برنامه ریزی معکوس

تحقیقات نشان می دهد که یک برنامه ریزی خوب می تواند شانس شما را برای دستیابی به اهدافتان افزایش دهد.

در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ ، به بررسی نحوه ی برنامه ریزی معکوس و مزایای آن می پردازیم.

در سال‌ های اخیر، روشی با نام هدف‌گذاری معکوس شناخته شده که به دلیل استراتژی هدف‌ محور آن، توجه زیادی را به خود معطوف کرده است. همانطور که از نام آن پیداست برنامه ریزی به طور برعکس انجام می شود.

برنامه ریزی معکوس چیست؟

برنامه ریزی معکوس تکنیکی برای دستیابی به نتیجه دلخواه شما است. همچنین، ایده این برنامه ریزی با تمرکز بر هدف نهایی شکل گرفته است. به همین ترتیب، از طریق این تکنیک، شما از هدف نهایی خود به سمت وظایف روزانه، هفتگی یا ماهانه که شما را به هدف خود نزدیک می کنند، می روید.

تحقیقات اخیر در مورد برنامه ریزی معکوس

بسیاری از مطالعات نشان می دهند که برنامه ریزی برای هر هدفی باعث افزایش خودکنترلی و بهبود عملکرد می شود. اما این نکته که چگونه برنامه ریزی کنیم هم اهمیت ویژه ای دارد. بنابراین، طبق تحقیقات انجام شده بر روی دانشجویان بسیاری از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه لووا و دانشگاه پکن، مشخص شده است که دانشجویانی که از برنامه‌ریزی معکوس برای آمادگی در امتحانات و مصاحبه های شغلی خود استفاده می‌کنند، انگیزه بیشتری داشته و فشار زمانی کمتری را احساس می‌کنند. همچنین دانش‌آموزانی که از برنامه‌ریزی معکوس استفاده می‌کنند، امید بیشتری داشتند و نتیجه نمرات آن ها بهتر از سایرین بود.

مدیریت معکوس و رسیدن به اهداف

برنامه ریزی معکوس منجر به افزایش تمرکز بر روی نتایج مثبت می شود. بنابراین، این برنامه ریزی، ما را از زمانی که در حال فکر کردن به موانع هستیم، باز می دارد.

مرحله اول- هدف خود را مشخص کنید

ممکن است اهداف بلند مدت زیادی در ذهن خود داشته باشید اما باید بپذیرید که بسیاری از آن ها واقع بینانه به نظر نمی رسند. بنابراین، اولین قدم در برنامه ریزی، تصمیم گیری در مورد هدف نهایی است.

به منظور راه اندازی و توسعه ی کسب و کار خود، محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، راهکار های حرفه ای را به شما پیشنهاد می کند.

پیشنهاد میکنم بخوانید: هدف گذاری در کسب و کار

مرحله دوم- آن را به اهداف کوچک تر تقسیم کنید

همچنین، پس از تصمیم گیری در مورد هدف نهایی خود، یک قدم به عقب برگردید. آنچه را که باید انجام دهید یا منابع مورد نیاز برای تکمیل هدف خود را بنویسید.

مرحله سوم- اهداف کوچک را به اقدامک تقسیم کنید

بنابراین نوبت به تقسیم آن اهداف به وظایف کوچک یا اقدامک می رسد. برای مثال، می‌توانید در مورد ارزش بازار هدف خود تحقیق کنید و همچنین، نوع کسب و کاری را که می خواهید اتخاذ کنید، بیابید.

مرحله چهارم- فهرستی از فعالیت ها برای هر کار ایجاد کنید

مرحله نهایی برنامه ریزی معکوس این است که لیستی از هر اقدامی که باید انجام دهید، ایجاد کنید.

همچنین، شناسایی این فعالیت ها، شتاب و انگیزه‌ای را برای شما ایجاد می‌کند تا هر روز برای رسیدن به هدف خود تلاش کنید. در طول فرآیند همیشه به یاد داشته باشید که هر اقدام کوچک بهتر از بی عملی است.

مرحله چهارم- برای هر هدف، یک ضرب الاجل ایجاد کنید

برای هر کدام از فعالیت های خود محدودیت زمانی در نظر بگیرید. تاریخی را مشخص کنید که در آن هدف شما باید تکمیل شود و آخرین مرحله را مشخص کنید.

مرحله پنجم- بازخورد دریافت کنید

بازخورد یا نظر شخصی افراد متخصص را دریافت کنید تا مطمئن شوید که چیزی مهم را نادیده نمی‌گیرید. برنامه ریزی معکوس می تواند به شما اعتماد به نفس کافی جهت دستیابی به اهداف را بدهد.

برنامه ریزی معکوس برای دانشجویان و دانش آموزان

برای دانشجویان، پایان تحصیل، پایان کار نیست، بلکه شناسایی یک مسیر شغلی است که به بهترین وجه با توانایی‌ها و علایق منحصر به‌ فرد آن‌ها هماهنگ است. دانشجویانی که مسیر شغلی خود را می‌دانند در دوران دبیرستان تصمیمات آگاهانه‌تری می‌گیرند و می‌توانند حوزه های شغلی مورد نیاز خود را بهتر ارزیابی کنند.

برنامه ریزی معکوس برای افراد بزرگسال

برای بزرگسالان، این تکنیک می‌تواند به شناسایی هدف شغلی یا تغییر آن کمک کند. بسیاری از افراد از راهنمایی های یک مشاور حرفه‌ای برای جلوگیری از برخورد با موانع در مسیر بهره می‌برند.

در همه موارد، تحقیقات نشان می‌دهد که تصمیم‌های شغلی عالی و برنامه‌های مستحکم با همان گام اول سریع‌تر به ثمر می‌رسند.

برنامه ریزی معکوس، یک استراتژی عالی برای کسانی که شروع به کار برایشان سخت است می باشد. پس چرا اکثر افراد در زندگی شخصی خود این کار را انجام نمی دهند؟ سه دلیل رایج وجود دارد: اول، این افراد نمی دانند که هدفشان چیست؟ دوم اینکه، اهداف این افراد خیلی مبهم هستند و سومین دلیل این است که به آرزوهایشان اعتماد ندارند.

استراتژی برای نوشتن اهداف

یک لیست از کار های “انجام شده” ایجاد کنید

یکی دیگر از رویکردهای جالب توجه، داشتن یک لیست “انجام شده” است. این لیستی از کارهایی است که  انجام داده اید. بسیاری از مردم صرفاً حذف یک مورد از لیست خود و انجام آن را رضایت بخش می دانند، اما ایجاد لیستی از کارهای انجام شده، می تواند الهام بخش باشد.

فهرست خود را ساده سازی کنید

توجه داشته باشید، لازم نیست این لیست را همیشه در مقابل خود داشته باشید زیرا می تواند استرس غیرضروری ایجاد کند. اما قرار دادن آن در اتاق کار خود ایده خوبی است و شما دقیقا می دانید که چه کاری باید انجام شود.

وظایف را بنویسید، نه اهداف

شما باید لیست های جداگانه ای برای وظایف و اهداف خود داشته باشید. به هیچ وجه اهداف را در لیست وظایف خود قرار ندهید. در حالی که وظایف می توانند به شما کمک کنند تا به اهداف خود برسید، اهداف، آرزوهای بزرگتری هستند و چیزی نیستند که بتوانید در طول روز به آن ها برسید.

با کسب مهارت های بیزینس کوچینگ نیز می توانید با کمک سیستم سازی برنامه ریزی دقیق تر و هدفمند تری داشته باشید.

برنامه ریزی معکوس که به آن طراحی معکوس نیز می گویند، با ارزیابی هدفی که باید به آن دست یافت شروع می شود. برنامه ریزی معکوس همچنین به افراد این امکان را می دهد که بدانند چه چیزی را باید انجام دهند و همچنین بدانند که چگونه آن را انجام دهند.

اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سایر روش های برنامه ریزی و مدیریت هستید، با ما در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید