اهمیت سیستم سازی در کسب و کارهای کوچک

اینکه مدیریت کسب و کار خود را بر عهده بگیرید، نباید به این معنا باشد که همه ی انرژی و تمرکز خود را فدای کسب و کارتان کنید.

یک راهکار هوشمندانه وجود دارد و آن به کار گیری سیستم سازی در کسب و کارهای کوچک است.

در این مقاله ی آموزشی بیزینس کوچینگ، به بررسی دلایل و مزایای سیستم سازی در کسب و کارهای کوچک می پردازیم.

تعادل در زندگی و کسب و کار، از الزامات موجود در دنیای بیزینس کوچینگ است که در ادامه، دلایل آن را بازگو می کنیم. این کار، آرامش و انرژی را به روند زندگی شما بر می گرداند.

اگر کارمندان شما از اهمیت حضور بیزینس کوچینگ مطلع نباشند، مسئولیت پذیری آن ها کاهش می یابد، که به نوبه ی خود مانع ایجاد انگیزه و افزایش بهره وری آن ها نیز می شود.

همچنین، وقتی تیم شما نتواند کارها را بدون حضورتان انجام دهد، سیر صعودی کسب و کار افت می کند، زیرا شما دیگر زمان لازم برای پیاده سازی ایده های جدید را ندارید.

در اینجا یک سوال مهم به وجود می آید و آن، این است که آیا زمانی که از محل کسب و کار خود دور بمانید، کارمندان قادر هستند به ادامه فعالیت خود مانند قبل بپردازند؟

ایجاد یک تجارت سیستماتیک برای کسب و کارهای کوچک

کسب و کار شما باید وسیله ای باشد که از سبک زندگی شما پشتیبانی کند و به شما آزادی بیشتری بدهد، نه محدودیت بیشتر.

حال، اگر می خواهید کسب و کارتان به خوبی در حال اجرا باشد، در حالی که در محل کار خود نیستید، باید پیشرو در رشد باشید.

این یک حقیقت تلخ است که اکثر کارآفرینان به دلیل نداشتن مهارت های تجاری که مانع از رشد و توسعه تجارت می شوند، شکست می خورند. طی تحقیقات زیادی ثابت شده است که اکثر مشاغل ظرف 5 سال با شکست مواجه می شوند.

ایجاد زیرساختی که در آن اعضای تیم بدون حضور مدیر نیز به فعالیت خود ادامه دهند، ضروری است تا مدیر بتواند در حوزه های مربوط به توسعه کسب و کار تمرکز کافی داشته باشد، که با استفاده از توصیه های محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، می توانید خطرات درون سازمانی خود را به حداقل خود برسانید.

بنابراین چگونه می توانید یک زیرساخت مقیاس پذیر، ایجاد و پشتیبانی کنید؟

شروع به یادداشت کردن مواردی که اشتباهات زیادی در آن ها رخ می دهند، کنید. به عنوان مثال، وقتی مشتری اعتراض می کند، بدانید چه اتفاقی افتاده و فرآیند رفع آن را آغاز کنید. برای هر مشکلی که ظاهر می شود، به راهکار هایی  که می توان از تکرار آن جلوگیری کرد، فکر کنید.

توجه کنید که چه چیزهایی خوب پیش می روند؟ دلایل اینکه چرا این موارد خاص به خوبی پیش می روند را بیابید تا بتوانید این روند را در سایر زمینه های کسب و کار خود تکرار کنید.

در انتخاب کارمندان مناسب وقت بگذارید و گزینش افرادی که از درک و اهمیت بیشتری نسبت به سیستم سازی برخوردار هستند، را در اولویت قرار دهید.

اعضای جدید تیم را از همان ابتدا آموزش دهید. دیدگاه و اهداف خود را با آن ها به اشتراک بگذارید، آموزش های اعضای تیم یا کارمندان را در اولویت قرار دهید، تا بتوانند به موقعیت های مورد نظر خود نزدیک شوند.

وسایل مورد نیاز را در اختیار تیم خود قرار دهید. منابع کافی را برای ادامه کار و تصمیم گیری های مناسب در اختیار آن ها قرار دهید و سپس افراد را تشویق کنید تا به تنهایی شرایط را مدیریت کنند.

به تمام وظایفی که اکنون انجام می دهید، نگاهی جدی داشته باشید و اهداف خود را با واگذار کردن وظایف و تفویض اختیارات، به اقدامک های قابل انجام تقسیم کنید. مسئولیت های شما باید بر تعیین چشم انداز و اهداف تجاری، متمرکز باشند.

بررسی کنید که چگونه کارمندانتان بدون شما، به ادامه ی کارها می پردازند؟ با گذشت زمان، دوره های غیبت خود را طولانی تر کنید تا مطمئن شوید که در صورت در دسترس نبودنتان، مسائل مانند قبل حل می شوند.

سیستم سازی در کسب و کارهای کوچک

پیاده سازی سیستم های بازاریابی

یک سیستم بازاریابی و ارتباط با مشتری داشته باشید که به طور مداوم اطلاعات جدید از مشتریان و فرصت های فروش را به ارمغان بیاورد. داشتن این سیستم های مورد اعتماد به شما این اطمینان را می دهد که فروش خدمات یا محصولاتتان نیز در صورت عدم حضور شما متوقف نمی شود.

3 دلیل برای سیستم سازی کسب و کار

برای یک کسب و کار رو به رشد، سیستم سازی بسیار مهم است.

اگر می خواهید خود را از انجام همه کارهای بیهوده و بی ارزش رها کنید، باید سیستم سازی را شروع کنید.

1- سازماندهی

سیستم سازی کسب و کار، به شما یک برنامه ی جامع می دهد. بنابراین تیم شما دیگر مجبور نخواهد شد که نحوه ی انجام تمام کارها را تجزیه و تحلیل کند.

از طریق سیستم سازی در کسب و کارهای کوچک مطمئن خواهید شد که یک روش استاندارد برای انجام کارها وجود دارد.

2- تفویض اختیار

به بیان ساده، اگر در انجام کارها دچار مشکل شده اید، نمی توانید کسب و کار خود را گسترش دهید. در بسیاری از مواقع، صاحبان مشاغل تمایل ندارند کار های خود را به دیگران واگذار کنند و می خواهند تا حد امکان خودشان آن ها را انجام دهند.

اگرچه این ممکن است در کوتاه مدت کمی قابل تحمل باشد، اما در بلند مدت هزینه های زیادی برای شما به همراه دارد. این، به این دلیل است که آن ها ارزش کار خود را نمی دانند و انرژی و تمرکز خود را برای امور کم اهمیت صرف می کنند.

3- هزینه ها

یکی از مهم ترین اقداماتی که هر صاحبین کسب و کارها برای سیستم سازی کسب و کارهای کوچک باید انجام دهد، کاهش هزینه های تولید و مدیریت منابع موجود است. ممکن است این مرحله، به نظر پیش افتاده و بدیهی به نظر برسد، اما اکثر صاحبین کسب و کارهای کوچک آن را نادیده می گیرند.

با حذف فرآیند های تکراری، قادر خواهید بود هزینه های غیر ضروری سازمان را به حداقل برسانید.

در نهایت، با توجه به مزایای سیستماتیک کردن کسب و کار و انجام فرآیند های بالا، کارها به طور کارآمدتر و نتیجه بخش تری انجام می شوند.

اگر صاحب کسب و کار هستید و به امور مربوط به افزایش مهارت های مدیریت و برنامه ریزی علاقمندید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید