از فرسودگی شغلی کارمندات جلوگیری کن

کاهش بهره وری، خستگی روحی و جسمی، عدم تمرکز، منفی نگری و کاهش سلامت، همگی از نشانه های فرسودگی شغلی هستند.

در این مقاله آموزشی بیزینس کوچینگ، به بررسی نحوه ی پیدایش فرسودگی شغلی و راه های مقابله با آن می پردازیم.

وقتی حجم کار افزایش می یابد و تعاملات از بین می روند، زمان آن فرا می رسد که برای جلوگیری از آن شرایط خسته کننده، اقدام کنید.

چگونه از فرسودگی شغلی در سازمان جلوگیری کنیم؟

اداره یک کسب و کار سخت است. بعضی روزها نیز ممکن است خسته کننده باشد. در نتیجه، اکثر صاحبان مشاغل در روند کسب و کار خود معمولا دوره های زمانی که در آن ها احساس خستگی و ناامیدی می کنند را پشت سر می گذرانند.

گاهی اوقات دلیل آن، افت کلی کسب و کار است. در مواقع دیگر، این می تواند به دلیل شلوغی برنامه ها باشد یا شاید هم کاملاً دلیل دیگری داشته باشد.

دلیل آن هر چه که باشد، فرسودگی شغلی می تواند همه چیز را تحت الشعاع قرار دهد، از خستگی جسمی و روحی گرفته تا افسردگی و جدایی، استرس، کم خوابی و موارد دیگر. در مورد این موضوع که آیا در حال حاضر با احساس فرسودگی دست و پنجه نرم می کنید یا در حال تلاش برای از بین بردن آن هستید، چند توصیه را باید در نظر داشته باشید.

فرسودگی شغلی کاملاً موذیانه اتفاق می افتد. باعث عدم توانایی تصمیم گیری می شود، اعتماد به نفس را از بین می برد، انرژی شما را تخلیه می کند، نگرش ها را آلوده می کند و بدبینی را تقویت می کند. در این حالت اغلب شما نمی توانید روی کار مورد نظر خود تمرکز کنید و حواستان را پرت می کند.

فرسودگی شغلی چیست؟

اگرچه فرسودگی شغلی یک وضعیت ناگوار پزشکی نیست، اما می تواند بر جسم و روان تأثیر منفی بگذارد. این اصطلاح معمولاً برای توصیف حالت خستگی کامل روحی و جسمی، ناشی از یک دوره استرس طولانی مدت یا مشارکت بیش از حد در محل کار استفاده می شود. علائم فرسودگی شغلی شامل بسیاری از علائم معمولی استرس مانند سردرد و از دست دادن اشتها است. در حالی که استرس اغلب منجر به بیماری های جسمی می شود، فرسودگی شغلی باعث آسیب های روانی بیشتری می شود. علائم معمول فرسودگی شغلی عبارتند از:

فاصله از همکاران

احساس بی حسی یا بیگانگی

فرسودگی احساسی

کمبود انرژی فیزیکی

عدم تمرکز

رهایی از فرسودگی شغلی

چگونه از فرسودگی شغلی جلوگیری کنیم؟

اگر آثار فرسودگی روانی را احساس می کنید، در اینجا چند روش برای بازیابی انرژی و انگیزه آورده شده است.

ساعات کار خود را مشخص کنید

وقتی به نظر می رسد که در تمام ساعات روز مشغول به کار هستید، سعی کنید برنامه ای برای استراحت خود تنظیم کنید. اگر شما کارآفرین یا مدیر هستید، ممکن است مدیریت زمان برایتان کار دشواری باشد، اما تعیین آغاز و پایان روز کاری، تعادل بهتری بین کار و زندگی را برایتان به ارمغان می آورد.

استراحت های برنامه ریزی شده، داشته باشید

همانطور که جلسات مهم و تماس های تلفنی را در دفترچه کاری خود یادداشت می کنید، زمان استراحت را نیز تعیین کنید. با برنامه ریزی زمان های استراحت خود، وسوسه ی بررسی ایمیل ها یا انجام سایر امور را در این مدت از خود دور کنید. برای پیاده روی 15 دقیقه ای در هوای تازه، بیرون بروید یا در یک جلسه یوگا شرکت کنید تا با علائم فرسودگی ناشی از استرس مبارزه کنید.

انرژی تازه ای به خودتان بدهید

فرسودگی شغلی می تواند به شما این احساس را بدهد که هر روز با روز قبل یکسان است. با دعوت از یک شریک یا دوست تجاری با انگیزه و خوش مشرب، انرژی و انگیزه را به خود برگردانید. گاهی اوقات برای به دست آوردن انگیزه تازه، بهتر است ایده های دیگران را بپذیرید.

عوامل استرس زای محل کار را شناسایی کنید

آیا کارهای خاصی وجود دارند که هر هفته آن ها را به تعویق می اندازید؟ آیا افراد خاصی هستند که با آن ها تماس گرفته نشده؟ شناسایی علل استرس به شما کمک می کند تا راه های جدیدی برای غلبه بر آن ها پیدا کنید. در این مرحله بهتر است با کمک یک مشاور کسب و کار، عوامل مشکل ساز را شناسایی و عارضه یابی کنید.

حل مشکل فرسودگی شغلی

به اهداف توجه کنید

راه دیگر برای تغییر یکنواختی این است که به اهداف بزرگ تر فکر کنید. اهداف بزرگتری که تیم شما در تلاش برای کسب آن ها است، چیست؟ ارزیابی کنید آیا کاری که اکنون انجام می دهید واقعاً ضروری است یا می توانید فرآیند جدیدتر و خلاقانه تری را در دستور کار قرار دهید. اجرای بوم کسب و کار در روند تعیین ارزش ها و اهداف، توسط محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، کمک شایانی به ارزیابی و اصلاح  استراتژی های فعلی سازمان شما می کند.

وظایفتان را به ترتیب اولویت انجام دهید

نوشتن فهرست کارهای روزانه می تواند یک عمل رضایت بخش باشد، زیرا باعث می شود آن کارها را انجام دهید و احساس موفقیت کنید. با مهم ترین موارد شروع کنید و برای جلوگیری از استرس، هر کار را به اقدامک های قابل کنترل تقسیم کنید.

از تفویض اختیار نترسید

راه دیگر برای تسهیل روند انجام وظایف، تفویض اختیار است. اگر وظایف خاصی وجود دارند که انجام آن ها به تنهایی برای شما دشوار یا زمان بر است، از کارمندان بخواهید به شما کمک کنند. صاحبان مشاغل، اغلب تصور می کنند که باید بر همه جنبه های کسب و کار خود نظارت داشته باشند، اما بهتر است بپذیرند که برون سپاری، نشانه ضعف نیست. تفویض اختیار از عناصر اصلی مهارت های مدیریت در بیزینس کوچینگ به شمار می رود.

فضای کاری خود را سازمان دهی کنید

یک میز شلوغ با پرونده های نامنظم و اطلاعات ناقص و گم شده، موجب فرسودگی شغلی کارمندان می شود. با ساده سازی فرآیندها از طریق نرم افزار های کاربردی و سیستم بایگانی می توانید از گرفتار شدن در منجلاب بی نظمی جلوگیری کنید.

پیشنهاداتی که به اهداف شما کمک نمی کنند را رد کنید

یک اشتباه رایج که استارت آپ ها مرتکب می شوند این است که به هر درخواستی

پاسخ مثبت می دهند و پروژه هایی که با ارزش های آن ها همخوانی ندارند را به مرحله ی اجرا در می آورند. پروژه هایی که واقعاً ارزش هزینه و استرس را ندارند.

بنابراین، باید تمامی جوانب کسب و کار را بسنجید و از افراد متخصص درخواست کنید تا شما را در این راه راهنمایی کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سایر عوامل نابود کننده ی کسب و کار و راهکارهای مقابله با آن ها، با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید