اهمیت تجزیه و تحلیل رقبا
تجزیه و تحلیل رقبا نقش مهمی در شکل گیری استراتژی های شرکت شما ایفا می کند. این کار قدرت و کاستی های شما را در بازار تعیین می کند.
تجزیه و تحلیل رقبا یا تحلیل رقابتی چیست؟
تجزیه و تحلیل رقابتی راهی برای شناسایی رقبا و درک نقاط قوت و ضعف رقبا نسبت به شما است. این به شما کمک می کند تا نحوه مهار رقبا و اصلاح استراتژی خود را بسنجید.
اهمیت تجزیه و تحلیل رقبا
پیشرفت در بازاریابی به سختی انجام می شود مگر اینکه تیم اختصاصی داشته باشید که استراتژی های جدید را آزمایش کرده و میزان موفقیت را اندازه گیری کند.
در بیشتر موارد، این امر غیرممکن می شود و رقبای شما ممکن است با استراتژی های بازاریابی که شما هنوز آن ها را امتحان نکرده اید، به شما به طور غیر مستقیم کمک کنند. اینجاست که تحلیل رقبا به نجات شما می آید.
تجزیه و تحلیل عمیق رقبا تضمین می کند که در فعالیت های بازاریابی خود باقی بمانید و از مزایای کامل آن بهره مند شوید.
ایده اصلی آن، درک عواملی مانند نقاط قوت، ضعف و فرصت های رقبا و ایجاد تغییرات تعیین کننده در استراتژی بازاریابی فعلی است.
علاوه بر این می تواند راه را برای کسب و کار شما هموار کند تا مسیر موفقیتی را که هیچکدام از رقبای دیگر آن را امتحان نکرده اند، ایجاد کنید.
رقبای مستقیم و غیرمستقیم چیست؟
در دوران در حال تغییر امروز، که اینترنت هم ارائه دهنده و هم نابودکننده است، هر وب سایت دیگری که مخاطبان مورد نظر شما در آن وقت می گذرانند، یک تهدید تجاری محسوب می شود.
با این حال، تجزیه و تحلیل چنین نمونه بزرگی غیرممکن است و اطلاعاتی که به دست می آورید ممکن است به بهبود استراتژی بازاریابی شرکت شما کمک نکند.
آنچه شما نیاز دارید لیستی از رقبایی است که در همان زمینه فعالیت می کنند که محصولات یا خدمات مشابهی را می فروشند و مستقیماً با شما رقابت می کنند.
چیزی که شما، به عنوان یک صاحب کسب و کار یا مدیر، باید به دنبال آن باشید، رقبای مستقیم است.
رقیب مستقیم کیست؟
رقیب مستقیم مشاغلی است که محصولات یا خدمات مشابه شما را ارائه می دهد و به همان مخاطب موردنظر شما ارائه می دهد.
اما در همین بین، نادیده گرفتن رقبای غیرمستقیم توصیه نمی شود زیرا آن ها در یک تجارت یکسان با شما هستند و در مراحل بعدی، می توانند وارد قلمرو شما شوند.
قبل از اینکه ببینیم چگونه این مراحل در دستیابی به موفقیت تجاری به شما کمک می کند، بیایید عمیق تر به اصول تجزیه و تحلیل رقابتی بپردازیم که می تواند گامی برای موفقیت شما باشد.
انجام تجزیه و تحلیل رقابتی مهم است زیرا شما موارد زیر را ایجاد می کنید:
درک نحوه ارزیابی مشتریان فعلی و بالقوه شما
ایجاد مکانیزمی برای توسعه استراتژی های رقابتی موثر در بازار هدف شما
ارائه ی ایده ای که باعث می شود شرکت شما نسبت به رقبای خود برتری داشته باشد
ایجاد ایده خوبی از آنچه مشتریان شما به آن نیاز دارند
راهکارهایی برای گسترش بازار جدید
قبل از شروع تجزیه و تحلیل یا جمع آوری اطلاعات، ابتدا باید تعیین کنید که رقبای شما چه کسانی هستند.
رقبای من چه کسانی هستند؟
تعیین رقبای خود
برای ارزیابی اینکه آیا یک کسب و کار رقیب شما است یا خیر، با سوال زیر شروع کنید:
طیف وسیعی از محصولات و خدمات ارائه شده توسط آن ها چیست؟ شرکت هایی که محصولات متفاوت یا جایگزین به شما ارائه می دهند، رقبای غیرمستقیم محسوب می شوند. به عنوان مثال، تولید کننده عینک که به طور غیر مستقیم با تولید کنندگان لنزهای تماسی رقابت می کند.
آیا محصولات یا خدمات آن ها برای برآوردن بازارهای هدف مشابه است؟ بازار هدف یک شرکت به خوبی نشان می دهد که آن ها می توانند رقیب شما محسوب شوند یا خیر. این امکان وجود دارد که آنها بتوانند محصول یا خدمات یکسانی را ارائه دهند، اما بخش دیگری از بازار را هدف قرار دهند. در این صورت، ممکن است رقیب شما نباشند.
آیا آن ها در یک منطقه جغرافیایی فعالیت می کنند؟ هر کسب و کاری که محصولی مشابه یا جایگزین محصول خود شما در همان منطقه جغرافیایی بازاریابی کند، یک رقیب مستقیم است.
آیا باید همه رقبای خود را تحلیل کنم؟
بازارهای مختلفی وجود دارد که در آن جستجوی نام هر رقیبی نسبتاً آسان است بنابراین توصیه می شود در صورت امکان این کار را انجام دهید.
اگر در بازاری با ده ها رقیب می فروشید، جمع آوری و نگهداری اطلاعات در مورد هر یک غیر واقعی است. در این مورد، تجزیه و تحلیل تک تک رقبای شما ناکارآمد خواهد بود. با استفاده از قانون 80/20 در وقت خود صرفه جویی کنید.
جمع آوری اطلاعات برای تحلیل رقبا
وقتی اکثر اطلاعات رقبای شما به آسانی در دسترس است، استخدام یک شرکت تحقیقاتی بازاریابی ضروری نیست.
قبل از شروع به جستجوی منابع خود، اطلاعات مورد نظر خود را در نظر داشته باشید تا بتوانید زمان خود را تا حد ممکن به طور موثر اختصاص دهید. برای شروع، سوالات زیر را در مورد رقبای خود از خود بپرسید:
طیف گسترده ای از محصولات و خدمات ارائه شده آن ها چیست؟
آیا محصولات یا خدمات آن ها برای برآوردن بازارهای هدف مشابه است؟
استراتژی های تبلیغاتی آن ها چیست؟
ویژگی های مثبت و منفی آن ها از نظر مشتریان چیست؟
مشتریان چگونه از نظر قیمت، کیفیت، فروش، سبک، ارزش، تشخیص نام، سهم بازار، خدمات به مشتریان، مکان، راحتی و موارد دیگر رتبه بندی می کنند.
در مرحله بعد، سوالات زیر را در مورد شرکت خود در مقایسه با رقبای خود بپرسید:
آیا من مزیت رقابتی دارم؛ اگر چنین است، آن چیست؟
مشتریان فعلی در مقایسه با رقبا به کسب و کار من چگونه امتیاز می دهند؟ چگونه می توانم شرکت خود را از رقبای خود متمایز کنم؟
اطلاعات را از کجا پیدا کنم؟
منابع ثانویه اطلاعاتی هستند که برای یک هدف خاص تهیه شده اند، اما بعداً برای دسترسی عمومی و استفاده های جایگزین در دسترس قرار گرفته است، اما چند نمونه از منابع ثانویه عالی عبارتند از:
قیمت، اطلاعات محصول و رقیب که نشان دهنده کل برنامه تبلیغاتی و بودجه رقبای شما است.
کتاب های مرجع و پایگاه های داده را می توان در اکثر کتابخانه های عمومی و کالج که دارای منابع تجاری هستند به صورت رایگان در دسترس قرار داد.
کارکنان شما که در مناطق دیگر شرکت کار می کنند و در معرض اطلاعات رقابتی قرار می گیرند. کارکنان فروش شما نقش کلیدی در این نوع داده ها دارند.
از طریق صحبت با رقبای خود شما می توانید از طریق یک گفتگوی ساده و دوستانه اطلاعات زیادی جمع آوری کنید. مردم دوست دارند درباره خودشان صحبت کنند و داستان های موفقیت و نگرانی های خود را با همکاران تجاری به اشتراک بگذارند.
هنگامی که می دانید رقبای شما چه کسانی هستند ، چه چیزی باید در مورد آن ها بدانید و کجا این اطلاعات را پیدا کنید ، زمان آن رسیده است که تجزیه و تحلیل خود را انجام دهید.
پس یکی از اصول اصلی برای پیشرفت در کسب و کار و حفظ سهم بازار، تحلیل انواع فعالیت های سازمان هایی است که عملکرد مشابه یا یکسان با سازمان خود دارند.
برا ی دریافت اطلاعات دقیق تر و کامل تر با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا با ارائه ی راه حل های حرفه ای شما را راهنمایی کنند. شما در کسب و کارتان چقدر به تحلیل رقبای خود اهمیت میدهید؟ نظرتان را با ما به اشتراک بذارید.
دیدگاهتان را بنویسید