اقدامات لازم قبل از ترک شغل

در چند ماه گذشته، نظرسنجی ها نشان داده که مردم در همه جای دنیا به فکر ترک شغل خود هستند.

به نظر می رسد که این همه گیری جهانی باعث شده که بسیاری از ما در مورد آنچه از کسب و کار خود و کارفرمایان می خواهیم تجدید نظر کنیم نیت ترک شغل را داشته باشیم.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به مراحل و علل استعفا دادن و ترک شغل می پردازیم.

اولین قدم تصمیم گیری است.

آیا واقعاً آمادگی ترک کار را دارید؟

با دقت در نظر بگیرید که چه دلیلی باعث ایجاد ترک کار شده است؟ شاید مدتی است که در موقعیت فعلی خود احساس بی ارزشی می کنید یا متوجه شده اید که می خواهید در یک صنعت یا نقش متفاوت عمل کنید، یا احساس می کنید آماده هستید که به تنهایی کار کنید.

اما چگونه می توانید مطمئن شوید که زمان ترک کردن فرا رسیده است؟ البته، آن نباید تصمیمی عجولانه باشد. پریسیلا کلمن، مربی حرفه ای کسب و کار می گوید قبل از رسیدن به نقطه بی ارزشی، بهتر است چندین سوال از خود بپرسید:

آیا برای سازمان درستی کار می کنم؟

آیا من در موقعیت درستی هستم؟

آیا من در راستای شغل آینده ام فعالیت می کنم؟

اگر پاسخ به هر یک از این سوالات منفی است، نشانه این است که باید به دنبال فرصتی جدید باشید. شما باید با تفکر دقیق در مورد آنچه در سازمان کنونی شما اتفاق می افتد، نقش خود را ارزیابی کنید. ترک تعداد زیادی از کارمندان، می تواند نشانه این باشد که سازمان شما مشکل دارد و ممکن است بخواهید به دنبال شغلی مشابه با کارفرمای دیگری باشید. شاید شما فرصت یادگیری و رشد نداشته اید، یا برای رئیسی کار می کنید که مانع کار شما شده است. در نهایت، این را در نظر بگیرید که آیا واقعاً برای برداشتن گام بعدی خود آمادگی دارید یا خیر؟ در غیر این صورت، بر ایجاد دارایی های کسب و کار خود مانند دانش و مهارت و شبکه سازی تمرکز کنید تا بتوانید خود را در آینده ای نزدیک آماده کنید.

محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، شما را در رسیدن به جایگاه و موقعیت مورد نظر خود هدایت می کند.

تصمیم به ترک شغل کارمندان

آیا قبل از ترک شغل ، نیاز به داشتن شغل دیگری دارید؟

برخی از کارشناسان معتقدند تا زمانی که فرصت دیگری برای شما فراهم نشده است، نباید محل کار فعلی خود را ترک کنید. این توصیه خوبی است، اما همیشه امکان پذیر نیست، به خصوص اگر به دنبال نتیجه ی کارآمدی هستید.

پریسیلا کلمن می گوید دو حالت وجود دارد که به شما اجازه ی استعفا را می دهد: اول، هنگامی که معتقدید کار غیرقانونی یا غیراخلاقی در محل کار در حال انجام است و نگران هستید که روی شما تأثیر منفی بگذارد، ثانیاً، زمانی که شغل فعلی شما بر سلامت و زندگیتان، تأثیر منفی می گذارد.

او پیشنهاد می کند که قبل از اطلاع رسانی، برنامه ای را تنظیم کنید که شامل زمان و چگونگی استعفای شما باشد.

اول باید به چه کسی بگویید؟

پس از تصمیم به ترک، ابتدا مدیر خود را مطلع کنید. شما ممکن است با برخی از همکاران نزدیک خود در این مورد صحبت کرده باشید، اما نباید به کسی که اعتماد کامل ندارید بگویید.

ران کاروچی، نویسنده و مربی می گوید که باید به محض تصمیم گیری به رئیس خود اطلاع دهید. او می نویسد: “ممکن است تمایل داشته باشید اعلام تصمیم خود را به تعویق بیندازید، زیرا نمی خواهید به محیط و تیم خود، استرس وارد کنید.” “اما این برای هیچ کس خوب نیست. اگر فکر می کنید که بهترین تصمیم را گرفته اید، به تعویق انداختن اطلاع شما فقط سلامت روانی و عاطفی خودتان را به خطر می اندازد، پس بهتر است پیش قدم شوید. ”

با مطالعه ی نکات کاربردی و اصول اجرایی در بیزینس کوچینگ ، خواهید توانست بدون هیچگونه دردسری، شغل خود را ترک کنید.

در اینجا چهار نکته برای هر فردی که متقاضی ترک موقعیت شغلی خود است وجود دارد:

1- خروج خود را بر اساس نیازهای شخصی خود توضیح دهید.

بزرگترین اشتباه متقاضیان این است که همه شکایات خود را پس از ترک سازمان بیان می کنند و قصد تخریب آن سازمان را دارند.

بدتر از آن، شکایت از شرکتی که شما آن را ترک می کنید می تواند روابط شما را به خطر بیندازد.

اگر دلایل شما برای خروج مربوط به کاستی های شرکت است، پس باید دلایل واقعی و شخصی خود را واضح تر بیان کنید.

اگر عمیقاً به آن فکر کنید، متوجه می شوید که دلایل شما برای ترک کار بسیار شخصی هستند.

2- ابتدا با افراد مهم صحبت کنید.

هرگونه خروج از شرکت، نیاز به تفکر و برنامه ریزی دقیق دارد. هنگامی که قصد استعفا دارید، دستورالعمل خاصی را دنبال کنید.

به هیچ کس نگویید که قصد استعفا دارید یا در فکر آن هستید. وقتی زمان استعفا فرا رسید، ابتدا با مدیر به طور مستقیم صحبت کنید.

وقتی با مدیر خود به توافق رسیدید، سپس به همکاران خود اطلاع دهید.

پیروی از یک روند دقیق به منظور اعلام استعفا، از انتشار شایعات دروغین جلوگیری می کند.

3- شفاف سازی کنید

وقتی شخصی با عجله شرکتی را ترک می کند، شایعات زیادی مطرح می شوند. برخی از افراد احساس ناامنی خواهند کرد و برخی دیگر از کارمندان گیج خواهند شد.

آیا راهی برای جلوگیری از آن وجود دارد؟

بله، دلایل استعفای خود را شفاف کنید. با شفاف بودن از شایعات جلوگیری می کنید و از شک و تردید دور می شوید، علاوه بر آن، اعتماد ایجاد می کنید و هر گونه شک و شبهه ای را در مورد دلایل ترک خود برطرف می کنید.

4- شخصاً با همکاران خود صحبت کنید.

وقتی استعفا می دهید و می خواهید خداحافظی کنید، نحوه خداحافظی شما اهمیت زیای دارد، زیرا سایر کارمندان نیز از این طریق شما را به یاد خواهند آورد.

توصیه می کنم شخصاً با افراد تماس بگیرید. وقتی با شخصی به صورت رو در رو صحبت می کنید، می توانید ارتباطی را ایجاد کنید که به یاد ماندنی باشد.

شما می توانید بدون پایان دادن به روابط شغلی، موقعیت کاری خود را ترک کنید. اگرچه ممکن است با همکاران سابق خود به یک شکل کار نکنید، اما ممکن است دریابید که موقعیت جدید شما باعث می شود که بیشتر به هم نزدیک شوید، با یکدیگر بهتر تعامل داشته باشید و موفقیت متقابل را به ارمغان بیاورید.

برای هر فردی ممکن است شرایط متعددی برای استعفا و ترک شغل ایجاد شود، اما مهم ترین نکته این است که نحوه ی برخورد خود را با این شرایط کنترل و مدیریت کنید.

اگر علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سایر نکات مربوط به اصول ترک شغل هستید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید