وظایف مدیر میانی چیست؟

مدیر میانی، موتور عملیاتی یک سازمان است و بین مدیر ارشد و کارمندان قرار دارد.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی وظایف یک مدیر میانی می پردازیم.

همانطور که از نردبان موفقیت در سازمان خود بالا می روید، ممکن است خود را در موقعیت مدیر میانی بیابید. در چنین شرایطی، شما مسئول بهره وری و موفقیت کارمندان سطح پایین تر از خود هستید.

مدیریت میانی به چه معناست؟

مدیریت میانی یک موقعیت بین یک کارمند سطح ابتدایی و یک مدیر اجرایی است. افرادی که در موقعیت مدیر میانی قرار دارند، معمولا رابطی بین اعضای تیم خود و کارفرما هستند. آن ها باید مطمئن شوند که اعضای تیم از اهداف سازمان آگاه هستند و فعالانه در راستای دستیابی به آن ها فعالیت می کنند. وظیفه یک مدیر میانی این است که مطمئن شود جریان فعلی سازمان با فرآیندها و انتظارات همسو است.

یک مدیر میانی چه کارهایی انجام می دهد؟

در حالی که وظایف یک مدیر میانی، متفاوت است، مسئولیت‌های مشترکی نیز بین مدیران میانی وجود دارند.

نظارت بر فعالیت های روزانه:

یک مدیر میانی مسئول مدیریت بر نحوه ی فعالیت های روزانه تیم خود می باشد. هدف آن ها این است که مطمئن شوند وظایف روزانه کارمندانشان با اهداف کلی شرکت مطابقت داشته باشند.

تعیین اهداف تیم:

یکی از کارهایی که آن ها انجام می دهند، کمک به هر یک از کارمندان برای رسیدن به اهداف شخصی است. آن‌ها اغلب سعی می‌کنند کارمندان را وادار کنند تا اهدافی را که می‌توانند به رشد شخصی منجر شوند و در عین حال به نفع شرکت باشند، تعیین کنند و برای رسیدن به آن ها برنامه ریزی کنند.

گزارش بهره وری کارکنان:

ارائه گزارش کاملی از پیشرفت اعضای تیم، بخش بزرگی از فعالیت های یک مدیر میانی است. به طور معمول، آن ها کارهایی که اعضای تیمشان انجام می دهند را پیگیری می کنند. از آنجایی که پیشرفت اعضای تیم بر پیشرفت آن ها نیز تاثیر می گذارد، تمام تلاش خود را برای رشد کارمندان به کار می گیرند.

استخدام کارمندان:

بسیاری از مدیران میانی اختیار تصمیم گیری در مورد استخدام را دارند. آن ها ممکن است مسئول رسیدگی به آگهی های شغلی، مصاحبه با افراد و تصمیم گیری نهایی برای استخدام باشند.

مدیر میانی و استخدام

آموزش کارمندان:

پس از استخدام کارمندان جدید، نوبت به آشنایی آن ها با قوانین و فرآیند های سازمان می رسد. به عنوان یک مدیر میانی، مطمئن شوید که کارمندان جدید با نحوه ی انجام فعالیت های خود به خوبی آشنا هستند.

بررسی عملکرد:

برگزاری جلسات انفرادی با کارکنان برای صحبت در مورد عملکرد آن ها، بخش مشترک این نقش است. در طی بررسی عملکرد، نقاط قوت، ضعف، دستاوردها و اهداف اعضای تیم خود را ارزیابی خواهید کرد.

بودجه بندی برای تیم:

در حالی که ممکن است شما مسئول بودجه کل سازمان نباشید، اغلب وظیفه دارید که برای تیم یا بخش خود بودجه تعیین کنید. مدیر میانی حرفه ای، ابزارها و منابعی که اعضای تیم برای انجام تمام پروژه هایشان به آن ها نیاز دارند را تهیه می کند.

ارائه ی یک الگو از خود:

کارفرمای شما از شما انتظار دارد که الگوی کارمندان سطح پایین تر باشید. مدیر میانی باید به اعضای تیم خود نشان دهد که یک کارمند هدفمند چگونه است. این به معنای به موقع سر کار آمدن، داشتن اخلاق کاری خوب و بهره وری در ساعات کاری است.

با استفاده از راهکارهای محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، می توانید بهره وری مدیران میانی سازمان خود را افزایش دهید.

نکاتی برای اینکه یک مدیر میانی موثر باشید

اگر می خواهید در موقعیت مدیر میانی پیشرفت کنید، به این توصیه ها توجه کنید:

ارتباطات را افزایش دهید

به اعضای تیم خود نشان دهید که به سوالات یا نگرانی هایی که ممکن است داشته باشند اهمیت می دهید. همیشه برای شنیدن هر گونه چالش یا مشکلی که ممکن است اعضای تیم شما با آن مواجه شوند، آماده باشید. نیاز های آن ها را جدی بگیرید و در صورت نیاز، به مدیر منابع انسانی گزارش دهید.

همدل باشید

هنگام تفویض وظایف یا پروژه ها، به این فکر کنید که چگونه وظایف مشخص شده ممکن است بر کارکنان شما تأثیر بگذارند. سعی کنید هنگام واگذاری کارها منصف باشید و مطمئن شوید که همه ی وظایف چالش برانگیز را بر عهده یک نفر نمی گذارید. اگر می‌بینید که کارمندی با مشکل مواجه است، سعی کنید راه‌هایی برای کاهش چالش های فعلی وی، بیابید.

یک تیم بسازید

هنگامی که کارمندان با یکدیگر آشنا باشند، تمایل به همکاری موثرتری دارند زیرا درک بهتری از سبک های کاری و عادات یکدیگر دارند. پرسیدن سوالات یخ شکن یا حتی برنامه ریزی برای برنامه های تفریحی، راه هایی هستند که با استفاده از آن ها می توانید به اعضای تیم خود کمک کنید تا به یکدیگر نزدیک تر شوند.

مهارت های رهبری خود را بهبود بخشید

شرکت در دوره های مهارت های رهبری می تواند به شما کمک کند تا مهارت هایی را که برای یک مدیر عالی شدن نیاز دارید، توسعه دهید. در دوره هایی که بر انگیزه تیمی و ارائه ی استراتژی تمرکز دارند، ثبت نام کنید. همچنین راه هایی برای بهبود مهارت های ارتباطی و بین فردی خود بیابید.

از کارمندان بازخورد بخواهید

در کنار ارائه بازخورد به تیم خود در طول بررسی عملکرد، از آن ها بخواهید که به شما به عنوان مدیر میانی امتیاز دهند. می توانید با ارائه ی نظرسنجی از کارکنان بخواهید نقاط قوت و ضعف شما را ارزیابی کنند. از این طریق، می توانید متوجه شوید که در حال حاضر چه کارهایی را به خوبی انجام می دهید و چه چیزهایی را می توانید بهبود بخشید.

دریافت بازخورد یکی از پرکاربردترین نکات موجود در بیزینس کوچینگ است.

اعضای تیم خود را در جریان فعالیت ها قرار دهید

هر زمان که سازمان تغییراتی را ایجاد می کند، اعضای تیم خود را در اسرع وقت آگاه کنید. در مورد اینکه اهداف شرکت به کجا می روند، صادق باشید. کارمندان از صداقت شما قدردانی خواهند کرد و حتی ممکن است آن را نشانه احترام بدانند. البته، مراقب باشید که چه اطلاعاتی باید خصوصی بمانند.

بنابراین، یک مدیر میانی، نقشی کلیدی در سازمان ایفا می کند و مسئولیت اجرای استراتژی های مهم سازمان را بر عهده دارند.

اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سایر نکات مدیریتی هستید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید