تفاوت کوچ و منتور

تفاوت کوچ و منتور

بسیاری از افراد کوچ فروش، کوچ کسب و کار، منتور کسب و کار و حتی منتور تحول فردی را به عنوان یک شغل برگزیده‌اند. در واقع در این بخش‌ها اقدام به آموزش می‌کنند. مطمئنا در ذهن شما نیز یک سوال بزرگ شکل گرفت که تفاوت کوچ و منتور چیست؟

با گسترش کسب و کار‌ها و استارت آپ‌ها، از دو واژه کوچ و منتور بسیار استفاده می‌شود. حتی گاهی اوقات با توجه به تفاوت کوچ و منتور در برخی از سازمان‌ها انتظار انجام وظایف کوچ را به عنوان منتور دارند. مقالات آموزشی محمدرضا سلطانی اولین بیزینس کوچ تخصصی منبعی خوب برای آگاهی از مفاهیم کوچ و تفاوت های آن با منتور می باشد.

در این مقاله تمام سعی خود را برای بیان اطلاعاتی در رابطه با این که معنی منتور، اصول کوچینگ و اصلا کوچینگ چیست، جمع‌آوری کرده و در اختیار شما قرار خواهیم داد. پس با ما تا انتها همراه باشید.

معنی منتور

در واقع منتور به فردی اطلاق خواهد شد که آگاهی و تجربه خود را در یک زمینه خاصی به زیر دستان خود منتقل می‌کند. با توجه به معنی منتور، این شخص به افراد تازه کاری در بخشی از صنعت یا خدمات، کمک خواهد کرد که اعتماد به نفس انجام آن کار را به دست آورند.

تعریف منتور در تفاوت کوچ و منتور

به افزایش مهارت‌های خود پرداخته و برای رشد خود در آن زمینه کاری فرصت‌ها را از دست ندهند. اگر بخواهیم منتور را خلاصه‌وار تعریف کنیم به شخصی گفته می‌شود که با توجه به داشتن مهارت، آن را در اختیار کارمندان خود قرار می‌دهد.

وظایف شخص منتور

شخص منتور با ارائه مهارت و دانش خود به کارمندان و شاگردان، به آن‌ها کمک خواهد کرد که انتخاب درستی در حرفه‌ مورد نظر انجام دهند. اهداف تازه‌ای برای خود تعیین کرده و برای رسیدن به آن هدف‌ها تلاش کنند.

از ویژگی‌های یک شخص منتور خوب؛ ارائه تمامی اطلاعات و مهارت‌ها به کارمندان تازه وارد است. به هر حال شخص منتور یک سری وظایفی دارد که باید آن‌ها را در قبال کارمندان و شاگردان خود انجام دهد. در این قسمت برخی از تفاوت‌های کوچ و منتور مشخص خواهد شد. اما برخی از وظایف منتور عبارت است:

  • گوش دادن
  • چالش کشیدن افراد
  • اشتراک دانش و تجربیات خود
  • شناسایی منابع
  • صادق و راستگو بودن

کوچ به چه معنا است؟

با توجه به تعریف منتور و کوچ که در ادامه مطلب به آن اشاره خواهد شد، تفاوت کوچ و منتور بیش‌تر برای شما نمایان خواهد شد. تمام تمرکز و توجه کوچ به یک هدف و مهارت خاص است. شخص کوچینگ ابتدا به تجزیه و تحلیل مهارت و اهداف مشخص پرداخته و در ادامه در یک دوره زمانی تعیین شده با تمرکز بر یک هدف توسعه یافته راه را برای رشد و پیشرفت افراد باز خواهد کرد.

مهم‌ترین مسئله در اصول کوچینگ؛ شناسایی و اولویت‌بندی هدف‌های یک کسب و کار خاص و یافتن راهی برای پیشرفت بیش‌تر است. شخص کوچ از روش خاص و منظم برای رسیدن به اهداف مخصوص یک کسب وکار بهره خواهد برد. اما در رابطه به اینکه کوچینگ چیست؟ باید بیان کنیم که در اصل یک فرآیند تعاملی است.

در این فرآیند فرد کوچ با مدیر یک سازمان هماهنگ می‌شود تا:

1) کارایی مدیر و کارمند بیش‌تر شود.

2) رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده آن سازمان، به کارمند و مدیر کمک کند.

تفاوت کوچ و منتور

با توجه به تعریف کوچ و منتور، اکنون تفاوت‌های کوچ و منتور بیش‌تر قابل فهم خواهد بود. برخی از موارد تفاوت کوچ و منتور عبارت است از:

بررسی تفاوت کوچ و منتور

  • در تفاوت کوچ و منتور باید بگوییم که منتورینگ نیاز به دانش و آگاهی دارد، درحالی که این امر در مورد کوچینگ صدق نخواهد کرد.
  • در منتورینگ یک رابطه طولانی مدت و بر حسب اعتماد شکل خواهد گرفت، اما درکوچینگ رابطه کوتاه مدت خواهد بود.
  • منتورینگ برحسب عملکرد توسعه طلبانه و کوچینگ برحسب عملکرد اجرایی است.
  • تفاوت کوچ و منتور در بخش طراحی نیز وجود دارد، کوچینگ به طراحی برخلاف منتورینگ نیاز ندارد.
  • تفاوت کوچ و منتور در بخش اولویت‌بندی یک سازمان نیز وجود خواهد داشت. اولیت کوچینگ رویکرد رسمی است، در حالی که اولویت منتورینگ بر روی کارمندان تازه کار است.
  • از دیگر تفاوت کوچ و منتور؛ پذیرش کوچینگ به عنوان یک شغل رسمی در سرتاسر جهان بوده، در حالی که منتورینگ را به گونه شغل رسمی و غیر رسمی می‌شناسند.
  • منتورینگ غیر رسمی و حتی رسمی دریک سازمان، مسائل مالی خیلی تعریف مشخصی ندارند؛ در حالی که در امر کوچینگ کاملا مناسبات مالی مشخص است. با وجود تفاوت کوچ و منتور در پرداخت هزینه، در هر حال شما باید یک هزینه در مقابل آن مهارتی که به دست می‌آورید، پرداخت کنید. حال نحوه پرداخت مبلغ و چگونگی آن تفاوت کمی با هم دارند.

تفاوت کوچ و منتور در زمان استفاده

هنگامی که شرکت یا سازمانی از کوچینگ و منتورینگ در کار خود بهره می‌برند، خود نشان دهنده تفاوت کوچ و منتور خواهد بود. هنگامی که شرکتی به دنبال توسعه مهارت کارمندان خود در یک زمینه خاص و یا ورود یک سیستم جدید در آن شرکت است، از کوچینگ بهره می‌برد. این امر بیان‌کننده تفاوت کوچ و منتور است.

در مقابل زمانی یک شرکت به دنبال ایجاد تخصص در کارمندان تازه وارد خود است و یا تمام تلاش و سعی خود برای توسعه کارمندان به جهت حذف موانع در راه دستیابی به موفقیت است، از منتورینگ استفاده می‌کند. این مسئله نیز به تنهایی بیان‌کننده تفاوت کوچ و منتور خواهد بود.

مزایای بیزینس کوچینگ

با توجه به شروع یک استارت آپ و کسب وکار جدید، شما به کوچینگ نیازمند خواهید بود. از مزایا بیزینس کوچینگ در یک استارت آپ جدید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1) شخص کوچ یا مربی، راه رسیدن به اهداف تعیین شده را به شما نمایان خواهند کرد. افرادی که عنوان شغلی کوچینگ را بر عهده می‌گیرند با مدیران یک سازمان یا شرکت در ارتباط هستند.

2) ایجاد یک محیط آرام و مبتنی بر اعتماد از جمله وظایف یک کوچینگ به شمار می‌رود. در فضایی که بر طبق اعتماد بنیان نهاده شده است، شخص کوچ و مدیر برحسب صداقت و روراستی با یکدیگر صحبت خواهند کرد. ایجاد محیطی که در آن اعتماد میان مدیر و شخص کوچ برقرار باشد، از مزایای بیزینس کوچینگ است.

شما می‌توانید برای اطلاع از دیگر مزایا بیزینس کوچینگ و اصول آن از طریق برقراری ارتباط با محمدرضا سلطانی اولین بیزینس کوچ تخصصی مشاوره های لازم را دریافت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید