کاربرد سیستم همکاری در فروش
اغلب، تیم های بازاریابی و فروش در تعارض با یکدیگر هستند اما باید بدانید که همکاری برای موفقیت تیم شما بسیار اهمیت دارد.
در این مقاله از مقالات آموزشی بیزینس کوچینگ، به بررسی زوایای مختلف همکاری فروشندگان و بازاریابان می پردازیم.
چرا همکاری از اهمیت بالایی برخوردار است؟
همکاری در فروش، روند پیشرفت تیم شما و حل مشکلات را بهبود می بخشد. این موضوع، منجر به نوآوری بیشتر، فرآیندهای کارآمدتر، افزایش موفقیت و بهبود ارتباطات می شود.
هنگامی که فروشندگان و بازاریابان با هم کار می کنند، نتایج می تواند بسیار اثر بخش باشد. اهداف مشترک این دو گروه، بسیار ساده است که شامل ایجاد ارزش برای مشتریان و هدایت نتایج به سمت اهداف مورد نظر می باشد.
به طور معمول، بخش های فروش و بازاریابی به عنوان واحدهای کاملاً مجزا در سازمان های تولیدی فعالیت می کنند. در بیشتر موارد، تیم های بازاریابی مسئول ایجاد آگاهی از برند و جذب مشتریان احتمالی از طریق ایجاد بروشور و کیت های نمونه، فضای تبلیغات رسانه ای در مجلات و روزنامه ها و رزروغرفه در نمایشگاه ها هستند در حالی که تیم های فروش مسئول بستن فروش و ثبت سفارشات هستند.
در بازار دیجیتال امروز، موفق ترین تولیدکنندگان آن هایی خواهند بود که نوع متفاوتی از بازاریابی را ایجاد کنند و مهم تر از همه، بر مشتریان خود متمرکز باشند. مهم ترین چالش تولیدکنندگان این است که مطمئن شوند تیم های فروش و بازاریابی و نمایندگی های آن ها از نیاز های مشتریان خود مطلع هستند و محتواهایی را ارائه می دهند که در حوزه های مورد علاقه مشتری باشند. نظر سنجی از مشتریان، یکی از راهکارهایی است که به تولید کنندگان در حل این چالش کمک می کند.
اما این موفقیت در فروش و بازاریابی به دو عامل اصلی بستگی دارد: پذیرش فناوری، که نیازهای مصرف کنندگان امروزی را برآورده می کند و اتخاذ رویکردی متمرکز بر مشتری در بازاریابی دیجیتال. در حال حاضر، بیش از هر زمان دیگری، این امر برای تولیدکنندگان ضروری است که رفتارهای حین خرید مشتریان خود را بررسی کرده و اطلاعات مرتبط و معنی داری را ارائه دهند که به آن ها در تصمیم گیری های خرید آگاهانه کمک کند. این فرآیند، تولید کنندگان را قادر می سازد تا محتوای مناسب و معناداری ارائه دهند که برای مصرف کنندگان طنین انداز باشد. همچنین، تعیین می کند که کدام ویژگی محصول باید برجسته شود، چه انگیزه هایی باید به مشتریان داده شود تا آن ها را مجبور به خرید کند و چگونه فروشندگان باید با مشتریان ارتباط برقرار کنند.
تیم های فروش و بازاریابی باید در کنار یکدیگر با طرز فکر فروش و زمینه مشترک مشتری، مشتریان را ترغیب به خرید از تولید کننده کنند.
بازاریابی و فروش را بر اساس ویژگی های مشترک مشتریان خود تنظیم کنید
در پایان روز، تیم های بازاریابی و فروش در اصل یک کار یکسان را انجام می دهند که آن تلاش برای جلب توجه مشتری است.
هدف از بازاریابی، ارائه یک پیشنهاد ارزشمند، افزایش آگاهی و ارتقاء شرکت به منظور جلب نظر مردم و ایجاد علاقه به شرکت شما است.
در اکثر شرکت ها، هدف کلی هر دو نقش، برقراری ارتباط با مخاطب هدف به منظور متقاعد ساختن آن گروه برای خرید محصول یا خدمات شرکت است.
همسویی هر دو تیم بر سر یک هدف مشترک(درآمد) بازاریابی را وادار می کند تا مسئولیت بیشتری را در قبال پاداش هایی که ایجاد می کند و نحوه پیگیری فروش، بر عهده بگیرد.
این افزایش مسئولیت باعث تشویق همکاری بین بازاریابی و فروش می شود.
همکاری تیم ها منجر به افزایش کارایی می شود
راه دیگر دستیابی به هم ترازی، توافق نامه سطح خدمات (SLA) است.
SLA قراردادی است که بازاریابی و فروش را در برابر فعالیت های یکدیگر پاسخگو می داند. بازاریابی، متعهد به ایجاد تعداد مشخصی از نشانه ها می شود. در مقابل، فروش متعهد می شود که این نشانه ها را با فرکانس خاصی در یک بازه زمانی تعیین شده پیگیری کند.
تراز فروش خود را بررسی کنید تا بیاموزید که چگونه می توانید شکاف بین تیم های بازاریابی و فروش خود را پر کنید.
اگر یکی از اعضای تیم فروش به قدرت بازاریابی اعتماد نداشته باشد، مجبور است که جلسات خود را به تنهایی برگزار کند که منجر به کند شدن روند فروش می شود.
به طور معمول، هنگامی که تیم فروش به طور مستقل کار کند، برای رسیدن به تعداد فروش مورد نیاز، مراحل سختی را پشت سر می گذارد.
بازاریابی به تکمیل این فرآیند کمک می کند و به نمایندگان فروش در روز کارایی بیشتری می بخشد.
هنگامی که یک بازاریاب شروع به تماس با مشتری می کند و مستقیماً با آن ها صحبت می کند، مشتریان درک بهتری از مفهوم پیام او خواهند داشت زیرا از این طریق، حس پیام او راحت تر و سریع تر منتقل می شود.
هنگامی که تیم بازاریابی و فروش با هم همکاری می کنند و رشد می کنند، تجارت شما یک یا چند مورد از پیشرفت های زیر را مشاهده می کند:
معاملات بیشتر
تعرفه های بالاتر
چرخه فروش بهینه
جلسات بیشتر
نشانه های بیشتر
افزایش نرخ تبدیل
به منظور بررسی موارد دیگر می توانید از مشاوره های تخصصی محمدرضا سلطانی، بیزینس کوچ حرفه ای، بهره مند شوید.
هم ترازی بازاریابی و فروش بر اساس مناسب ترین افراد، به آن ها این امکان را می دهد تا مشتریان بهتری را در زمینه معاملات بزرگتر یا حداقل با نرخ بالاتر جذب کنند.
یک چرخه فروش بهینه همیشه به معنای چرخه کوتاه تر نیست؛ اگر چرخه فروش شما بسیار کوتاه است، ممکن است معاملات خود را به دلیل نادیده گرفتن مراحل و در نتیجه عجله در پیشنهاد دادن از دست بدهید. بازاریابی و هماهنگی فروش به شما کمک می کند تا طول دوره بهینه فروش را پیدا کنید که به شما کمک می کند معاملات بیشتری را ببندید. همچنین، می توانید برای بررسی کامل تر، از ابزار قیف فروش در بیزینس کوچینگ استفاده کنید.
در چنین شرایطی، کسب و کار شما از تراز بازاریابی و فروش سود می برد. همکاری نه تنها به بهبود هر دو تیم در نقش خود کمک می کند، بلکه به کسب و کار شما نیز کمک می کند تا کارآمدتر و نتیجه بخش تر شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سایر راهکار های افزایش فروش، می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید