کنترل کیفیت در مجموعههای مبلمان
گروه تولید مبلمان نیازهای مصرفکننده را شناسایی و براساس استانداردهای مشخص به تولید مبل اقدام خواهند کرد. نیاز مصرفکننده همیشه در حال تغییر بوده و با توجه به گسترش تکنولوژی و بازار رقابتی در زمان فروش محصولات، در نزد مشتری توقع تولید کالای مرغوب و باکیفیت را ایجاد خواهد کرد.
کنترل کیفیت از طریق ظاهر، ابعاد و کارایی مبلمان قابل تشخیص خواهد بود و نیاز خریدار و مصرفکننده، کیفیت در صنعت مبلمان را مشخص میکند. همچنین جهت شناسایی نیازهای مشتریان در صنعت مبلمان، مطالعه مقالات آموزشی محمدرضا سلطانی اولین بیزنس کوچ تخصصی که مرتبط با این زمینه هستند را پیشنهاد میکنیم.
بررسی ویژگیهای مبلمان با کیفیت
در کنترل کیفیت مبلمان همواره باید نکاتی را در نظر داشت. این مسائل در گروه تولید مبلمان و فروشگاهها باید مورد توجه قرار گیرد که عبارت است از:
1) مبلمان تولیدی انتظار مشتری را به درستی برآورده کند.
2) تولیدکنندگان تعریف مشخصی از نیاز و هدف خود برای تولید داشته باشند.
3) استانداردهای کاربردی را به درستی رعایت کرده باشد.
4) مبلمان تولیدی در کارگاه تولیدی کاملا مطابق با قانون و نیازهای جامعه باشد.
5) قیمت مناسب داشته باشد.
6) هزینه تولیدی در نظر گرفته برای تولید، سودآور باشد.
حرکت در مسیر کیفیت
کنترل کیفیت مبلمان به دلیل حساسیت به خرج دادن تولیدکنندگان و مصرفکنندگان نسبت به منشا چوب، از اهمیت بالایی برخوردار است. به خاطر این حساسیت صحیح، باعث شده که تولیدکنندگان از چوبهای مجاز برای تولید محصولات چوبی خود استفاده کنند و این امر خود ناخودآگاه در تولید باکیفیت مبلمان تاثیر مثبت گذاشته است.
انجمن نظارت بر جنگل به تولیدکننده در گروه تولید مبلمان اجازه داده است تا از چوب جنگلهای حارهای استفاده کنند. این انجمن براساس سیستم تحت مدیریت خود اجازه بریدن درختان را داده و الوار به دست آمده یک برچسب زیست محیطی با خود دارند که نشان از اجازه برای استفاده از سوی تولیدکنندگان خواهد بود.
این سیستم بیشتر در اروپا، آمریکا، ژاپن و برزیل فعال است. استانداردهای کنترل کیفیت مبلمان مربوط به تمامی تولیدکنندگان مبل و فروشندگان مبلمان به شکل خرد و کلان خواهد بود و نیازهای مخاطبان این صنعت را برآورده خواهد کرد.
مدیریت کنترل کیفیت
برای کنترل کیفیت مبلمان در سطح بینالمللی، استانداردهایی در نظر گرفته شده که بیشتر این استانداردها با مطالبی که در ادامه به آن اشاره میکنیم در ارتباط هستند.
الف) لزوم توجه به مواد اولیه
ب) لزوم توجه به سلامت و ایمنی
ج) لزوم توجه به مقاومت و دوام
د) لزوم توجه به حفاظت و چسب زنی یا به عبارت دیگر تیمار چوب
استانداردهای اروپایی در کنترل کیفیت مبلمان
در بخش خانگی صنعت مبلمان در اروپا، استانداردهای رسمی در زمان کنترل کیفیت وجود ندارد؛ اما با این وجود موارد زیر در مورد کیفیت مبلمان منتشر شده است:
- 2006: بررسی امکان اشتعال مبلمان با منبع سیگار دودزا
- 2006: قسمت دوم بررسی اشتعال مبلمان با منبع شعله کبریت
- 2005: تعیین ثبات مبلمان خانگی
- 2001: تعیین مقاومت و پایداری مبلمان خانگی
هدف اصلی در تعیین این استاندارها، همسانسازی استانداردهای لازم برای مبلمان در کل اروپا است. استانداردها برای کنترل کیفیت تبدیل به یک اساس در تجارت بینالمللی شده است.
در اروپا بیشتر تولیدکنندگان مبل براساس استانداردهای مبلمان توسط انجمن حفاظت از جنگلها و اتحادیه اروپا وضع شده، عمل میکنند. هدف از تهیه استانداردهای اروپایی برای مبلمان، تمرکز بر روی لغات تخصصی، گزینههای ایمنی، سلامت، روشهای آزمون و البته هماهنگی در ابعاد مبلمان خواهد بود.
مدیریت کنترل کیفیت در فرآیند تولید مبلمان
اصلیترین مشکل یک گروه تولید مبلمان، ساخت یک محصول با کیفیت عالی و با ثبات که مورد تایید استانداردها بوده و با برخورداری از قیمت مناسب، در بازار قابل رقابت است. مدیریت فروشگاه و کارگاه تولیدی بایستی به منظور کنترل کیفیت، برنامهریزی درست بر اساس یک طرح خوب انجام دهد.
مدیریت علاوه بر آگاهی از روشهای کنترل کیفیت، باید درک و آگاهی کاملی از مواد اولیه، تکنولوژیهای مورد استفاده در فرآیند تولید و مفهوم تصمیمات مدیریتی داشته باشد.
اینکه مدیریت تصمیم بگیرد محصول باکیفیتی تولید کند، تنها مربوط به طرح و در ادامه تولید محصول نخواهد بود و این یک کار سازمانی است که هماهنگی تمامی بخشها را طلب میکند. زمانی یک مبلمان باکیفیت تولید خواهد شد که تمامی موارد زیر به درستی رعایت شوند:
1) شناسایی نیاز اصلی مخاطب
2) تولید محصول باکیفیت براساس نیاز
3) سامان دهی فرایند تولید
4) طراحی یک برنامه برای تولید مبلمان باکیفیت
5) خرید مواد اولیه عالی و بررسی آنها
6) ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان
7) کنترل کیفیت و معایب آن در تولید مبلمان
در مورد تولید مبل دو عیب بزرگ باعث تولید مبل بیکیفیت خواهند شد که عبارت است از:
الف) کیفیت مواد اولیه مصرفی
وجود هر گونه نقص در مواد اولیه؛ در ادامه باعث تولید مبلمان در سطح کیفی پایینی خواهد شد و برطرف سازی عیوب مواد اولیه تقریبا غیر ممکن و مشکل است. یکی از این عیبها، هجوم حشرات است که با سنباده کشیدن قبل از تبدیل به مبل، تا حد خیلی زیادی قابل رفع خواهد بود.
ب) فرآیند تولید
در زمان ساخت، قسمت یا قسمتهای متعددی از مواد اولیه ممکن است دچار عیب باشد که در نهایت این تغییرات اگر زیاد باشند، در کیفیت مبل تاثیر خواهند گذاشت.
ایجاد چنین تغییراتی در زمان ماشین کاری وجود دارد، ولی با شناسایی و کنترل میتوان از آنها در بخشهایی که پنهان خواهند شد، در مبل مورد استفاده قرار داد و از میزان مشکلی که در کیفیت پایین مبلمان ایجاد میکند، اینگونه کاهش داد.
مانیتورینگ مبلمان
مانیتورینگ استانداردهای رسمی در هر کشوری توسط حکومت منتشر و تحت نظارت قرار خواهد گرفت. در اتحادیه اروپا، کشورهای اروپایی ملزم هستند استانداردهای تعیین شده بر کنترل کیفیت مبلمان را به درستی انجام دهند و استانداردهای دیگر حالت غیر رسمی داشته که کنترل بر روی آنها انجام نمیگیرد.
اطلاعات لازم در زمان راهاندازی فروشگاه مبلمان
برای کنترل کیفیت مبلمان باید استانداردهای لازم را رعایت کرد. مهمترین این استانداردها که در زمان راهاندازی فروشگاه مبلمان باید به آن توجه داشت را در ادامه برای شما بیان خواهیم کرد. رعایت و توجه به آن ها در زمان تاسیس مجموعه مبلمان واجب و ضروری است که این استانداردها عبارتند از:
الف) سازمان بینالمللی استانداردسازی
ب) کمیته اروپایی استانداردسازی – کمیسیون فنی ۲۰۷ مبلمان
ج) فدراسیون تولیدکنندگان مبلمان؛ این فدراسیون اطلاعات بسیاری در مورد محافظت و ایمنی آتش و اینکه استفاده از چه ابزاری در اندازهگیری مواد آلی فرار ضروری است؛ در اختیارتان قرار خواهد داد.
د) انجمن نظارت بر جنگلها
ه) استانداردهای لازم بینالمللی در فروش مبلمان و صنایع مبل
شما میتوانید جهت آگاهی از استانداردها و عوامل موثر از طریق برقراری ارتباط با فردی متخصص مانند محمدرضا سلطانی اولین بیزنس کوچ تخصصی، مشاورههای لازم را دریافت نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید