن ها بپرسید که نظرشان در مورد شما چیست که به موفقیت شما کمک می کند. سپس، از آن دها بخواهید نقاط ضعفی را که ممکن است باعث شکست شما شود به شما بگویند.

هنگام دریافت بازخورد، شروع به افزودن جزئیات بیشتر به دو لیست خود کنید. خواهید دید که برخی از نقاط قوت و ضعف ذکر شده توسط افرادی که به آنها اعتماد دارید تأیید می شوند، در حالی که برخی دیگر که ذکر کرده اید برای افرادی که با شما وقت گذرانده اند چندان قابل توجه نیستند. پس لیست های خود را اصلاح کنید.

تست شخصیت انجام دهید

علاوه بر زمانی که برای تفکر در مورد خود و نظراتی که از دیگران جمع کرده اید صرف کرده اید، تست های شخصیت منبع مفید دیگری برای کمک به شما در شناسایی نقاط قوت و ضعف است. تست MBTI یکی از جامع ترین و معتبرترین تست های شخصیت شناسی است که می تواند نقاط ضعف و قوت ارزنده ای را به شما بگوید.

امیدوارم که برای شناسایی نقاط ضعف و قوت خود، این پیشنهادات برای شما مفید بوده باشد و اگر سوالی دارید می توانید با یک لایف کوچ در ارتباط باشید. آیا مورد دیگری وجود دارد که به این لیست اضافه کنید؟ من دوست دارم زمانی را بشنوم که قدرتی را کشف کردید که نمی دانستید از خود یا وقتی نقطه ضعفی را شناسایی کردید و برای غلبه بر آن تلاش کردید. پس با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید