شبکه سازی در کسب و کار
برای موفقیت در کار، باید شبکهای کارآمد داشته باشید.
برای شبکه سازی نیاز به افرادی دارید که بتوانند اطلاعات ارزشمندی در اختیارتان بگذارند، شما را با افراد دیگر آشنا کنند، از شما طرفداری کنند، چیزی به شما بیاموزند یا شما را حمایت مالی کنند. برای اینکه به چنین شبکهای دست پیدا کنید، فعالیتهای شبکه سازیتان باید استراتژیک و هدفمند باشد.
تعریف شبکه سازی در کسب و کار
منظور از شبکه سازی کسب و کار، ایجاد یک رابطه سودمند دو طرفه با دیگر افراد مشغول در کسب و کارها و مشتریان بالقوه می باشد. هدف اولیه در ایجاد ارتباط حرفه ای این است که به سایرین درباره کسب و کار خودمان توضیح دهیم و به صورت امیدوارانه، آنها را تبدیل به مشتریان دائمی کنیم.
دلیل اهمیت شبکه سازی
ایجاد ارتباط حرفه ای از طریق روش های مختلف، بسیار سودمند است زیرا نه تنها سرمایه گذاران پس از شرکت در رویدادهای خاص احساس انگیزشی پیدا می کنند، بلکه اگر بتوانند سرمایه گذاران بالقوه یا سایر شرکای کسب و کار را تحت تاثر قرار دهند، فرصت های استثنایی بسیاری هم میتواند به روی آنها باز شود.
شما برای اینکه بتوانید کسب و کار خودتان را در دل همه جای دهید، فقط نباید حضور فعال داشته باشید. بلکه کافیست فعال بوده و به یاد ماندنی باشید. با کمک شبکه سازی می توانید همزمان با حضورتان، به دیگران ارزش داده و باعث شوید با شما در ارتباط باشند.
چگونه شبکه سازی کنیم؟
مدیرانی که درصدد شبکه سازی برای تیم و کسب و کارشان هستند، همواره توجه خود را به یافتن افراد جدید روی راه های مشخص و از پیش تعیین شده معطوف میکنند. مهمانی های رسمی تدارک میبینند، تماس های تفنی کوتاه برقرار می کنند و ازکاری می کنند تا سوژه های مورد نظرشان را پیدا کنند. از طرف دیگر، ارتباط سازان رویکردی کاملا متفاوت اتخاذ می کنند.وقتی میخواهند ارتباطی موثر با کسی برقرار کنند، موارد زیر را در نظر میگیرند:
- آیا این فرد می تواند آنها را در رسیدن به مقصد نهایی شان یاری کند؟
- آیا این فرد می تواند دارایی های آنها را ارتقا دهد؟
- آیا خود این افراد می توانند شما را در رسیدن به اهدافش یاری دهند؟
کارآفرینان تنها وقتی موفق میشوند که محصولاتی بسازند که مردم حاضر شوند برای آنها هزینه کنند، به بیان دیگر آنچه در ذهن مشتریان میگذرد را بدانند و آنچه را که میخواهند کشف کنند. شما باید از افکار راحت طلبانهتان دست بردارید و اولویت اول خودتان را کمک کردن قرار دهید. بعداً میتوانید به این فکر کنید که در عوضِ کمکتان چه چیزی از طرف مقابل میخواهید.
هنگام آشنایی با افراد جدید به جای آنکه سؤال همیشگی « چه چیز این رابطه به نفع من است؟» را از خود بپرسید، باید به این فکر کنید که « در این رابطه چه چیزی عاید “ما ” میشود؟ »
چه اقداماتی را طی هفته آینده انجام دهیم تا شبکه ای قدرتمند بسازیم؟
برای پاسخ به این سوال ها بهتر است ابتدا افراد پیرامون خود را شناسایی کنید. افرادی که می توانند به رشد و توسعه کسب و کارتان کمک کنند. رشد و توسعه کسب و کار ،صرفا به معنای انتخاب افراد معمول و ثروتمند نیست. بلکه نیروهای انسانی که از تفکر و قدرت ذهنی بالاتری برخوردارند و می توانند ایده هایی ارائه دهند که راه های ترقی کسب و کارتان را منجر شود، را در اولویت اقدامات شبکه سازی خود قرار دهید. لیستی از نام این افراد تهیه کرده و با آنها تماس بگیرید.
می توانید با ما نیز در ارتباط باشید تا از راهنمایی های بیزینس کوچ حرفه ای، محمدرضا سلطانی در این امر بهره ببرید. شما قطعا برای شبکه سازی در کسب و کار به یک فرد ماهر و متخصص نیاز دارید تا بتواند راه صحیح را با دانش خود به شما نشان دهد و چه کسی بهتر از بیزینس کوچ.
دیدگاهتان را بنویسید