مشکلات تولیدی‌های مبلمان

صنعت مبلمان در ایران از جمله صنایع گسترده‌ای در ایران بوده که از امکانات بالقوه‌ای برخوردار می‌باشد که گستردگی این صنعت با آغاز از منبع‌های طبیعی و جنگلداری، امتداد در کارخانه‌های بزرگی نظیر تخته لایه، روکش و با فعالیت در صنعت مبلمان خاتمه یافته است و در این مطلب قصد داریم مشکلات تولیدی‌های مبلمان را بررسی کنیم.

اهمیت بالا صنعت مبلمان به دلیل کاربرد گسترده آن نه تنها به عنوان کالایی لوکس، بلکه به عنوان کالایی ضرورری برای تمام افراد به گونه‌ای است که با ایجاد مشکلات تولیدی‌های مبلمان در طیفی وسیع‌تر همراه است.

بررسی مشکلات موجود در تولید مبلمان

علیرغم فعالیت افراد در این زمینه، وجود دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی بابت مشکلات تولیدی‌های مبلمان به دلایل مختلفی طبیعی بوده که بزرگ‌ترین چالش پیش رو در این زمینه، شرایط بد اقتصادی بوده است و مشکلات در زمینه صنایع مبلمان در دو دسته معضلات داخلی و مشکلات ایجاد شده به دلیل تحریم‌های بین‌الملل اتفاق می‌افتد.

الف) تولید مبل و مشکلات داخلی موجود

اثرات منفی تولید مبل در کارگاه مبل‌سازی به دلیل مشکلات داخلی‌ای نظیر ارز‌ها، سختی تامین مواد اولیه، گمرکی کالا‌ها، کمبود چوب، کم بودن میزان نیرو کارآمد و.. اتفاق می‌افتد.

1) ارز‌ها و مشکلات ناشی از آن

در صنایع مبلمان که وابسته به واردات بوده، عدم در نظر‌گیری ارز‌ها به اندازه کافی، ویژه و بروز تغییر در سیاست‌های ارزی سبب ایجاد مشکلاتی شده است که با تاثیرات نامطلوب بر فعالیت تولیدی‌های مبلمان و تحت تاثیر قرار دادن میزان اشتغال در آن‌ها، سبب سوق دادن شرکت‌های فعال به سمت ورشکستگی می‌گردد.

2) مواد مورد نیاز اولیه و تامین آن

افزایش قیمت و کمبود در مواد اولیه، افراد زیادی را در حوزه صنعت مبلمان در ایران نگران کرده است که متاسفانه خیلی از صاحبین کسب و کار‌ها در این زمینه تولید مبل با کیفیت پایین‌تر را جایگزین ساخت بهترین مبلمان منزل در کارگاه مبل‌سازی خود کرده‌اند.

3) گمرکی و ترخیص کالا

یکی از دلایل عدم ترخیص و باقی ماندن کالا‌های وارد شده، پرداخت مبلغ تفاوت میان نرخ ارز و عدم انتقال ارز به فروشندگان خارج از ایران بوده است که عامل آن؛ عدم تحویل اسناد بوده و تعدد در بخشنامه‌ها سبب عدم مشخص شدن تکلیف این موضوع شده است.

گمرکی و ترخیص کالا یکی از مشکلات تولیدی‌های مبلمان

همچنین مشکلات مختلفی در زمینه گمرکات کالا‌ها توانسته با بروز مشکلاتی در بخش واردات همراه باشد که مشکلات موجود در ارائه ضمانت بانکی، کاهش زمان رسیدگی به اختلافات در این زمینه و.. جزء این موارد می‌باشد.

همچنین یکی از مشکلات تولیدی‌های مبلمان در زمینه گمرکی؛ بخش صادرات آن بوده است که افزایش میزان مبالغ پایه صادرات، نهایتا با عدم وجود تولید‌کننده ایرانی در دور رقابت‌های بین‌المللی همراه خواهد بود و امروزه انجام فعالیت در زمینه صادرات با کسب سود، غیر ممکن است.

ممنوعیت ثبت سفارش و ورود برخی مواد اولیه صنعت مبلمان در ایران، در کنار عدم وجود بستری لازم جهت تهیه و تولید آن در کشور؛ سبب تشدید مشکلات تولیدی‌های مبلمان شده است و منجر به ایجاد چالش‌هایی جدید در چرخه صنعت شده است.

4) دو نوع مالیات بر عملکرد و ارزش افزوده

فقر اطلاعاتی و عدم کارشناسی‌های صحیح در حوزه مالیاتی سبب جریمه سنگین صاحبین کسب و کار در زمینه صنعت مبلمان در ایران گردیده است که به عنوان مالیات بر عملکرد تلقی می‌گردد.

از جمله مشکلات تولیدی‌های مبلمان می‌توان به اثری که مالیات بر ارزش افزوده تمام شده بر قیمت محصول دارد اشاره کرد که مشکل اصلی در این زمینه، زمان و نحوه پرداخت این مالیات بوده است زیرا در صنایع مبلمان با وجود پرداخت مبالغ به صورت غیر نقدی و پرداخت اقساط ماهیانه، تسویه مالیات بلافاصله بعد فروش و در زمان مقرر بایستی صورت گیرد.

5) تامین چوب و مشکلات موجود در این زمینه

مشکلات تولیدی‌های مبلمان از نظر تامین چوب مورد نظر در دو حیطه تامین چوب از داخل کشور و واردات آن قابل بررسی بوده که در داخل کشور؛ کمبود چوب مورد نیاز به دلیل کاهش میزان برداشت چوب‌های باغی به علت عدم زراعت چوبی که در اثر خشکسالی به وجود آمده، اتفاق افتاده است.

همچنین شرایط غیر کارشناسانه موجود در ارتباط با قرنطینه نباتی در کشور که سبب مختل‌سازی تامین چوب مورد نیاز شده، زمینه واردات چوب به صورت قاچاقی را تشدید نموده و با ورود آفات نباتی، آسیب به گیاهان کشور رخ خواهد داد.

ممنوعیت برداشت چوب از جنگل‌ها سبب شده، برداشت غیر حرفه‌ای و غیر تخصصی در این زمینه پیشرفت کرده و عدم کیفیت و استاندارد‌های لازم در چوب‌های حاصل که به بازار وارد شده‌اند؛ ضایعات تولید را افزایش داده و از کیفیت محصولات تولید شده می‌کاهد.

همچنین کم بودن میزان سرمایه در گردش، کاهش میزان فروش به دلیل کم بودن قدرت خرید مردم، نوع سنتی تولید مبلمان، وجود کم میزان نیروی متخصص و ماهر، وجود فرسودگی در ماشین آلات، استاندارد‌های لازم در تولید که رعایت نمی‌شوند و عدم شناخت بازار هدف به اندازه کافی و.. از موارد دیگر مشکلات تولیدی‌های مبلمان است که صاحبین کسب و کار‌ها در این زمینه با آن مواجه خواهند شد.

ب) مشکلات تولید مبلمان به دلیل تحریمات بین‌الملل

1) افزایش هزینه‌های حمل و نقل نسبت به گذشته که به دلیل تحریم‌هایی که بر کشتیرانی ایران اعمال گردیده است و عدم همکاری میان دیگر شرکت‌ها با ایران به منظور جا به جایی و ارسال مرسولات؛ اتفاق افتاده است.

2) بروز مشکلاتی در واردات مواد اولیه به ایران و کاهش شدید ظرفیت‌های انبار مواد اولیه که به دلیل عدم پذیرش اعتبارات اسنادی از سوی برخی تامین‌کنندگان خارجی این مواد اتفاق افتاده است.

3) نبود اعتماد میان شرکای تجاری خارجی در صنعت چوب و مبلمان، یکی دیگر از مشکلات تولیدی‌های مبلمان به دلیل تحریمات بوده که با توجه به شرایط ناپایدار ایران، سبب سخت‌گیری بیش‌تر در شرایط شده است؛ به گونه‌ای که امکان تولید محصول توسط شرکا خارجی تنها در صورت دریافت کامل مبلغ تعیین شده امکان‌پذیر است و همین سبب عدم گردش پول شده است.

تحریمات بین الملل و مشکلات تولیدی‌های مبلمان

4) طولانی شدن وصول نوع درآمد ارزی حاصل صادرات، یکی دیگر از مشکلات تولیدی‌های مبلمان بوده که به دلیل عدم پذیرش حساب‌های ارزی از سوی مشتریان و بانک‌های خارجی اتفاق افتاده است.

5) انتقال تکنولوژی و ماشین آلات نیز با مشکل مواجه شده است که عامل آن نبود همکاری میان شمار کثیری از شرکت‌های اروپایی و چین جهت انتقالات و مسدود شدن مراودات بانکی می‌باشد.

6) قطع همکاری میان شرکت‌های خارجی با واحد‌های تولیدی در ایران سبب یکی دیگر از مشکلات تولیدی‌های مبلمان شده است که عدم تامین قطعات، خدمات بعد فروش و سرویس ماشین آلات در این صنایع را به همراه دارد.

7) در آخر می‌توان به دو مورد از مشکلات تولیدی‌های مبلمان نظیر عدم تمایل به حضور در نمایشگاه‌های صنعت مبلمان در ایران از سوی شرکت‌هایی مطرح که در سطح بین‌المللی فعال هستند و عدم تمایل سرمایه‌گذاران خارجی به همکاری اشاره کرد.

همچنین جهت ارائه بهترین راه حل‌ها پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به مقالات آموزش محمدرضا سلطانی اولین بیزنس کوچ تخصصی یا از طریق ارتباط با ‌ایشان در ارتباط با توانمندی‌های خود جهت حل مشکلات تولیدی‌های مبلمان بیش‌تر اطلاعات کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید