استراتژی قیمت‌گذاری در صنعت مبلمان

نحوه قیمت‌گذاری در صنعت مبلمان

در رابطه با هر تجارتی و بازار رقابتی تاکتیک قیمت‌گذاری از اصول اولیه تجارت محسوب خواهد شد. برای آن که بتوانید در هر کسب و کاری موفقیت کسب کنید بایستی از این تکنیک استفاده نمایید.

در این مطلب قصد داریم در ارتباط با استراتژی قیمت‌گذاری در صنعت مبلمان و روش‌های آن با شما صحبت کنیم تا بتوانید تاثیر این استراتژی را در فروش خود مشاهده نمایید.

شما می‌توانید با استفاده از مقالات آموزشی نوشته شده در زمینه مبلمان از طریق محمدرضا سلطانی اولین بیزنس کوچ تخصصی، از استراتژی‌های دیگری نیز بهره مند شوید.

نحوه قیمت‌گذاری مبلمان

1) نظر مشتری

با توجه به نظر و انتخاب مشتری، مبلمان تولیدی خود را قیمت‌گذاری نهایی کنید که روش کاملا متداول در ایران است. در ابتدا قیمت پایینی در نظر بگیرید و بعد متناسب با نظرات مشتریان خود قیمت مبل و محصولات مربوط به این صنعت تولید شده در تولیدی خود را افزایش دهید.

2) ارزیابی میزان هزینه پرداختی مشتری

در میان مشتریان خود یک نظرسنجی برگزار کنید، با توجه به نظرات آن‌ها قیمت مناسبی برای مبلمان ارائه شده از سوی خود در نظر بگیرید.

3) تعیین قیمت‌گذاری از سوی تولید‌کننده مبل

اگر شما به عنوان یک تولید‌کننده در نظر دارید برای مبلمان تولید شده شرکت خود قیمت تعیین کنید باید هزینه‌ای که برای ساخت و تولید مبل؛ تبلیغات و در آخر میزان سودی را که مد نظر دارید را در قیمت‌گذاری مبلمان لحاظ کنید. با توجه با این شرایط قیمت نهایی خیلی بالا خواهد بود و مشتریان شما برای خرید ترغیب نخواهند شد.

نقش تولید کننده در قیمت‌گذاری مبلمان

حال با توجه به مسائل اشاره شده، بهترین تاکتیک قیمت‌گذاری در صنعت مبلمان ترکیبی از سه عامل بالا خواهد بود و هیچ یک از این عوامل به تنهایی موثر نخواهد بود. با این شرایط یک قیمت مناسب برای مبلمان خود در نظر خواهید گرفت که مشتری راضی باشد و هم شما به سودی از تولید مبلمان و فروش آن دست پیدا خواهید کرد.

انواع عوامل موثر در تعیین قیمت صنعت مبلمان

برای تصمیم گرفتن در زمان قیمت گذاشتن بر محصول مبلمان کارگاه تولیدی، باید دو عامل موثر در استراتژی قیمت‌گذاری را در نظر بگیرید.

الف) عوامل داخلی

هدف‌های بازار‌یابی، هزینه و ملاحظات کارگاه تولیدی و خط مشی ترکیب عناصر بازاریابی در عوامل داخلی بر تعیین قیمت محصول تولیدی موثر خواهند بود.

با توجه به هدفی که کارگاه تولید مبلمان شروع به کار در عرصه تولید و فروش مبلمان کرده است، نوع محصول تولیدی از سوی تولید‌کننده مبل و بازاری که در آن تولید‌کننده مبلمان مبادرت به فروش محصول خود می‌پردازد، می‌توانید قیمت‌گذاری محصول را با هدف‌ها و عناصر بازاریابی ترکیب کنید و قیمت نهایی را مشخص کنید.

در کنار تمام این موارد باید هزینه‌های که کارگاه تولید شما برای تولید مبلمان انجام داده است را نیز در نظر بگیرید.

ب) عوامل خارجی

در بازار فروش مبلمان عواملی خارجی موثر در قیمت‌گذاری مبلمان شامل شرایط رقبا، بازار و کالا تولیدی و در مرحله آخر قیمتی است که رقبا تعیین می‌کنند، بسیار موثر خواهند بود.

تقاضای خرید مبلمان در بازارخرید و فروش مبل

در تعیین قیمت نهایی برای محصول تولید شده خود باید به بازار خرید و فروش مبلمان توجه داشته باشید. مبلمان را با توجه به نیاز مشتری تولید می‌کنید، این امر نیز در تعیین قیمت بیش‌تر موثر خواهد بود. وقتی مبلمان تولید شما از نوع مبلمان سلطنتی با مواد اولیه مرغوب و باکیفیت باشد، قیمت پایینی نمی‌توانید برای آن در نظر بگیرید.

شرایط بازار رقابت

در بازار رقابت خرید و فروش مبلمان به چند شرط باید توجه داشته باشید. در شرایط رقابت کامل، تولید‌کننده مبل قیمتی بیش از میزان عرف در بازار نمی‌تواند بر محصول خود تعیین کند و در امر قیمت‌گذاری همسو با بازار پیش خواهد رفت.

در بازار انحصاری تعداد فروشندگان مبلمان در رابطه با تولید یک محصول خاص مبل زیاد است و هر کدام می‌توانند قیمت خاصی برای محصول فروشی خود قیمت تعیین کنند.در بازار انحصاری چند قطبی تعداد فروشندگان کم و هر شخصی به این بخش از بازار فروش مبل نمی‌تواند وارد شود.

در نتیجه چند برند معروف در تعیین قیمت‌گذاری نقش دارند و همسو با هم پیش خواهند رفت. در بازار انحصار کامل هم تولید‌کننده مبل فقط یک نفر است و او به عنوان تعیین کننده قیمت نهایی نقش دارد.

قیمت تعیین شده از سوی رقیب در صنعت مبلمان

تولیدکننده رقیب برای جذب مشتری و با ارائه محصول باکیفیت‌تر اقدام به تعیین قیمت خواهد کرد. شما به عنوان یک تولید‌کننده و فروشنده در عرصه و حوزه صنعت مبل باید حواس‌تان به رقیبان باشد.

انواع استراتژی قیمت‌گذاری مبلمان

در زمان تعیین قیمت برای محصول تولید کارگاه تولیدی مبلمان خود باید به چهار استراتژی دقت کنید. این چهار استراتژی موثر در زمان مشخص کردن نهایی قیمت عبارتند از:

1) تعیین قیمت بالا

این استراتژی زمانی موثر خواهد بود که اول کالا تولیدی منحصر به فرد باشد و دوم نیاز جامعه به این نوع از مبلمان زیاد بوده و مشابه آن نیز در بازار وجود نداشته باشد که این استراتژی بیش‌تر برای مبلمان لوکس موثر خواهد بود.

2) تعیین قیمت نفوذی

ابتدا قیمت مبلمان خود را پایین در نظر بگیرید، بعد با توجه به استقبال و نیاز مشتری قیمت مبلمان خود را افزایش دهید که در ایران این امر رواج بالایی دارد.

3) تعیین قیمت اقتصادی

در این نوع از استراتژی، تولید‌کننده مبل از مواد اولیه ارزان در تولید مبل استفاده خواهد، در نتیجه قیمت تمام شده برای او کاهش یافته، میزان سود کمی هم برای خود در نظر گرفته و از سوی دیگر نیاز مشتری نیز رفع خواهد کرد.

4) تعیین قیمت زیاد

در این روش تعیین قیمت، قیمت بالا است. بعد استقبال مردم از نوع مبل تولیدی و ورود رقبا جهت تولید، تولید‌کننده اولیه چاره‌ای جز پایین آوردن قیمت ندارد.

انواع استراتژی قیمت‌گذاری در صنعت مبلمان

در رابطه با تعیین قیمت و استراتژی‌هایی که در زمان فروش مبلمان تولیدی خود در نظر می‌گیرید توجه به این نکته ضروری است که به دلایلی از جمله عدم استقبال از سوی مشتری و یا قبول نکردن بازار فروش؛ قیمت تعیین شده برای کالا تولیدی خود را کم نکنید.

در این روش، شما ارزش محصول تولید شده خود را در نزد مشتری کاهش داده و او دیگر برای خرید ترغیب نخواهد شد. هزینه‌های تولید مبلمان را کاهش دهید تا جایی که از کیفیت آن کاسته نشود و از سوی دیگر تخفیف‌های مناسبتی در نظر بگیرید، با این راه حل هم ارزش مبلمان تولید خود را حفظ کرده‌اید و هم مشتری برای خرید بیش‌تر ترعیب خواهد شد.

برقراری ارتباط با محمدرضا سلطانی اولین بیزنس کوچ تخصصی می‌تواند راهنمای خوبی برای شما در کسب موفقیت از طریق استراتژی قیمت‌گذاری در مجموعه مبلمان باشد.

دیدگاهتان را بنویسید