ایجاد انگیزه در پرسنل

عوامل موثر بر ایجاد انگیزه در پرسنل

برخی از کارفرمایان معتقد هستند که تنها راه ایجاد انگیزه در بین پرسنل، پاداش‌های نقدی است و غیر از این راه، مسیر دیگر برای این که کارمندان تلاش و وفاداری خود را به کارفرما نشان دهند وجود ندارد.

پول نقش مهم و اساسی در زندگی دارد، اما تمام زندگی انسان پول نیست و نخواهد بود. کارمندان از کارفرما حس قدر دانی را طلب خواهند کرد و نقش مدیران در ایجاد انگیزه کارکنان بسیار مهم خواهد بود. برای ایجاد این حس چند راه ساده اما مطمئن را به شما در ادامه مقاله بیزینس کوچینگ ارائه خواهیم داد.

ایجاد حس ترغیب به کار در پرسنل

1) شایسته سالاری

زمانی که مطمئن باشید کارکنان شرکت شما در یک موقعیت شغلی مناسب قرار دارند، باعث ایجاد انگیزه در وجود آن‌ها خواهید شد. در موقعیت‌های حساس مدیریتی افراد را منصوب کنید که مهارت بالایی برای انجام کار را دارند.

2) احساس نیاز و قدردانی

برای ایجاد انگیزه از هر فرصتی بهره ببرید تا به کارمندان خود بگویید که شرکت و مدیریت به وجود شما نیاز‌مند است و قدردان زحمات آن‌ها خواهید بود.

3) کمک به کارمند

با رفتار و صحبت‌، استرس ناشی از کار را از وجود کارمندان خود پاک کنید. برای این که آن‌ها را در کار بهتر و بیش‌تر ترغیب کنید، به دنبال راه های ساده و البته خاص باشید. فضای دوستانه و صمیمی ایجاد کنید تا راحت با شما به عنوان مدیر صحبت کنند.

4) ارائه ابزارآلات لازم

زمانی که پروژه‌ای را برای کار قبول و آن را در اختیار کارکنان خود قرار می‌دهید؛ ابزارآلات لازم و همین طور آموزش لازم برای کار با آن ابزار را به آن‌ها یاد بدهید. این حس که کارکنان شما همه چیز را می‌دانند، تفکر بسیار غلطی است.

5) روحیه دادن به کارمندان

به کارکنان خود مرتبا اعلام کنید که هدف شرکت شما چیست و نقش کارکنان در راه رسیدن به آن هدف چه می‌باشد، نقش مدیران در ایجاد انگیزه کارکنان در این بخش بسیار مهم خواهد بود.

6) بیان انتظارات از کارکنان

برای ایجاد انگیزه در میان کارکنان خود، به طور منظم با آن‌ها جلسه داشته باشید و به بیان این که چه عملکردی را از آن‌ها طلب می‌کنید؛ بپردازید. این عمل را فقط در زمان استخدام به آن‌ها بیان نکنید. شخصی که نداند نقش او در راه رسیدن به هدف شرکت چیست، چگونه برای رسیدن به آن به شما و شرکت کمک کند؟

بیان انتظارات از کارکنان در ایجاد انگیزه برای آن ها

با مراجعه به مقالات آموزشی محمدرضا سلطانی بیزنس کوچ حرفه ای، می‌توانید ایده‌های فروش بیش‌تر را فرا بگیرید.

7) داشتن ارتباط به شکل‌های مختلف

با توجه به افزایش رسانه‌های اجتماعی و گسترش اینترنت، با کارکنان خود در ارتباط باشید و نکات لازم و آموزش‌های ضروری را به آن‌ها گوش زد کنید. علاوه بر این راه، از طریق دیدار حضوری در میان کارکنان خود ایجاد انگیزه کنید.

8) انجام کار خوب کارمند و تشکر مدیر

شما افرادی را به عنوان کارمند استخدام کرده‌اید و توقع انجام کار درست را از او دارید. اما با بیان این جمله که کار شما عالی است، در دل آن‌ها ایجاد انگیزه کنید. نقش مدیران در ترغیب کارکنان طی این زمان، خود را نمایان خواهد کرد.

9) رفتار محترمانه

اگر شخصی از شغل خود و موقعیت آن راضی باشد، بیش‌تر در آن کار دوام خواهد آورد. پس با انجام رفتار محترمانه با کارمندان خود به عنوان مدیر، در حفظ کارمند کوشا تلاش کنید.

10) ایجاد حس استقلال

از عوامل ایجاد انگیزه در کارکنان، ایجاد حس مستقل بودن خواهد بود. به کارمندان خود بگویید که چه نقشی و چه انتظاری از آن‌ها برای هر چه بهتر انجام دادن کار دارید. بعد آن‌ها راه آزاد و مستقل بگذارید تا به ایفای نقش خود در شرکت بپردازند.

این که دائم از کارمندان خود بخواهید تا گزارش روزانه از عملکرد خود به شما بدهند، فقط باعث حس دلزدگی در آن‌ها خواهید شد.

پیشنهاد میکنم بخوانید : ۱۲ ویژگی برتر یک مدیر عالی

11) ساعت کاری انعطاف‌پذیر

نقش مدیران در ایجاد انگیزه کارکنان در این زمان به درستی خود را نشان خواهد داد. اگر به کارمند خود اطمینان دارید که از پس انجام کار به درستی برخواهد آمد، پس این اجازه را به او دهید که ساعات کاری را خودش مشخص کند. برخی افراد با دور کاری و انجام کار از منزل، کارایی بیش‌تری از خود نشان می‌دهند.

12) ارزشمند بودن وقت کارمندان در نزد مدیر

اگر این حس را به کارمند خود القا کنید که وقت او برای شما به عنوان مدیر هیچ ارزشی ندارد، او بعد از مدتی حس خستگی و فرار از کار خواهد داشت.

ایجاد انگیزه در پرسنل از طریق بها دادن به زمان آن ها

اگر تقاضای جلسه کنید و بعد خود ساعت آن را تغییر دهید و این گونه به او نشان دهید که برای شما هیچ ارزشی ندارد، مطمئن باشید که کارمند خود را به زودی از دست خواهید داد. برای او احترام قائل شوید تا همین حس را نسبت به شما داشته باشد.

13) کار، همه چیز نیست

بهره وری و راندمان کار بسیار مهم است، اما یک فضا کاری متشنج و ناخوشایند با این تصور که فقط به دنبال بالا بردن راندمان باشید؛ ایجاد خواهد شد. برای ایجاد حس تعلق خاطر نسبت به محیط و فضا کار، با کارکنان خود ارتباط برقرار کنید و به آن‌ها نشان دهید که فقط به دنبال تجارت و سود نیستید.

14) محیط اداری شاد

از عوامل ایجاد انگیزه در کارکنان، ایجاد یک محیط اداری شاد است. از این طریق بر روحیه و اخلاق کاری آن‌ها تاثیر مثبت بگذارید و نهایتا باعث ایجاد محصولات تولیدی با کیفیت و و فروش آن‌ها شوید.

15) ایجاد حس اعتماد به نفس در کارکنان

اگر کارمند شما این احساس را داشته باشد که در صورت بروز خطا، شما به عنوان مدیر پشتیبان او خواهید بود؛ مطمئن باشید که آن‌ها با کمال میل کار خود را انجام می‌دهند.

16) به کارمند خود بگویید که با دیگران متفاوت است

اگر عملکرد کارمند شما سبب موفقیت و رضایت مشتریان شرکت شد، به او بگویید و از او قدردانی و تشکر کنید. برای کارمند شما هیچ چیز بالاتر از این حس نخواهد بود که او باعث یک تغییر مثبت در شرکت شده است.

17) سرمایه‌گذاری

بر روی کارمندان خود سرمایه‌گذاری کنید و به آن‌ها اجازه دهید تا رشد کنند. با این کار باعث بالارفتن بهره وری و راندمان شرکت خود خواهید شد.

18) پرداخت هزینه‌های درمانی

برای کارکنان خود یک بیمه درمانی مناسب در نظر بگیرید تا آن‌ها و خانواده‌هایشان را تحت پوشش قرار دهید که با این کار سبب افزایش روحیه و آرامش ذهنی کارمند خود خواهید شد. برای بهتر شدن فروش و ترغیب پرسنل به انجام کار، می‌توانید از طریق برقراری ارتباط با محمدرضا سلطانی بیزنس کوچ حرفه ای راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید