خودآگاهی در رهبری کسب و کار
توانایی نظارت بر خود یکی از مهم ترین ویژگی هایی است که می توانید به عنوان یک رهبر داشته باشید.
مطالعات نشان می دهد افرادی که از خودآگاهی بالایی برخوردارند، رهبران بهتری هستند.
در این مقاله از مقالات بیزینس کوچینگ ، به بررسی اهمیت خودآگاهی و راهکار های رسیدن به آن می پردازیم.
راه های زیادی برای بهبود خودآگاهی وجود دارند.
مهم ترین ویژگی یک رهبر چیست؟
برخی ممکن است بگویند توانایی مدیریت اعضای تیم است، برخی دیگر ممکن است انگیزه ی آن ها را مثال بزنند اما روانشناس و نویسنده، شری کمپبل، معتقد است که خودآگاهی عامل اصلی موفقیت در رهبری است.
خودآگاهی چیست؟
خودآگاهی توانایی نظارت بر احساسات و واکنش های خود است. خودآگاهی به شما امکان می دهد نقاط قوت، ضعف، محرک ها و سایر ویژگی های خود را بشناسید. آگاهی از خود به این معناست که نگاه عمیق تری به احساسات خود داشته باشید.
برای رسیدن به بهترین شرایط ممکن از طریق خود آگاهی، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، راهکار های حرفه ای را به شما ارائه می دهد.
مهارت های خودآگاهی چیست؟
خودآگاهی علاوه بر آگاهی از احساسات خود، شامل این است که بدانید چگونه نسبت به عملکرد دیگران واکنش نشان خواهید داد. خودآگاهی همچنین می تواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد. مشخص کردن نقص ها، نیازها و نقاط ضعف خود و تلاش برای رفع آن ها، باعث ایجاد روابط قوی تری در محل کار می شود. رهبرانی که توانایی کنترل ذهن و احساسات خود را دارند، توانایی بیشتری در حل شرایط بحرانی و نامطلوب نیز دارند. کمپبل این هفت نکته را برای بهبود خودآگاهی به اشتراک گذاشت.
1_ ذهن خود را باز نگه دارید
وقتی بتوانید احساسات خود را کنترل کنید، می توانید با احساسات دیگران نیز هماهنگ شوید. برای اینکه یک رهبر موفق شوید، باید درباره ارتباط با افراد جدید و همه اطلاعاتی که ارائه می دهند کنجکاو باشید. هرچه بیشتر در معرض دید دیگران باشید و با افراد مختلفی برخورد داشته باشید، خلاقیت بیشتری خواهید داشت.
2_ مراقب نقاط قوت و ضعف خود باشید
افراد خودآگاه نقاط قوت و ضعف خود را می دانند و می توانند آن ها را مهار یا تقویت کنند. توجه به این امر به این معنی است که می دانید چه موقع باید به دنبال کمک باشید و چه زمانی به تنهایی عمل کنید؟
3_ در هر حال متمرکز باشید
بخش مهمی از رهبر بودن، ایجاد ارتباط است، اما اگر حواس شما پرت باشد نمی توانید این ارتباطات را ایجاد کنید. به خودتان قول دهید که توسط حواس پرتی های کوچک مانند چک کردن رسانه های اجتماعی، ایمیل ها و سایر عوامل دیگر، تحت تاثیر قرار نگیرید.
4_ مرزهای خود را تعیین کنید
یک رهبر باید مرزهای خود را مشخص کند. با افراد، خونگرم و صمیمی باشید، اما در مواقع ضروری نسبت به خواسته آن ها، نه بگویید. در مورد کار و انگیزه خود جدی باشید و مرزهای خود را برای حفظ تمامیت اهداف و كار هایی كه برای رسیدن به آن ها انجام می دهید، ثابت نگه دارید.
5_ عوامل محرک خود را بشناسید
افراد خودآگاه می توانند نوع احساسات خود را در زمان وقوع تشخیص دهند. احساسات خود را سرکوب یا انکار نکنید. در عوض، باید بتوانید آن ها را قبل از برقراری ارتباط با دیگران، ارزیابی کنید.
6_ غرایز خود را بپذیرید
افراد موفق به غرایز خود اعتماد دارند و ریسک های مرتبط با آن را می پذیرند. این غرایز به شما می گویند که چه کارهایی باید انجام دهید و قدم بعدی چیست؟ یاد بگیرید که به شهود خود اعتماد کنید.
7_ نظم و انضباط را تمرین کنید
رهبران خوب در همه زمینه های زندگی خود دارای نظم و انضباط هستند. این یک ویژگی شخصیتی است که تمرکز لازم برای رهبری قوی را در اختیار آن ها قرار می دهد.
چرا خودآگاهی در رهبری اهمیت دارد؟
گفته می شود که خودآگاهی مهم ترین ویژگی یک رهبر خوب است. خودآگاهی در رهبری به دلایل زیر اهمیت دارد:
خودآگاهی به رهبران کمک می کند تا انتخاب های بهتری داشته باشند. رهبران تاثیر گذار از خودآگاهی برای مدیریت رفتار و روابط خود استفاده می کنند. رهبران هنگام تصمیم گیری در محیط کار، باید خودشناسی را توسعه دهند.
خودآگاهی می تواند بر وضعیت مالی شرکت نیز تأثیر بگذارد. شرکت هایی که عملکرد بهتری دارند، رهبران خودآگاه بیشتری نیز دارند. این رهبران تصمیمات بهتری اتخاذ می کنند و از نحوه تأثیر نقش خود بر نتایج آینده شرکت مطلع هستند.
خودآگاهی به رهبران کمک می کند تا اهمیت نقش خود را درک کنند. درک نقاط قوت آن ها در مهارت ها و دانش صنعت و ویژگی های شخصی به رهبران اجازه می دهد تا مسئولیت های خود را در یک سازمان بهتر انجام دهند.
چین رهبرانی، باید اطلاعات خود را در حوزه های مختلف بیزینس کوچینگ افزایش دهند، تا بهترین تصمیمات را به مرحله ی اجرا درآورند.
خودآگاهی به رهبران اجازه می دهد، انتظارات واقع بینانه ای داشته باشند. رهبران خودآگاه می دانند چگونه می توانند برای رسیدن به اهداف سازمانشان، با دید خلاقانه ای موضوعات مختلف را بررسی کنند.
نحوه ارتقای خودآگاهی در رهبری
این مراحل را در نظر بگیرید تا به شما در ارتقای خودآگاهی در سبک رهبری کمک کنند:
1_ خود را بشناسید
از آنجا که شما تنها فرد ثابت در ایجاد تغییرات سازمانی هستید، بسیار اهمیت دارد که نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید. خودآگاهی همچنین با هوش هیجانی شما یعنی توانایی تشخیص احساسات در خود و دیگران، مرتبط است.
2_ از مخاطبین مورد اعتماد خود بازخورد بگیرید
یکی از راه های بدست آوردن دید وسیع تری از شخصیت رهبران، پرسش از نزدیکان در مورد رفتار آن ها است. رهبران خودآگاه از دوستان، خانواده و همکارانی که به آن ها اعتماد دارند می خواهند تا نظرات خود را در مورد ویژگی های خاص آن ها ارائه دهند.
3_ راه هایی را پیدا کنید که بتوانید همدلی بیشتری را بروز دهید
در نظر گرفتن احساسات دیگران در هنگام برقراری ارتباط و تصمیم گیری، راه دیگری برای نشان دادن مهارت های خود به عنوان یک رهبر است. توجه به نیازهای عاطفی کسانی که آن ها را رهبری می کنید، می تواند به تصمیمات و روابط شما به عنوان یک رهبر خودآگاه کمک کند.
4_ به ویژگی های خود آگاه باشید
مراقب شرایط باشید تا بدانید چه موقع از یک ویژگی خاص در یک موقعیت خاص استفاده کنید؟ از نقاط قوت خود برای دستیابی به نتایج مثبت استفاده کنید. عمل به خودآگاهی به معنای این است که آیا شما انتخاب های درستی را برای رسیدن به اهداف خود و پیشبرد اهداف دیگران انجام می دهید؟
5_ به دنبال الگوها باشید
برای دستیابی به خودآگاهی بیشتر به عنوان یک رهبر، دریابید که چه چیزی شما را به بهترین سطح ممکن می رساند و برای دستیابی به آن نتایج تلاش کنید. توجه داشته باشید که هنگام برقراری ارتباط با تیم خود، بازخورد مثبتی از ارتباطات و اقدامات خود دریافت کنید. برای بهبود این ویژگی ها و استفاده هرچه بیشتر از آن ها تلاش کنید.
6_ هوش هیجانی خود را تقویت کنید
متخصصان روانشناسی تمریناتی را برای کمک به رهبران در تمرین هوش هیجانی از طریق ابزارها و کتاب های آنلاین ارائه می دهند. تقویت هوش هیجانی از طریق مطالعه همچنین می تواند به شما در برقراری ارتباط بهتر با هم تیمی های شما کمک کند.
رهبرانی که می دانند در چه شرایطی، چه رفتاری از خود بروز دهند و چگونه شرایط حاکم را مدیریت کنند، برای رشد سازمان بسیار موثر هستند.
اگر تمایل دارید رهبر خودآگاه سازمان خود شوید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید