خطرات حقوقی کسب و کار

بسیاری از صاحبین مشاغل، بدون کمک مشاوران حقوقی، تصمیم گیری های تجاری و حقوقی را به تنهایی انجام می دهند.

در این مقاله ی آموزشی محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، به بررسی علل استخدام مشاور حقوقی می پردازیم.

به منظور حل مسائل حقوقی ، بهتر است که صاحب کسب و کار، وکیلی پیدا کند که بتواند پیامدهای حقوقی را درک کند، اسناد حقوقی را تدوین کند و دادخواهی انجام دهد. در غیر این صورت، صاحب کسب و کار، ملزم به رعایت مدیریت های سختگیرانه برای حفاظت از ارزش ها و دارایی های شرکت است. در صورت عدم درک صحیح از مسائل پیش رو و اینکه چگونه مسائل می توانند بر نتیجه نهایی یک کسب و کار تأثیر بگذارند، استخدام یک مشاور حقوقی الزامی است.

اولین قدم این است که در واقع وقتی با خطری قانونی روبرو هستید آن را تجزیه و تحلیل کنید. کسب و کارها، به طور روزانه با خطرات مختلفی روبرو هستند. در حالی که بسیاری از ریسک ها می توانند پیامدهای حقوقی داشته باشند، برخی دیگر از آن ها به عنوان بخشی از تجارت پذیرفته می شوند. در اینجا پنج نوع رایج از خطرات قانونی که می توانند بر یک کسب و کار تأثیر بگذارند، آورده شده است:

1- خطرات ساختاری شرکت

صاحبین کسب و کار، هنگام انتخاب ساختار قانونی و اصول اجرایی مناسب برای سازمان، گزینه های متعددی پیش رو دارند. صاحب یک کسب و کار باید مزایا و معایب هر ساختار حقوقی را که نیاز به اتخاذ دستور العمل قوی دارد، درک کند. همیشه بهترین راه این است که هنگام تأسیس بخش های مورد نیاز سازمان و تصمیم گیری در مورد قواعد و اصول اجرایی آن، با یک وکیل مشورت کنید.

2-خطرات مربوط به  دارایی های شرکت

نوع دیگری از ریسک های قانونی که صاحبین مشاغل باید آن را درک کنند، ریسک دارایی ها است. ارزش دارایی های ملموس، مانند ساختمان ها و دارایی های نامشهود، مانند سرمایه انسانی و مالکیت معنوی، باید حفظ شوند. مدیران، برای محافظت از حقوق و تعهدات مربوط به دارایی های قانونی، نیاز به گزارشی واضح و شفاف از تمام دارایی های شرکت دارند تا بتوانند ریسک ها را برای جلوگیری از ایجاد پیامدهای منفی، شناسایی و مدیریت کنند.

3-خطرات مربوط به قراردادهای شرکت

ریسک قرارداد، اغلب به عنوان احتمال ضرر مالی یا به دلیل عدم تمایل خریدار  یا عدم موفقیت سازمان در مدیریت منافع یا تعهدات قراردادی تعریف می شود. افراد زیادی هستند که هرگز از وکیل برای بررسی و ارزیابی قرارداد استفاده نمی کنند، در عوض، فرد بدون بررسی، سند را امضا کرده و به یک قرارداد نامطلوب پایبند می شود.

اگر صاحبین مشاغل از طریق قراردادی که توسط وکیل ارائه نشده، معاملات خود را انجام دهند، به احتمال زیاد شرایط آن قرارداد به نفع طرف دیگر تنظیم می شود. عدم استفاده از کمک های حقوقی، عدم تحقیقات، عدم بررسی مشکلات قبلی که با کسب و کار خود داشته اید، می تواند شرکت را در معرض خطر قرار دهد. بدیهی است که داشتن وکیل، شما را در این فرآیند راهنمایی می کند تا از مشکلات در عقد قرارداد جلوگیری کنید.

دفع خطرات حقوقی

4- خطرات مربوط به اختلافات حقوقی

اختلافات حقوقی شامل هر گونه دعوایی است که در آن ادعای حقوقی مطرح می شود، از جمله رفتارهای نادرست کارکنان و غیره. به عنوان یک صاحب کسب و کار یا مدیر، یکی از مسئولیت های اصلی شما این است که خطر بروز اختلافات را کاهش دهید، زیرا آن ها منابع قابل توجهی را تهدید می کنند و می تواند یک تجارت را ورشکسته کنند و همچنین بسته به میزان عمومی شدن یک موضوع، اعتبار منفی نیز برای تجارت، ایجاد کند. حتی اگر اختلافات به دعوای حقوقی ختم نشوند، می توانند به روابط تجاری آسیب برسانند و برای کسب و کارشما گران تمام شوند. برای کاهش خطر اختلافات و دعاوی حقوقی، یک صاحب کسب و کار می تواند با استخدام مشاور حقوقی، اقدامات پیشگیرانه ای مانند استفاده از توافق نامه های حقوقی را انجام دهد.

5-  خطرات مربوط به موارد نظارتی

ریسک نظارتی عبارت است از این که مجوز فعالیت شرکت شما توسط یک ناظر لغو شود یا شرایطی اعمال شود که بر ارزش اقتصادی شرکت، تأثیر منفی بگذارد. تعلیق مجوز می تواند منجر به از دست دادن درآمد، مشتریان و آسیب به اعتبار سازمان به دلیل محدودیت در انجام فعالیت های تجاری، شود. بنابراین، مجوز کسب و کار باید تابع مقررات نهادهای دولتی، کمیسیون ها و سازمان های دولتی و شهری باشد. درک قوانین خاص مربوط به فعالیت های شرکت و قوانین مربوط به آن، مانند خط مشی ها، استانداردها یا قوانین، بسیار مهم است که باید رعایت کنید تا از مجازات ها جلوگیری کنید.

باید در نظر داشته باشید که در صورت تمایل و اقدام به صادرات و واردات، باید تمامی نکات مربوطه را به یاد داشته باشید و پس از گذراندن مراحل قانونی، کارت بازرگانی خود را دریافت کنید.

به عنوان یک صاحب کسب و کار، یکی از نقش های بسیار مهم این است که از سازمان در برابر انواع تهدید های مالی و حقوقی حمایت کنید و از احتمال ایجاد پیامدهای منفی مانند حقوق دعاوی، مجوزهای تعلیق شده یا جرایم، جلوگیری کنید.

همان طور که در مقدمه ذکر شد، بی توجهی به نکات حقوقی موجود در کسب و کار، زمینه ی تعدیل نیروها و حتی شکست سازمان را فراهم می کند. حضور وکیل حقوقی، از بروز مشکلات قانونی در کسب و کار جلوگیری می کند. بنابراین مدیر یا صاحب کسب و کار باید آینده ی کسب و کار خود را در نظر بگیرد، تا با مشکلات زیادی در این مسیر همراه نشود.

قبل از راه اندازی کسب و کار، بهتر است مهارت های خود را در حوزه ی بیزینس کوچینگ افزایش دهید تا خطرات احتمالی کسب و کارتان را به حداقل برسانید.

اگر در حال حاضر نیز کسب و کار شما با چالش های متعددی رو به رو شده و در روند آن، مراحل قانونی به طور کامل طی نشده، حتما با کمک یک وکیل حرفه ای و دلسوز، مشکلات کسب و کار خود را برای همیشه از بین ببرید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه ی راهکار های انتخاب یک مشاور و وکیل خوب، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید