فروش و 5 تکنیک معجزه آسا برای ترغیب مشتری به خرید مجدد

راهکارهای فروش و حفظ مشتری

فروش پایان کار نیست بلکه شروع ماجراست.

شما هنگامی که به مشتریان خود محصولی را می فروشید بار مسئولیت سنگینی را بر دوش خود گذاشته اید که برای انجام آن مسئولیت به بهترین نحو راه های زیادی دارید. اگر به این نکات عمل کنید میتوانید مشتریان وفاداری برای خود بسازید و خرید مجدد آنها را تضمین کنید. می توانم با اطمینان به شما بگویم که اقدامات پس از فروش از خود فروش یا حتی قبل آن نیز اهمیت بیشتری دارد.

پیگیری

هیچگاه فکر نکنید که با فروش کار شما تمام شده و باید مشتری را به حال خودش رها کنید. پس از فروش حتما با مشتریانتان در ارتباط باشید و آن ها را پیگیری کنید، بپرسید که آیا رضایت دارند؟ نیاز به کمکی ندارند؟ از خریدشان راضی هستند؟

برای افزایش فروش هر از گاهی با مشتریانتان تماس بگیرید و صحبتی هرچند کوتاه با آن ها داشته باشید تا خودتان را به او یادآوری کنید. جذب مشتری سخت است اما نگه داشتن آن سخت تر است پس تلاش برای ارتباطی دوستانه با مشتریان داشته باشید. بگذارید مشتری احساس باارزش بودن داشته باشد و حس خوبی از توجهی که به آن نشان داده اید پیدا کند. مشتریان همیشه تمایل دارند از افرادی خرید کنند که به محض خرید کار خود را تمام شده ندانسته و پیگیر بودند.

فرض کنید لباسی از یک مغازه خریده اید، اگر روز بعد فروشنده با شما تماس بگیرد و از شما در مورد لباس و اینکه آیا سایز و جنس او باب میل شما بود یا خیر سوال بپرسد چه احساسی خواهید داشت؟ قطعا این اهمیت دادن در شما احساس خوشایندی ایجاد می کند که ترغیب می شوید برای خرید بعدی نیز به سراغ همین فروشنده بروید.

اهمیت پیگیری در فروش

ایفای نقش مشاور یا کوچ

همیشه سعی کنید به جای یک فروشنده یک مشاور  یا کوچ باشید. نیاز مشتری را درک کنید و سعی در راهنمایی آن داشته باشید و اگر محصول شما مناسب او نیست صادقانه به او بگویید و قطعا این صداقت حتی می تواند باعث شود که اگر نیازهم ندارد شاید از شما آن محصول را بخرد و اینگونه میزان فروش شما هم افزایش می یابد. پس از خرید به او مشورت بدهید که اگر چگونه از محصول استفاده کند مناسب تر است یا اصلا چه محصولی برای آن مناسب تر است و خرید آن را به او توصیه کنید.

مثلا اگر مغازه شال و روسری دارید و خانومی به شما مراجعه می کند و درفصل زمستان است می توایند به او پیشنهاد یه کلاه بافت را بدهید که هم برای فصل مناسب او است و هم ممکن است نیاز او باشد، اما هیچ گاه پیش از حد اصرار نکنید این مشتری را از شما دور می کند.

Gail Corder Fischer می گوید: همیشه سعی کنید مشتریان خود را خوب بشناسید و بر اساس فرضیات پیش نروید.

تعهد به کارها

اگر وعده ای به مشتری داده اید حتما به آن عمل کنید تا مشتری نسبت به خرید از شما حس خوبی پیدا کند و اعتماد او را جلب کنید تا شما را به دیگران نیز معرفی کند. مثلا اگر فروش اینترنتی دارید و قرار است محصولات را پست کنید زمان دقیقی برای رسیدن محصول به دست مشتری به او بگویید و در صورتی که محصول دیرتر رسید حتما از او عذرخواهی کنید و دلیل تاخیر را صادقانه به او بگویید.

کد تخفیف

به مشتریان خود پیشنهاد درصدی تخفیف یا یک اشانتیون در خرید بعدی را بدهید. حتی می توانید مدت زمانی برای این تخفیف تعیین کنید تا مشتری برای استفاده از آن تخفیف مجدد از شما خرید کند و اینگونه هم فروش را افزایش داده اید و هم به مشتری ارزشی داده اید که در ذهن او می ماند.

مثلا اگر مشتریان شما کودکی به همراه دارند می توانید بادکنی به آن کودک بدهید تا حس خوبی در مشتری ایجاد کنید.

برای فروش بیشتر کد تخفیف ارائه کنید

فرم نظرسنجی

فرمی برای نظرسنجی از مشتریانتان داشته باشید که پس از فروش برای آن ها ارسال کنید و نظرات آن ها را جمع آوری کنید و سپس تحلیل کنید که بتوایند نقاط ضعف و قوت مجموعه خود را متوجه شوید. از مشتریان بخواهید هرگونه انتقادی یا پیشنهادی دارند در این فرم بیان کنند تا به رشد شما کمک کنند. به نظرات آن ها احترام بگذارید و حتی در صورت دریافت بازخورد منفی از آن ها تشکر کنید که زمان گذاشته اند و بگویید که تمام نظرات برایتان ارزشمند است و حتما در جهت رفع مشکل اقدام می کنید. این نظرسنجی علاوه بر دادن احساس رضایت به مشتری می تواند شما را در تحلیل کسب و کارتان یاری برساند.

امیدوارم که این نکات  را به کار بگیرید و این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. آرزوی ما موفقیت روز افزون شماست.

دیدگاهتان را بنویسید