ارزش گذاری استارت آپ ها

دلایل متعددی وجود دارند که نشان می دهند برای ارزیابی استارت آپ ها به چارچوب های خاصی نیازمندیم.

در این مقاله آموزشی محمدرضا سلطانی ، بیزینس کوچ حرفه ای ، علل همکاری سرمایه گذاران با کارآفرینان و شرایط آن ها و شرایط ارزش گذاری کسب و کارهای نوپا را بررسی می کنیم.

کارآفرینان تازه کار ممکن است ایده های بی شماری داشته باشند که ندانند کدام را دنبال یا رها کنند. سرمایه گذاران ریسک پذیر باید پتانسیل های نهایی یک ایده نوپا را تجزیه و تحلیل کنند و در صورت نتیجه بخش بودن سرمایه گذاری، ساز و کارهای ارتباطی سازنده ای با کارآفرینان ایجاد کنند.

ارزش گذاری استارت آپ چیست؟

ارزیابی استارت آپ، فرآیندی است که در آن، ارزش یک شرکت نوپا، محاسبه می شود. روش های ارزیابی استارت آپ ها برای سرمایه گذارانی که تمایل به مشارکت در پروژه ها را دارند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

برخلاف استارت آپ های تازه کار، یک کسب و کار توسعه یافته به دلیل داشتن جریان ثابتی از درآمد و سوابق مالی، محاسبه ارزش تجارت را آسان تر می کند و ارزش گذاری برای آن نیز آسان تر است.

با این حال، در حالی که اکثر روش های ارزیابی استارت آپ، گردش حساب، مالیات و استهلاک ندارند، می توانید سایر عوامل کلیدی در این فرآیند را در نظر بگیرید.

فاکتورهای مهم برای ارزش گذاری استارت آپ

گاهی اوقات، سرمایه گذاران بیشتر از آنچه در ابتدا برنامه ریزی کرده اند، سرمایه گذاری می کنند.

بیایید عوامل کلیدی را که باید در هنگام ارزیابی مورد توجه قرار گیرند، بررسی کنیم. با کمک یک مشاور کسب و کار، تمامی جوانب همکاری را مورد بررسی قرار دهید.

تعداد کاربران

اثبات اینکه در حال حاضر مشتری های بالقوه و وفادار دارید، ضروری است. با به کار بردن سیستم های ارتباط با مشتری، می توانید توانایی های خود را در جلب رضایت سرمایه گذاران افزایش دهید.

اثربخشی بازاریابی

اگر نشان دهید که می توانید در بازار رقابتی، نقش مهمی را ایفا کنید و جامعه ی هدف خود را مشخص و دنبال کنید، به راحتی می توانید اعتماد سرمایه گذاران یا مدیران اجرایی را به دست آورید. با ورود به بیزینس کوچینگ، تشخیص رقبا و ارزیابی فعالیت های آن ها، به سرعت حاصل می شود.

ارزش گذاری روی کسب و کار

نرخ رشد

نشان دادن این که کسب و کار شما با بودجه کمی رشد کرده، بسیار عالی است، زیرا بسیاری از سرمایه گذاران، توجه ویژه ای به  پتانسیل رشد استارت آپ مورد نظر خود دارند.

بین این سه مفهوم یک موضوع مشترک وجود دارد و آن بازاریابی قدرتمند است که وقتی این اتفاق بیفتد، تعداد کاربران نیز افزایش می یابد. بنابراین، با ارائه مدارکی مبنی بر داشتن یک ایده تجاری قابل توسعه و هدفمند، به طور خودکار، ارزش راه اندازی استارت آپ خود را افزایش می دهند.

هنگام ایجاد یک استارت آپ، مهم ترین چیزی که باید در نظر بگیرید، این است که چگونه شرکت های سرمایه گذاری، سازمان های نوپا را ارزیابی می کنند؟

با این حال، هرچه بیش تر یک استارت آپ به فعالیت خود ادامه دهد (سابقه ی بیش تری داشته باشد)، با خطرات کم تری مواجه می شود و توانایی بیشتری برای پرداخت هزینه های کسب و کار خود را دارند. این، به این معنا نیست که سرمایه گذاران تا 10 سال آینده جایگاهی مطمئن در آنجا خواهند داشت، اما این بدان معناست که تا زمانی که آن استارت آپ به کار خود ادامه دهد، می تواند آن ها را در سود خود شریک کند.

استارت آپ ها، می توانند جریان های نقدی بسیار متزلزل داشته باشند. به عنوان مثال، اگر در استخدام افراد، با مشکل مواجه شوند، در نتیجه ممکن است، هزینه های زیادی را متحمل شوند و حتی نتوانند حقوق کارمندان خود را پرداحت کنند.

بنابراین، سرمایه گذاران سعی می کنند موقعیت نقدینگی کسب و کار را بررسی کنند.

اگر صاحب کسب و کار توانسته بودجه ای را تأمین کند، این نشانه خوبی است. اما سرمایه گذاران بهتر است توجه کنند که این بودجه از چه کسی و از کجا تامین شده؟

با استفاده از این سه اقدام ساده، می توانید استارت آپ های نویدبخش را به راحتی از موارد خطرناک جدا کنید. پیوستن به استارت آپی که این سه معیار را برآورده کند، یک تصمیم درست است. استارت آپ ها ممکن است نتوانند سود زیادی را پرداخت کنند، اما واقعیت این است که، دانش، تجربه و ارتباطات موثری را به شما ارائه می دهند که در آینده شما را به یک فرد بی نهایت ارزشمندتر و مورد توجه تبدیل می کند.

سرمایه گذاران، می خواهند مطمئن شوند که از تیمی حمایت می کنند که اهداف خود را برای رسیدن به موفقیت در نظر گرفته است. آن ها موارد زیر را در نظر خواهند گرفت:

تجربه اثبات شده

اگر تیم شامل افرادی باشد که قبلاً در سایر شرکت های نوپا موفق بوده اند، وسوسه انگیزتر از یک استارت آپ پر از افراد مبتدی و بی تجربه خواهد بود.

تنوع مهارت ها

در حالت ایده آل، یک تیم استارت آپ، دارای ترکیبی از متخصصان خواهد بود که مهارت های آن ها مکمل یکدیگر است. یک برنامه نویس فوق العاده نمی تواند همه کارها را به تنهایی انجام دهد، اما اگر با یک متخصص بازاریابی همکاری کند، پیشرفت بیشتری در انجام کارها حاصل می شود.

تعهد

همکاری با افراد متخصص، تنها بخشی از معما است. این افراد باید حداکثر  زمان و تلاش خود را به کار بگیرند تا مطمئن شوند استارت آپ، روز به روز در حال گسترش است.

به طور خلاصه، نحوه ی همکاری بین سرمایه گذار و کارآفرین باید به طور موثر شکل بگیرد تا ایده ها به مرحله ی اجرا برسند و هر دو طرف به سود زیادی دست پیدا کنند. در مسیر دستیابی به اهداف نیز باید فرآیند ها، استراتژی های لازم و دستورالعمل ها، به طور کامل شفاف سازی و ارزیابی شوند تا از بروز هر گونه چالش یا مشکلی خودداری شود.

به کارآفرینان نیز پیشنهاد می شود که با استفاده از سیستم سازی، ارزش افزوده ای برای کسب و کار خود ایجاد کنند.

نکاتی که ذکر شد، هم برای صاحبین کسب و کار های نوپا و هم برای سرمایه گذاران، بسیار موثر و ثمر بخش هستند.

اگر تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره ی سایر شروط همکاری بین سرمایه گذار و کارآفرین هستید، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید